TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demir’den sözlü mülakatlara tepki

Yönetici atama sözlü mülakat süreci ve eğitim sisteminin içerisinde bulunduğu duruma Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2014 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Demir’den sözlü mülakatlara tepki

EMİNE ŞEKER - Yönetici atama sözlü mülakat süreci ve eğitim sisteminin içerisinde bulunduğu durum ile ilgili yapılan basın açıklamasına Türkiye KAMU-SEN Türk Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı İrfan Toksoy ve Türk Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın katıldı. Basın açıklamasını yapan KAMU-SEN Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Türkiye’de çözüm, barış, demokrasi ve insan hakları gibi süslü sözcüklerin arkasında yaşanan olayların eğitim camiasını huzursuzlukların had safhaya ulaştığı bir noktaya getirdiğini ifade etti.

HATIRLI İNSANLAR GİRMİŞ OLMALI Kİ…

Basın açıklamasını yapan KAMU-SEN Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, 10 Haziran 2014 tarihli 29026 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik çerçevesinde değerlendirmeye alınan okul yöneticilerinden İzmir’de 480, Türkiye’de ise 8000 okul yöneticisinin görevlerinden alındığını ifade etti. Demir, “Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu sürecin devamında yapılan açıklama ile ilimizde 692 okulumuzun yönetici ihtiyacı olduğu duyurulmuştur. Okulların açıldığı 15 Eylül tarihinden bugüne kadar ilimizde yaklaşık yüzde 23 düzeyinde okulumuzun-kurumumuzun yöneticisi olmadan eğitim öğretime devam ediyor olmaları eğitimin bulunduğu noktayı en açık şekliyle ifade eden bir durumdur. Bu durum içler acısı bir vaziyettir. Mevcut Yönetmelik gereği ilimizde 16-23 Ekim tarihleri arasında Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde müdürlük sözlü mülakatları yapılmıştır. Mülakatların duyurusu bir gün önceden 15 Ekim akşamı saat 17.30 itibarı ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün sitesinden ilan edilerek sürecin ne kadar gayri ciddi bir şekilde ilerleyeceği en baştan gözler önüne serilmiştir. İlçelere göre katılım günleri yayınlanmış, ancak mülakat sürecindeki uzamalar nedeniyle ilçelerden gelen yönetici adayı arkadaşlarımız geri gönderilmiş, eğitimin aksamasına neden olunmuştur. Bu süreçte yaşananların mevzuatımız açısından değerlendirilerek sorumluları hakkında yasal işlemler başlatılması gerekirken herhalde yine devreye ‘hatırlı’ insanlar girmiş olmalı ki bu konu da görmezden gelinmiştir. Mülakat sonuçları ülkemizde şeffaf listeler halinde yayınlanırken ilimizde kişiler T.C. kimlik numaralarıyla sisteme girerek sonuçları öğrenebilmişlerdir. Burada sorulması gereken soru şudur: Kimden neyi saklıyorsunuz? Sonuçların ne şekilde oluşacağı bir muamma değildir. Sonuçlar esasında bellidir. Nitekim yaptığımız bir çalışma ile gördüğümüz manzara, bir kez daha yanılmadığımızın ispatı olmuştur. ‘Görünen köy kılavuz istemez!’ Belli ki devreye her zamanki gibi ‘hatırlı’ kişiler girmiştir” dedi.

SÖZ KONUSU BİAT KÜLTÜRÜDÜR

Söz konusunun mülakat olmadığını vurgulayan Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Söz konusu biat kültürüdür, söz konusu nepotizmdir, söz konusu hak ve hukuk tanımazlıktır. Hak tanımamak Hakk'ı tanımamaktır. Eğitimin içinde bulunduğu durumunun farkında olamayanlar, adalet çizgisinden uzak, ayaklarındaki prangalara mahkûm bir sürecin içerisinde maalesef nereye savrulduğu belirsiz yelkensiz bir gemi gibidirler. Eğitim reformu adı altında ülkemiz eğitim sisteminin geldiği nokta ortadadır. Yüzlerce örnek sayılabilecek bu süreçte sadece TEOG dahi eğitimin içerisinde bulunduğu durum için yeterli bir kanıttır. Ülkemizde çözüm, barış, demokrasi, insan hakları gibi süslü sözcüklerin arkasında yaşanan olaylar eğitim camiamızı huzursuzlukların had safhaya ulaştığı bir noktaya getirmiştir. Artık ‘hatır’ sayılmayacak bir sürece doğru gittiğimiz bu noktada eğitim sistemimizin içerisinde bulunduğu durumun gözden geçirilerek gelişmiş ülkeler düzeyinde yapılan değerlendirme kriterlerinde almış olduğumuz olumsuz puanlardan kurtularak özellikle Fen Bilimlerinde ülkemizin başarısı için ve geleceği açısından elzem olan çalışmaların bir an evvel başlatılması kaçınılmazdır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.