TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka-Zübeyde Hanım Mahallesi

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karşıyaka’nın Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise 2006 yılından beri bu görevi yürüten asker emeklisi Rami Nalbantoğlu. Mahallemiz 2006 yılında Örnekköy’den ayrılarak Zübeyde Hanım Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizin kentleşme anlamında pek bir sorunu görünmüyor

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2015 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka-Zübeyde Hanım Mahallesi

TANER UYANIKER

Bugün sizler için Karşıyaka’nın Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeyiz. İsmi gibi güzel bir mahalle diyebilirim. Mahallemizin yeşil alanları çok fazla. Özellikle park sayısı diğer mahallelerle kıyaslama edilmeyecek kadar çok diyebilirim. Buda mahalleye ayrı bir güzellik katıyor. Huzurlu ve sakin bir yaşam sürmek isteyenleri tercih edebilecekleri bir mahalle olduğunu söyleyebilirim. Mahallemizin tarihçesi ise kısa bir zamana dayanıyor. 2006 yılında Örnekköy’den ayrılarak kuruluyor. O tarihten itibaren mahallenin muhtarlığını ise asker emeklisi olan Rami Nalbantoğlu yürütüyor. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak en büyük sorun Çanakkale yolu üzerinde ses perdesinin olmaması. Özellikle o yola yakın yerleşim yerinde oturan vatandaşlar için bu büyük bir sorun teşkil ediyor. Mahalle muhtarı Nalbantoğlu insanların ses nedeniyle pencereleri açamadıklarını söyledi

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karşıyaka’nın Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise 2006 yılından beri bu görevi yürüten asker emeklisi Rami Nalbantoğlu. Mahallemiz 2006 yılında Örnekköy’den ayrılarak Zübeyde Hanım Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizin kentleşme anlamında pek bir sorunu görünmüyor. Bunun yanında mahallemizde yeşil alan çok fazla. Parklar mahalleye güzellik katmış durumda. Muhtar Nalbantoğlu mahallesini şöyle tarif ediyor: “Hava kirliliği, otopark sıkıntısı, ulaşım sorunu olmayan bir mahalle. İzmir’de yeşil alana en fazla sahip olan mahalle.  12 tane çocuk oyun parkı bulunan ender mahallelerden birisi konumunda.”  Mahallemizde insanların spor yapabilecekleri bunun yanında zamanlarını harcayabilecekleri alanlar mevcut. Ekonomik durumu orta ve üstü sınıfa biraz daha fazla hitap eden bir mahalle olduğunu söyleyebilirim. Her mahallede olduğu gibi bu mahallemizin de belli başlı sorunları bulunuyor. Bunların en başında Çanakkale Otoyolu üzerinde ses perdesinin olmaması. Özellikle yola yakın olan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların büyük şikayetleri var. Gürültü testinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyleyen muhtar Nalbantoğlu, “Olması gereken ses düzeyinin aşıldığı gözlemlendi. Bu konu hakkında bize söz verilmelerine rağmen hala bir ses perdesi yapılmadı” dedi.

2006 YILINDA KURULDU

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:

Mahalle 2006 yılında Örnekköy’den ayrılarak Zübeyda Hanım Mahallesi ismini alıyor. Mahallemizde 2 tane huzur evi, özel lise ve ilkokul, 1 tane ortaokul, 1 tane lise, 2 tane ilkokul, 5 hekimli aile hekimliği, 112 acil servis bulunuyor.

Muhtar olma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Emekli olduktan sonra mahallede bulunan okulumuzun kantinini işletiyordum oradan da insanlar beni tanıyordu. Mahallenin bölünmesi için ilgili kurumlara yazılar yazıyordum. Sonunda belediye mahallenin bölünmesine karar verdi. 5 adayla beraber yarışa girdim ve mahalle sakinlerinin teveccühüyle seçimleri kazandım.

