TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Bir an önce hükümet kurulmalı

Genel seçimler sonrası ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, Deniz Baykal ile yaptığı görüşmeye de değindi

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 06:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan: Bir an önce hükümet kurulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde ortaya çıkan tablonun ülkenin hükümetsiz kalması anlamına gelmediğini söyleyerek, "Bir an önce hükümet kurulmalı" dedi.

Erdoğan seçimlerden sonra ilk kez ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Önceki gün açıklanan büyüme rakamlarıyla Türkiye'nin 22 çeyrektir büyüdüğünü kaydeden Erdoğan, "Türkiye'nin istikrarının devamı şart. 2023 hedefleri herhangi bir partinin değil, Türkiye'nin hedefleridir" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin ilerleyişinde aksamaya izin vermeyeceklerini söyleyerek, "Türkiye'yi hükümetsiz, Türkiye'yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden 'devlette devamlılık esastır' anlayışıyla bu süreç devam etmelidir" diye konuştu.

"HERKES SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDA"

"Siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz" diyen Erdoğan, "Bu bizim 78 milyon insanımızın her birine karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Asla kimse, hangi siyasi olursa olsun, 'ben' deme hakkına sahip değildir, 'biz' demek zorundayız.  Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir, herkes milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Seçim sonuçları milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo takdir ettiğini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin de doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Meclis'te temsil edilen partilerin, anayasada ve kanunlarda belirtilen sınırlar çerçevesinde tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Umutlarını, Türkiye'nin bir kriz ve kaos ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır” dedi.

"HÜKÜMETSİZ KALINACAĞI ANLAMINA GELMİYOR"

Seçimlerde ortaya çıkan tablonun Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmediğini dile getiren Erdoğan, "Türkiye, seçim gününe kadar başka bir tablo ile karşı karşıyaydı, pazartesi gününden itibaren başka bir tablo ile karşı karşıyadır. Bu dönemi en sağlıklı, en hasarsız şekilde geçirebilmemiz için tüm siyasi partileri serinkanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

“SAYIN BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜM”

Bu süreçte üzerine düşen görevi yapacağının altını çizen Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile yaptığı sürpriz görüşmeyle ilgili, "Dün Deniz Baykal ile bir görüşme yaptık. Ben üzerime düşen ne ise onu yapacağımı kendisiyle paylaştım. Devam eden yatırımlarımız var, bunların aksamaması lazım. Bu aksamalar milletime kaybettirir” ifadesini kullandı. (DHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.