TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapı üzerine her şey bu fuarda

Bu yıl YEM tarafından yirmincisi düzenlenen Yapı Fuarı’na gösterilen ilgi, fuar misafirlerini memnun ediyor. Geçen yıla göre daha fazla alana sahip olan ve firma sayısındaki artışla gerçekleştirilen fuar 9 Kasım’a kadar İzmir Fuar Alanı’nda sürecek. Fuarın bu yıl ki konuklarıyla sizler için buluştuk.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 10:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yapı üzerine her şey bu fuarda

DAVUT İPEK

‘RAMSOY’DA SINIR YOK

Diğer firmalardan farklı olarak otomotiv sektöründe, özellikle servis ve aksesuar alanında ihtiyaç duyulabilecek sarf malzeme ve ürünlerle ilgili portföyü de bulunanRAMSOY firmasının yetkilisi İhsan Ateştenyılmaz şunları söyledi: “Biz İstanbul merkezli bir firmayız. Asıl ürünlerimizi ısı yalıtımı ve dekoratif başlıklarda sunuyoruz. Yeni ürünlerimiz çıkalı tam altı ay oldu. Bu firma olarak katıldığımız ilk fuar. EPS ve poli üretim tabanlı iki malzeme grubunda üretim gerçekleştiriyoruz. Doğal taş ve özel olarak tasarlanmış mermer ve granit üzerine işleme yaparak üretim faaliyeti kabiliyetimiz var. İsteğe bağlı olarak farklı ebatlarda üretim de yapabiliyoruz. Bu bağlamda üç ana temayı baz alıyoruz. Bunlar; ısı yalıtım, uygulama kolaylığı ve ürünlerin ekonomik olması yönünde temalar. Hiçbir şekilde tasarımlara sınır koymuyoruz. Her türlü tasarıma uygun ve görüşlere açık bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

ÇEVRESİNE DEĞER KATIYOR

2008 yılında ısı yalıtımı başta olmak üzere çatı, iç ve dış cephe boya, drenaj, su yalıtımı ve çevre düzenlemesi alanlarında faaliyetlerini sürdürmek üzere kurulan ve sağladığı  yenilikçi çözümler ve sektöre getirdiği güçlü altyapı sistemleriyle müşterilerinde güven uyandıran Güney Yapı’nın yeni markası GN YAPI, üst üste sağladığı büyüme oranlarıyla 2012 yılı itibariyle ısı yalıtımı sektörünün lider uygulayıcı firması haline gelmiş durumda.Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz GN YAPI firmasının Satın Alma Yöneticisi Ramazan Doğan şunları belirtti: “Biz firma olarak şimdiye dek çeşitli fuarlara katıldık. Fakat YEM’in düzenlediği bu yapı fuarı İzmir’de katıldığımız ilk fuar. Firmamız 2008 yılında kuruldu. Dış cephe ve ısı yalıtım sistemlerinde faaliyet gerçekleştiren bir firma olma özelliği taşıyoruz. Firmamız İstanbul merkezli bir firma olmakla beraber diğer kentlerde de projeleri olan bir firmayız. Örneğin İzmir bunların başında geliyor. Önümüzdeki yıllarda İzmir’de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bazı projelerimiz var. Bizler üretici değiliz, daha çok uygulayıcı bir firmayız. İzmir piyasasında da sektöre yön veren bir firma olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İşimiz genel olarak estetik ve değer. Biz, cepheye estetik ve değer olgularını kazandırmaya çalışıyoruz. İstanbul’daki iddiamızı burada da devam ettireceğiz. Misafirlerimizi stantlarımıza bekliyoruz.”

