TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ne haliniz varsa görün demem”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, milletvekili aday listelerini değerlendirirken, "Ben aday değilim. Malum, ama kimse benden şunu beklemesin. 'Ne haliniz varsa görün' diye birşey beklemesin. Gelip çalışacağım" dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2015 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ne haliniz varsa görün demem”

2011 genel seçimlerinde İzmir'den milletvekili seçilen ve 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, AK Parti'nin oyunu yerel seçimde yüzde 36 bandına yükseltmişti. Partideki üç dönem kuralı nedeniyle yeniden aday gösterilmeyen Yıldırım, bu seçimde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun liste başından aday gösterilmesini olumlu bulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Veysel Eroğlu benim gibi hizmeti siyasetin önüne alan biri. Ülkemizde barajlar, göletler ve orman alanlarımızın genişletilmesine yönelik çok güzel çalışmalar yaptı. Dolayısıyla sadece Bakanımız Eroğlu değil, İzmir'deki tüm adaylarımıza destek vereceğiz. Ben aday değilim malum ama kimse benden şunu beklemesin. 'Ne haliniz varsa görün' diye bir şey beklemesin. Ben bu partinin kurucusuyum. İzmir'de 2011'den bu yana çok güzel günler geçirdik. Çok iyi ilişkiler kurduk. Ben kendimi İzmirli hissettim ve İzmirli aidiyetimi İzmirliler de kabul etti. Şu anda aday olmasam bile milyonları aşan İzmirli hemşerilerimle muhabbetim dostluğum oluştu. Bu dostluğu daha da artırarak devam ettireceğiz. İzmir'i seçim süresince asla ihmal edecek değilim. Seçim heyecanını aday olan arkadaşlarla ben de yaşayacağım. Misyonum sadece İzmir'de değil Türkiye'nin her köşesinde yeni Türkiye'nin, yeni anayasanın başkanlık sistemine açılan yolun gerçekleşmesi için canla başla çalışacağız."

"NİSAN BİTMEDEN GELECEĞİM"

Binali Yıldırım, 15 Nisan'da Ankara'da yapılacak Türkiye'deki tüm adayların tanıtılacağı toplantının ardından İzmir'e geleceğini belirterek, "AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın ve Seçim Koordinasyon Merkezi  Başkanlığı'nın yapacağı programlara göre bize uygun olanlara uyarız. Nisan ayı içinde mutlaka gelip çalışacağım" dedi.

"HİZMET İÇİN KOLTUK OLMASINA GEREK YOK"

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, milletvekili aday listelerinin değerlendirirken, liste dışında kalanlara üzülmemelerini önerdi. Yıldırım, partiye hizmet etmek için koltuk sahibi olmak gerekmediğini belirterek, şunları söyledi: "2015 Haziran seçimleri için tüm partiler adaylarını açıkladılar. Ben İzmir için hayırlı olmasını diliyorum. Bütün partilerde yer alan adaylara başarılar diliyorum. Aday olamayanlar çok üzülmesin. Biz bir kadro hareketiyiz. İlla ki adaylık ya da milletvekilliği ile değil, ülkeye, kentimize, İzmir'e hizmet etmenin başka yolları da vardır." (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.