TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“HER GÜN SESLENECEĞİM”

Erdoğan, toplu açılışlara katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak için geldiği Samsun’a geldi. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsü durdurarak vatandaşlarla sohbet etti

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“HER GÜN SESLENECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan konuşmasına kendisini eleştirenlere cevap vererek başladı. Yaptıklarımı anlatmayayım mı diyen Erdoğan, “Şimdi diyebilirler birileri yahu cumhurbaşkanı bunları niye konuşuyor? Ben 12 aylık başbakanlık döneminde yaptıklarımı anlatmayayım mı? Bir hafta önce anlattığınızı bir hafta sonra herkes unutuyor. Önümüzdeki seçimlerde sadece yeni bir meclis yeni bir hükümete belirlenmeyecek. Türkiye’nin gelecekteki istikameti de belirlenecek. Yeni Türkiye yolunda mı gideceğiz yoksa eski Türkiye’de mi kalacağız” şeklinde konuştu.

“ÇAMUR BİLE AKMIYORDU”

Erdoğan, “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Bu birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Bu seçimlerde atılacak temeller Türkiye'yi ilk önce 2023 yılına ulaştıracak. 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçiminde karşımıza ne hukuka ne de ahlaka uyan 367 engelini çıkardılar bizde halkımıza müracaat ettik. Yeni anaysa ülkemizin gündemine girmiş bulunuyor. Milletimizin bu konuda ortaya koyduğu güçlü talebe kimse bigane kalamaz. Ülkemizin istikbaline kastedenler eski Türkiye özlemi ile bir araya geldiler kim var bunun içinde bölücü terör örgütü, paralel yapı. Milli Güvenlik Siyaset belgesi içine bu da girdi. Maalesef muhalefet partileri de bunların dümen suyuna girmiş durumda. Van Belediyesi billboardlara musluklarından kan akan görseller hazırlamış hale bakın. Ben buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum artık bu terör örgütünün güdümündeki siyasi örgüte 7 Haziran'da gereken cevabı verecek misiniz? Şimdi ne oldu baktım o musluklardan kan akmıyor değiştirmişler onları. Yanlış yaptıklarını anladılar. Çamur aksa anlarım İstanbul'da musluklardan çamur bile akmıyordu tıs diyordu. 180 km den su getirdik. İnanç değerlerine saldırıyorlar. Bir yerlerden talimat almışçasına aynı kurumlarımıza saldırıyorlar. Bir dönem CHP'nin Kabe Arap’ın olsun biz Çankaya yeter sözünü şimdi HDP aynısını diyor Bizim Kabe'miz Taksim'dir diyor. Ben Kürtçe Kuran mealini kürsülerden gösterdim Diyanet İşleri Başkanlığımızın başarısı olarak anlattım dürüstlükten nasibi olmayanlar bundan bir tane hazırlandığı söylüyor eline diline dursun. 10 bin adet hazırlandı şimdi Emenice hazırlanıyor” dedi.

“GÜYA MURSİ’NİN ALDIĞI CEZA İLE KORKUTUYORLAR”

Erdoğan Mursi için verilen idam kararına da değinerek, “Güya bizi Mısır’da Mursi’nin aldığı ceza ile korkutuyorlar. Ben buradan açık ve net sesleneceğim. Her gün sesleneceğim. Biz bu medya gruplarını paralel örgütü gayet iyi biliriz. Gezi olayları sırasında da bizi Mursi’nin akıbetiyle yani darbeyle tehdit etmişlerdi. Şimdi de aynı tehdidi idam cezası talebi üzerinden tekrarlıyorlar. Biz demokrasi diyoruz, özgürlük diyoruz, istiklal diyoruz. Onların aklında 27 Mayıs var Sisi var Esed var. Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar diyor. Bunların aklında 27 Mayıs’taki bir cunta darbesiyle iş başına gelmek, milletin adamlarını darağacında sallandırmak var. Darbeyle yönetimi ele geçirmek, esma kızımızın şehadeti gibi şehitlerin sayısını artırmak var. Milletin temsilcilerini cezaevine doldurup idamla yargılamak var. Milletimiz de bizde bu tavırların hiçbirine yabancı değiliz. Ülkenin seçilmiş başbakanı alçakça katledilirken, buna alkış tutanları çok iyi biliyoruz. 12 Eylül’de bir sağdan bir soldan diyerek gençler ölüme gönderilirken, titreyerek darağacına çıktılar başlığı atanları çok iyi biliyoruz. 28 Şubat’ta gerekirse silah kullanırız manşetiyle milleti tehdit edenlerin pervasızlıkları daha dün gibi aklımızda. Ey Doğan Medya Grubu, bununla bir yere varamazsın, varamayacaksın da. Bununla kendine yaparsın. Unuttuğunuz bir şey var. Türkiye eski Türkiye değil. Bugün artık milletiyle bütünleşmiş bir devlet var. Menderes’in akıbetini Mursi’nin durumunu örnek göstererek yaptığınız çağrılara cevap umduğunuz yerlerden değil, milletin sinesinden geliyor. Ne diyor milletimiz bunlara? Hadi oradan diyor, yeter söz de karar da milletin diyor” ifadelerinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.