‘TMMOB’SUZ YAPI FUARI OLMAZ

Yapı denince akla gelen ilk kurumlardan biri olan TMMOB’de fuardaki yerini almış durumda. Fuar ile ilgili konuşan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necati Atıcı, “Bizim bu sene fuarlarda yer almamızın nedeni, halkla ilişkileri güçlendirmek. Özellikle depremler konusunda halkı bilgilendirmeye önem veriyoruz. Halktan uzak bir tutum sergilemek yerine, halkla görüşerek, onlarla karşılıklı bilgi alışverişlerinde bulunmak istiyoruz. Burada bir sergi de düzenliyoruz ve bu sergide insanların depremlerde hasar görmemeleri için çeşitli bilgiler sunuyoruz. Ayrıca burada bir de anket düzenliyoruz. Bu ankette bir ölçüm yapmaya çalışıyoruz. Yani halkın deprem konusunda ne kadar bilinçli olduğunu ve bu bilinç düzeyinin hangi seviyede olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Bu açıdan baktığımızda bu fuarın bölgemiz açısından önemi büyük. Bu sene fuara katılacak olan misafirlerimizi anketlerimize ve bilgilendirme görüşmelerimize katılmaları hususunda standımıza davet ediyoruz. Başta deprem olmak üzere birçok konuda bilinçlenmeleri için standımıza gelerek bilgi almaları yeterli olacaktır” dedi.

‘İZTO’ FUARIN DESTEKÇİLERİNDEN

KOSGEB ve İZTO, sağladıkları hibe ve yardımlarla KOBİ’lere Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’de yer almaları için destek veriyor. KOSGEB - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, 20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’e katılacak firmalara da, hibe ve desteklerin en üstünde yer alan “Uluslararası İhtisas Fuarı” kategorisinden  yararlanma fırsatı sunuyor. KOSGEB’e üye olan KOBİ’lere verilen bu destek kapsamında, katılımcıların 50 m²’ye kadar kullanacakları alanlarda, m2 başına uygulanan 120 TL’lik katılım bedeli KOSGEB tarafından karşılanıyor. İZTO - İzmir Ticaret Odası da 20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’e katılacak üyelerinin, 6 m2 standsız katılım bedelini üstlenerek destek veriyor.İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu şunları kaydetti: “Her sene olduğu gibi bu yıl da burada güzel ve önemli bir fuar gerçekleştiriliyor. Sektörel fuarların yararı ve önemi zaten tartışılmaz. Bu fuarların en önemlilerinden biri de YEM’in düzenlediği Yapı Fuarı’dır. Lokomotif sektör olarak inşaatın çeşitliliği hususunda bazı birimlerin burada yer alması ve fuar bazında tanıtım yapması son derece önemli bir olay. Özellikle son dönemlerde İzmir gündeminde büyük bir yer tutan Kentsel Dönüşüm projeleri, bu tür yapı fuarlarının önemini çok daha büyük bir seviyeye taşıyor. Bizler de buraya geldik ve mümkün mertebe tüm stantları gezmeye özen gösteriyoruz. Bu fuarın İzmir için hayırlı olmasını diliyoruz.”

TECRÜBENİN DİĞER ADI ‘EGEBETA’

21 yıllık deneyimi ile sektörünün liderlerinden olan EGEBETA Otomasyon sistemleri San. Tic. Ltd.Şti. sektördeKİ faaliyetlerine otomatik kapı ve panjur sistemleri olarak başladı ve İzmir ve Ege Bölgesinde sektöründe istikrarlı büyüyerek bölgede lider konuma geldi. Artan ve değişen sektör talepleri ile 2009 yılında ürün yelpazesini de genişleterek planlı büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye başlayan ve 2010 yılında İtob Fabrikayı faaliyete alarak artan sektör taleplerini karşılamaya başlayan firmanın Genel Müdürü ve aynı zamanda bir İnşaat Mühendisi olan Gafur Alişer, “2013 yılında bir yapı market durumu söz konusu oldu ve bu yapı market EGEBETA’ya bir büyüme kazandırdı. Son dönemlerde Ankara’da bir home ofis açtık ve Diyarbakır’da da buna benzer bir çalışma yaptık. 2015 yılında bazı hedeflerimiz var elbette. Ama 2015 yılında alan olarak büyümekten ziyade, verimin çok daha fazla arttırılması için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Verim konusunu 2015 yılında daha fazla ön plana çıkaracağız. Planlarımız dahilinde on veya on beş ilde daha belli çalışmalar yapacağız. Bu işlere tamamen ulusal bazda bakmaya özen gösteriyoruz. Mesela Aralık ayında yurtdışıyla bazı görüşmelerimiz olacak. Uluslararası arenada Belçika ile bir görüşme düzenleyeceğiz. Burada önemli olan, ilk görüşmeyi gerçekleştirebilmek. İstanbul firmaları bu tür olaylara daha ulusal çapta bakıyor elbette. Biz de çalışmalarımızı bu yönde geliştirerek çok daha yüksek seviyelere ulaşmayı hedefliyoruz. Biz firma olarak, Türkiye’nin enlerinin bölge bayiliğini de gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda inşaata dahil birçok iş yapıyor gibi görünebiliriz fakat inşaata girmeyi düşünmüyoruz. Bizim sistemimiz biraz daha farklı. Markamız zaten birçok alada farkını ortaya koyuyor. Türkiye’nin ilk yerli üretimli fotoselli kapımızı yaptık. Bu büyük bir başarı… Bu işe rağbette artık artıyor. Yakında bütün marketlerde hatta bakkallarda fotoselli kapı kullanıldığını görürseniz şaşırmayın. Bizler bu açıdan baktığımızda, karşı taraftan büyük bir memnuniyet iletisi alıyoruz. Bu açıdan firmamıza yapılan geri dönüşler çok güzel. Zaten karşı taraftan memnuniyet aldıktan sonra bu işler daha verimli bir şekilde lansman çalışmalarının gerçekleşmesini sağlıyor. Şu an 5 ili konu alan bir yapımız var. Bu 55 ili 70 ile çıkarırsak hedeflerimize bir ölçüde ulaşmış olacağız. Bu hedefi de 2015 yılındaki hedeflerimiz dahilinde gösterebiliriz” dedi.