SES PERDESİ YOK

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemizdeki en büyük sorun Çanakkale Otoyolu’nun üzerinde ses perdesinin bulunmamasıdır. Buraya bir ses perdesi gerekmektedir. Otoyola yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar bu durumdan çok şikayetçi. Özellikle yaz aylarında ses nedeniyle camlarını açamadıklarını söylüyorlar. Konuyla ilgili şikayetlerimizi dönemin Ulaşım Bakanı Binali Yıldırım’a kadar bu konuyu taşıdım. Söz verildi ama hiçbir şey yapılmadı. Buranın ses düzeyiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ölçüm yaptım. Orada da ses düzeyinin olması gerekenden daha fazla olduğu görüldü. Açık bir şekilde görünen bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

Sürücü sınavları bizim mahallemizde yapılıyor. Her dönemde araç fazlalığı oluyor. İlk olarak bu durumu olumlu karşılaştık ama zamanla vatandaşlar bu durumdan şikayet etmeye başladılar. Caddelerde trafik yoğunlaşabiliyor. Özellikle bu araçların geçtiği birkaç kavşakta trafik ışıkları bulunmuyor. Buralarda ışıkların olmaması nedeniyle kavşaklarda ufak tefek kazalar olmaya başladı. Sonuçta burada sürücü adayları otomobilleri kullanıyor ve ışıkların olmaması onları da zorluyor. 2015 yılında oraya ışıklar yapılacağı söyleniyor. Bu yapılması ilerleyen zamanlarda ciddi kazaların olmasını önleyecektir.

Özellikle yaz aylarında parklarda alkollü kişiler yoğunlukta olmaktadır. Bu durum oraya ailesiyle giden kişileri rahatsız etmektedir. Ailelerin gittiği yerlerde içki içilmemesi ve aileleri rahatsız edici davranışlarda bulunulmaması gerekir. Bu konuyla ilgili olarak emniyet mensuplarının daha dikkatli olmalarını istiyoruz.

“YETKİSİZ YETKİLİ KİŞİLERİZ”

Muhtarların sorunları nelerdir?

Muhtarların ne yazık ki tüzel kişiliği bulunmuyor. Muhtarlara tüzel kişilik verilirse muhtarların sorunları hemen hemen ortadan kalkar. Şimdiki düzende sorumluluk diz boyu ama hiçbir yetki yok. Devlet tam anlamıyla bizim kim olduğumuza karar vermelidir. Yetkisiz yetkili kişiler konumundayız. Vatandaşlarda mahallede bir iş yapıldığında devlet yaptı derler ama bir şey yapılmadığında muhtar yaptıramadı derler. Ne yazık ki muhtarların kaderi budur. Bunun dışında tebligat kanunuyla ilgili büyük sorunlar yaşıyoruz. Nüfus hizmetler kanunu çıktıktan sonra bu kanunun değiştirilmesi gerekirdi. Değişmediği için muhtarlar PTT’nin birinci sınıf hamallığını yapmaktadır. Bu kanunun değiştirilmesi gerekmektedir.

“MAHALLELİNİN HER SORUSUNA CEVAP VERİRİZ”

Mahalle için muhtarlar neyi ifade eder?

Ülkenin en alt birimidir muhtarlıklar. Mahalle halkının her türlü sorusuna cevap veririz. Mahallelinin bazen ücretsiz danışmanı, yeri geldiğinde ise babası, abisi, kardeşi oluruz. Mahalle sakinleri aklınıza gelebilecek her sorunu için bizim kapımızı çalar. Bizde elimizd ki imkanlar ölçüsünde sorunu gidermek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Mahalle sakinleri için muhtar her şeydir. Muhtarlık kurumu mahalle için olmazsa olmaz bir konumdadır.

Rami Nalbantoğlu Kimdir?

1952 yılında Ödemiş’te dünyaya geldim. Türk silahlı kuvvetleri bünyesinde astsubaylık görevinde bulundum ve buradan 1996 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra bu mahalleye yerleştim. 1996 yılında ara seçimlerde mahalleye muhtar olarak seçildim.  Evli ve 2 çocuk sahibiyim.

Mahallenin Künyesi:

Mahallenin nüfusu: 17000

Mahallenin seçmen sayısı: 11880

Mahallenin posta kodu: 35570

Mahallenin cadde sayısı: 2

Mahallenin sokak sayısı: 100

Mahallenin muhtarı: Rami Nalbantoğlu

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.