TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İş cinayetlerini durduralım”

“3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü” vesilesiyle TMMOB, DİSK, KESK ve TTB tarafından İzmir’de yapılan eylemde iş cinayetlerinin son bulması çağrısı yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İş cinayetlerini durduralım”

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü dolayısıyla, İzmir’de TMMOB, KESK, DİSK ve Türk Tabipleri Birliği tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Eylemde “İş cinayetlerini ve işçi katliamlarını durduralım” pankartı açıldı. Basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner okudu. Kaptaner, 3 Mart gününün “İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü" olarak ilan edildiğini belirterek, “3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak Kozlu’da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıldönümü vesilesiyle 3 Mart tarihi seçildi. 2013 yılından itibaren bu tarihte, iş cinayetlerine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Ülkede her gün iş cinayetleri yaşanıyor ve hala devletin bir önlem almadığını görmekteyiz” diye konuştu.

“İŞ CİNAYETLERİ ÖNLENEBİLİR”

Kaptaner, son dönemde yaşanan iş cinayetlerinin bilgisini vererek, “Yaşanan iş cinayetlerinin önlenebilir. İşçi sağlığı ve güvenliği bütün çalışanları ilgilendiren, çalışma yaşamının en temel unsurlarından biridir. Ak Parti iktidarı döneminde iş cinayetlerinin, talan ve yağmanın arttığını görmekteyiz. İşçiler tamamen patronların belirlediği koşullarda çalışmaktadır. Önce işçi sağlığının dikkate alınması gerekir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.