TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu, İzmir-İstanbul otoyolunu inceledi

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir – İstanbul Otoyolu’nu inceledi. Bakan Eroğlu, Gebze – Orhangazi - İzmir Otoyolu’nun Kemalpaşa Kavşağı’nı gezdikten sonra Belkahve Tüneli’ne gitti. Oradan da Eroğlu, otoyol şantiyesine geçerek basın açıklamasını yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eroğlu, İzmir-İstanbul otoyolunu inceledi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir-İstanbul Otoyolu’nda inceleme yaptı. Eroğlu’nun otoyol ziyaretine AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Karayolları Bölge Müdürü İsmail Kartal eşlik etti. Kemalpaşa kavşağında yaptığı açıklama ile projeyi değerlendiren Eroğlu, “Bu proje Türkiye’nin en önemli projelerinden bir tanesidir. Geçmişte iki ilçe arasındaki yolu yapamıyorlardı. Ama şimdi dev şehirleri birbirine bağlıyoruz. Karayollarımız destan yazıyor. 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptılar. Geçmişte bekleyen bütün hizmetleri bitirdik. Eski Türkiye’de yapamadılar. Bolu Tüneli vardı yapılamadı, biz yaptık. Onun gibi ne tüneller açıldı. Şimdi körfez geçiş köprüsünün ayakları yükseldi.   Burada Kemalpaşa kavşağındayız en önemli akslardan biri.  Biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak bu projelere destek veriyoruz. Gördüğünüz gibi çalışmaları sürdürüyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar” dedi.

“TÜNELİN YÜZDE 85’İ BİTTİ”

Bakan Eroğlu Belkahve Tüneli’ni de gezdi.  3 bin 200 kilometrelik tünel içerisinde teknik bilgileri anlatan Eroğlu, tünelin İzmir ulaşımını rahatlatacağını söyleyerek, “Tünelin büyük bölümü tamamlandı. Bu tüneli yapmak çok büyük meziyettir. Bu tünel Belkahve Tüneli sadece İzmir’i İstanbul’a bağlamayacak, bu tünel Kemalpaşa’nın İzmir’in trafiğini de rahatlatacak çok önemli bir tünel. Şu ana kadar tünelin yüzde 85’i bitmiş durumda” diye konuştu.

“TOPLAM MALİYET 8 BİN 271 MİLYAR TL”

Karayolları Bölge Müdürü İsmail Kartal da proje hakkında basına ve Eroğlu’na bilgiler vererek, “Projenin 384 kilometre otoyol, 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğuna sahip. Projenin toplam maliyeti ise 8 bin 271 milyar Türk Lirası tutarındadır. Projede 5 bin 520 personel çalışmaktadır.  Bu proje,  dünyanın 2’inci Avrupa’nın ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projesidir. Bu projenin en önemli tarafı körfezi dolanmaktan kurtulacağız. Körfezi 1 buçuk saatte geçerken bu otoyol ile 5 dakikada geçeceğiz. İstanbul’dan yola çıkan bir sürücü Bornova kavşağına 8 ila 10 saat arasında yapmaktadır. Bu proje bittiği zaman bu süre 3 buçuk saate kadar inecektir” dedi

“30 AĞUSTOS’A YETİŞTİRECEĞİZ”

Eroğlu, projenin İzmir trafiği için önemine değinerek, “İzmir’in trafiğinde çok ciddi sıkışıklık var. İstanbul’da da bu sıkışıklık var. Ama orada İstanbul Büyükşehir Belediyemiz problemi çözüyor.  Ama burada yapacak bir şey olmayınca biz devreye giriyoruz.  Projenin İzmir kısmı tamamlandığında İzmir trafiğinde önemli bir adım atacağız. Eğer gayret edilirse 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yetiştirmeye çalışacağız. İzmir’in gece gündüz çalışan hizmetkarları var. İzmir’de herkese hizmet edip, herkesin gönlünü alacağız. