TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şeboy’dan Kemeraltı’nı ayağa kaldıracak proje

Tarihi Kemeraltı Çarsısı’nda büyük ilgiyle karşılanan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Mimar Cemil Şeboy, 15 yıllık Belediye Başkanlığı tecrübesi ve mimar kimliğiyle Kemeraltı’nı baştan yaratacak projelerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 09:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şeboy’dan Kemeraltı’nı ayağa kaldıracak proje

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, Kemeraltı Esnaf Derneği’ne üye kaydını yaptırarak tarihi çarşıyı cazibe merkezi haline getirecek projesini açıkladı. Şeboy’u Kemeraltı Esnaf Derneği’ne üye yapan Dernek Başkanı Ümit Kaya, “Artık bizim üyemizsiniz Meclis’te Kemeraltı esnafını resmen temsil edecek olmanızdan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu. Tarihi çarşıyı ziyaretinde kendisine “Efsane Başkan” diye seslenerek dükkanlarına davet eden esnaf, Şeboy’a, “Buca’da yaptığın projeleri Kemeraltı’nda da görmek istiyoruz” dedi. Esnafa Kemeraltı’nı şimdiki durumundan kurtaracak projelerini açıklayan Şeboy,  Kemeraltı’nda tarihi ve modern tarzın birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

TARİHİ VE MODERN BİR TARZ

Şeboy, “Tarihi çarşıdaki her yapının sit olmaması gerektiğini vurgulayan Şeboy, 5 bin yıl öncesinden başlayarak bir envanter çıkarmamız lazım. O zaman gerçekten tarihi değere sahip yapılar ortaya çıkacaktır. Daha sonra gerçekten korunması gereken yapıların mükemmel bir şekilde restorasyonlarını yaparak etrafındaki binaları yıkacağız. Ardından bölge bölge yani bir bölgede kuyumcular, bir bölgede ayakkabıcılar, bir bölgede dünya markaları başka bir bölgede eğlence merkezleri, restoranlar olacak şekilde tarihi görünümlü modern bir çarşı inşa edeceğiz. Çarşının altı otopark olacak. Şimdi vatandaş çarşıya gelecek ama arabasını park edemeyeceği için gelmiyor. Ayrıca Konak Pier’in oradan kanalla iç deniz yapmamız lazım. Böylelikle Alsancak Limanı’nda gemiden inen turistler gondolla Kemeraltı’na gelecekler. Bu proje gerçekleşirse Kemeraltı bütün AVM’leri geride bırakır” dedi.

AYNI MASADA BULUŞMAK ŞART

Böylesine büyük bir projenin hayata geçirilmesi için tüm kurumların aynı masada oturması gerektiğine dikkat çeken Şeboy, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve Şehircilik Bakanlığı bu proje için birlikte hareket etmeli. Yoksa ne belediyenin ne hükümetin yetkileri bu projedeki her şeyi yapmaya yetkileri yok. Bunu başarabilirsek Kemeraltı 5 bin yıl daha Türkiye’nin en büyük ve en iyi çarşısı olur” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.