TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur: Duruşmanın seyri haklılığımızı gösterecektir

İzmir'deki Kobane eylemlerine katıldıkları için “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “Organize etmek” iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 14 kişinin yargılandığı davanın 2. duruşması İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma 20 Ekim’e ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2015 11:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uğur: Duruşmanın seyri haklılığımızı gösterecektir

NEŞE YAVUZ- 6-8 Ekim Kobane eylemleri sırasında gözaltına alınan HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur’un yargılandığı davanın 2. Duruşması Bayraklı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldüHDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur’un avukatı Eylem Yıldız, görüntülerin yer aldığı CD’lerin çözümü yapıldıktan sonra müvekkili ile ilgili görüntülerin mahkeme heyeti huzurunda detaylı incelenmesini talep etti. Savcı, olay anı görüntülerin detaylı olarak bilirkişi raporuyla duruşma ortamında izlenmesi ve eksik hususların tamamlanması yönünde görüş bildirdi. Konuşmalarım ardından Mahkeme heyeti, sanık Okan Yılmaz’ın zorla getirilmesine ve Ege Üniversitesi ve Kadifekale’de çekilen görüntülerin bilirkişi raporu ile incelenip mahkeme sunulmasını ve eksik kalan hususlarının tamamlanmasına karar vererek duruşmayı 20 Ekim’e erteledi.

Duruşmadan önce bir açıklama yapan Uğur, “AKP hükümetinin IŞİD gericiliğine vermiş olduğu destek karşısında halkların büyük direnişi Kobane’yi de zafere ulaştırmıştır. Ancak zaten başlangıçta bu zaferden korkan AKP hükümeti Türkiye’nin her yerinde bir iç savaş provası yaparak 50 tane vatandaşımızın ölümüne sebep olmuştur. 7 Ekim’de İzmir’de oynanan bu provokasyon neticesinde Ekram Kaçaroğlu Türkiye Cumhuriyeti devletinin askerleri, polisleri ve paramiliter güçleri tarafından katledilmiştir. İşte bu katliamı ve provokasyonu gizlemek amacıyla da aynı gün benim de içinde bulunduğum birçok masum insan gözaltına alınarak tutuklanmak istemiştir. Ancak bütün bu oyunlar boşa çıkarılmıştır, keza Kobani de düşmemiştir. Hükümetin Ortadoğu politikası da bu açıdan boşa çıkartılmıştır. Bu duruşma ve duruşmanın bundan sonraki seyri de halkımızın ve mücadelemizin ne kadar haklı olduğunu gösterecektir” ifadelerinde bulundu.

SAVAŞ HÜKÜMETİ VURGUSU

Hükümetin dış politikasının iflas ettiğini vurgulayan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, “Cavit Uğur’un yargılanmasının yeni bir duruşmasındayız. Onunla birlikte yargılanan arkadaşlarımız da var. Esasen 6-8 ekim günlerinde İzmir’de gerçekleşen protestolarda Ekrem Kaçaroğlu’nun katillerinin ortaya çıkarılması için hiçbir çaba olmadı. Her duruşmada biz bu talebimizi dile getiriyoruz ama hiçbir ilerleme olmuyor. Aslında hiç soruşturma açılmamış olması gereken bu dava da kaplumbağa hızıyla devam ediyor, burada arkadaşlarımız sanık olarak meşgul ediliyorlar. Ancak bütün bunlara yol açan şey hükümetin Suriye dış politikası bugün tamamen iflas etmiş durumda. IŞİD ve Türkiye arasındaki bütün kirli ve illegal bağlantılar ortaya çıkarıldı. Türkiye esasen bu dış politikayla uluslararası hukuk karşısında suç işlemiş duruma düştü. Her an Türkiye’nin adalet divanında yargılanma riski var. HDP’nin 80 vekille Meclis’e yürümesi bu dış siyasetin de sona erdirilmesi için çok önemli bir fırsat oldu. Bu fırsatı da olumlu bir biçimde değerlendireceğiz. AKP ve MHP arasında kurulacak olan savaş hükümetine ne partimiz ne de Türkiye halkları razıdır. Bu nedenle bu duruşmaların da son bulması bu tür gerici ittifakların yapılamaz kılınmasıdır. Savaş hükümetine doğru alınan yolu durdurmak meclisteki en önemli görevlerimizden birisi” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.