‘AS-EL’ FUARIN MÜDAVİMLERİNDEN

1978 yılı içerisinde AS-EL PANJUR olarak, panjur imal vemontajı ile ticari yaşamına başlayan AS-EL, kısa bir süre sonra gerek montajelemanları, gerekse prensipli çalışması ile sektörün en önde gelen firmalarıarasında yerini alanAS-EL Yapı Endüstri Market A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Bayır şunları belirtti: “Firma olarak çalışmalarımızı titizlikle gerçekleştirmeye son derece önem veriyoruz. Sonuçta yaptığımız iş hata kabul etmeyen bir sektörde. Yeni çıkan yapı yönetmeliğine göre yüksek binalarda yanmaz malzeme kullanmak artık bir zorunluluk. Bu bütün malzemeler için geçerli. Yani duvar kağıdından diğer bütün malzemelere kadar hepsi yanmaz özellikte üretilecek. Bizler yıllardır yerli ürünlerin kullanılmasına önem veriyoruz ve bu yerli ürünlerin kullanılmasını da teşvik etmeye çalışıyoruz. Yerli ürün kullanmak ülkemiz için önemli bir konu. Bizler bunun bilincinde olan bir firmayız. Bu bağlamda yerli ürün kullandığımızı da belirtmek isterim. Bu fuar 20 yıldır var ve biz bu fuara açıldığı günden beri, yani tam 20. kez katılıyoruz. Buranın bir nevi daimi misafiri olduk diyebiliriz. Fuar açıldığından beri burada olmak elbette bizlere belli tecrübeler de kazandırdı. Hepimizin bildiği gibi Kentsel Dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla büyük bir potansiyel meydana geldi. Bu ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışmalarının ‘Rantsal Dönüşüm’ olmaması için bu işler elbette en ince ayrıntısına kadar inceleniyor ve bu bağlamda ele alınıyor. Dolayısıyla işler biraz daha yavaş bir çizgide seyrediyor olabilir. İzmir bu açıdan son derece önemli bir potansiyele sahip. Zaten birçok firma da bunun farkında.  Bu yıl fuarı ziyaret edecek olan tüm misafirleri standımıza bekliyoruz.

 

FUARIN MİMARI ‘YEM’

