TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O İzmir'i seçti

Amerika’ya davet edilen, 2014’ün Aralık ayında Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonası’nda kırdığı dokuz rekorla adından ‘Türk yüzme sporunun geleceği' olarak söz ettiren İzmir Özel Fatih Koleji öğrencisi Emre Sakçı, İzmir’i seçti

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2015 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
O İzmir'i seçti

Rekortmen yüzücü Michael Phelps’in Amerikalı antrenörü Bob Bowman tarafından Amerika’ya davet edilen, 2014’ün Aralık ayında Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonası’nda kırdığı dokuz rekorla adından 'Türk yüzme sporunun geleceği' olarak söz ettiren İzmir Özel Fatih Koleji öğrencisi Emre Sakçı’nın üç hayali var, dünya rekoru kırmak, olimpiyat şampiyonu olmak ve İzmir'de yaşayarak İzmir Üniversitesi’nde eğitim almak. Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonası’nda kırdığı dokuz rekorla adından 'Türk yüzme sporunun geleceği' olarak söz ettiren İzmir Özel Fatih Koleji öğrencisi Emre Sakçı, başarısının mutluluğunu İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü ve İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata ile paylaştı. Antrenörü Türker Oktay’a göre Sakçı, Türkiye’deki yüzme sporuna dair kalıpları yıkacak. 2000 yılından bu yana yüzen, 2005 yılında havuza lisanslı bir yüzücü olarak giren Sakçı, bugüne kadar pek çok kez milli oldu, Türkiye rekorlarına imza attı. Elde ettiği başarılar Sakçı’nın adını dünya çapında duyurunca, rekortmen yüzücü Michael Phelps’in Amerikalı antrenörü Bob Bowman tarafından Amerika’ya davet edilen Sakçı, değil yurt dışına gitmeyi, İzmir’den ayrılmayı bile düşünmüyor. 17 yaşında hedefine dünya rekoru kırmayı ve olimpiyat şampiyonluğunu koyan Sakçı’nın bir diğer hayali de İzmir Üniversitesi öğrencisi olmak.

“TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRMİYORUZ"

İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü ve İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata'yı ziyaret eden Sakçı, başarılarının arkasında kendisine sunulan olanaklar ve desteğin yattığını söyledi. Bir sporcu için teknik, moral, motivasyon, sistem ve zaman yönetiminin çok önemli olduğunu belirten Sakçı, “İzmir Fatih Koleji’nde eğitim alırken aynı zamanda antrenmanlarımı okulumun havuzunda sürdürebiliyor olmam benim için büyük avantaj. Antrenörüm, İzmir Özel Fatih Koleji Spor Okulları Müdürü Türker Oktay ile çalışmalarımızdan aldığımız verim başarı çıtamızı her yıl yükseltiyor. Hem Türker hocam hem de benim için Amerika’dan teklif geldi ancak biz değerlendirmeyi düşünmüyoruz. Hatta İstanbul’dan gelen teklifleri bile değerlendirmiyoruz çünkü benim tek hayalim, üniversite eğitimime İzmir Üniversitesi’nde devam ederek başarılarımı uzun yıllar sürdürmek” dedi.

AZİMLİ VE BAŞARILI

Sakçı’nın başarıları ile gurur duyduklarını ifade eden İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata ise, “Öğrencilerimizin akademik başarıları kadara sosyal ve sportif hayattaki başarıları, sanatsal gelişmeleri de bizler için çok önemli. Kendini farklı alanlarda geliştirmek isteyen tüm öğrencilerimize mümkün olduğu kadar olanaklarımızı sunmaya çalışıyoruz. Emre böyle azimli ve başarılı oldukça desteğimiz her zaman onunla olacak” diye konuştu.

HEDEF, UZUN YILLAR YÜZMEYE DEVAM ETMEK

Yüzme sporunda ileri yaşlarda çok fazla sporcu ile temsil edilmeyen Türkiye’de temel sorunun çocuklara erken yaşta şampiyonluk hedefi konması ve kapasitenin erken tüketilmesi olduğunu ifade eden Antrenör Oktay, “Emre ile uzun bir spor yaşamımız olacak. 30’lu yaşları sonrasında bile yeni başarılara imza atan bir yüzücü olacağının işaretlerini şimdiden veriyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.