Yapı Fuarı’nın düzenleyicisi olan YEM FUAR EXHIBITIONS firmasının Genel Müdürü Burcu Başer fuarla ilgili olarak şunları söyledi: “Yapı Fuarı’nın bu sene 20. sini düzenliyoruz. Firma sayılarına baktığımızda bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Sadece firma olarak değil, fuar stantlarına ayrılan alan olarak baktığımızda da bir genişleme olduğunu görüyoruz. Tabi bu fuar genel olarak Ege ve Akdeniz Bölgesi’ne hitap eden bir fuar olarak göze çarpıyor. Fakat tabi ki fuara yurtdışından gelen konuklarımız da var. Bu bölgede büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Kentsel Dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı şu günlerde bu tür fuarların ne kadar önemli olduğunu da artık herkes biliyor. İzmir ve çevresi büyük ölçüde değişmeye başladı. Özellikle Bayraklı bölgesi yakında Manhattan’a dönüşecek gibi görünüyor. Bu açıdan baktığımızda bazen Mimarlar Odası’yla da görüş alışverişi yapıyoruz. Durumun farklılaşmaya gittiğini gözlemlemek mümkün. Tabi ki buna istinaden İzmir’de fiyatlar da artmaya başladı. Türkiye’nin artık lüks yaşama doğru adım atma isteğinin baş gösterdiğini görüyoruz. Tabi bununla birlikte fiyatlarda aynı oranda artış gösteriyor. 2014’ün ilk yarısının verilerine baktığımızda, yapı malzemesi ithalatlarının yüzde 3’e kadar düştüğünü gördük. Yani yerli ürünlere bir yönelim olduğunu söyleyebiliriz. Yapı malzemeleri açısından baktığımızda Avrupa’da hatta dünyada ilk beş sıranın içerisine çok rahat giriyoruz. Bu Yapı Fuarı elbette bu açıdan da ön plana çıkıyor. İzmir’de daha çok turizm yönelimli bir yapı fuarı gerçekleştirildiğini de söylemek mümkün.”

Eylül ayında açıklanan konut satışı rakamlarının sektöre yeni bir ivme kazandırdığını ve öngörülere göre konut satışındaki hareketliliğin devam edeceğini belirten Başer, şunları da kaydetti:“Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 artarak Türkiye genelinde tam 115 bin 786 konut satışı gerçekleşti. Bu konut satışlarında Eylül ayları bazında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşılarak yeni bir rekor kırıldığı anlamına geliyor. İzmir’in bu rekorda İstanbul ve Ankara’nın ardından en çok konut satılan üçüncü il olarak önemli bir payı var. Bu sene Eylül ayında İzmir’de 7.103 konut satıldı. İzmir’in nüfus artış hızı ve aynı zamanda deprem riski yüksek olan bir il olması nedeniyle, konut ihtiyacı en yüksek olan iller arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Bu verilere göre, İzmir’de 2023 yılına kadar 340 bin konut ihtiyacı olacağı öngörülmektedir. İzmir’de konut satışındaki olumlu hareketlilikle ilgili olarak bir diğer veri de, alınan konut kredisi verileridir. İzmir’de kullandırılan konut kredileri 2013 yılı sonunda 8,3 milyar TL olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde kullanılan krediler içinde İzmir’in payı yüzde 7,4’tür. Konut satışlarındaki artışı hem sektör hem de ekonomi adına olumlu buluyoruz. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında yürürlüğe konulan ve 2009 yılında revize edilen İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı ve Raporu’na göre; İzmir’de kent merkezinde toplam 9.525 hektar konut alanının 4.310 hektar alanı gecekondu ve imar afları sonucuna göre geliştiği görülüyor.İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı'nda 12 adet kentsel yenileme ve sağlıklaştırma program alanı tespit edilmiş durumda. Bu kapsamda planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının hayata geçmesiyle ortaya çıkacak iş hacmi de inşaat sektörünün büyümesine olumlu katkı sağlayacaktır.”

‘ANT AKRİLİK’ KONUKLARI BEKLİYOR

Bu yıl yirmincisi düzenlenen Yapı Fuarı’nın konuklarından bir diğeri de Ant Akrilik firması. Yüzey mazemeleri ve kimyasalları konusunda çalışmalar yürüten firma, aynı zamanda DuPont CORIAN Solid Surfaces, DuPont MONTELLİ ve FESTOOL Profesyonel Ev Aletleri’nin de Ege Bölge Distribütörlüğüni yapıyor. 2007 yılında kurulmuş olan firma, krom dekorasyon alanında büyük başarılar elde ediyor. Dünyanın önde gelen firmalarıyla da çalışmalarını sürdüren Ant Akrilik,  alanında uzmanlaşmış personeli ve idari kadrosuyla hizmet faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Tasarımın, estetiğin ve sağlamlığın olduğu her yerde firma olarak imzalarının olması hususunda çalışan Ant Akrilik, fuar alanındaki standında yerini almış durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.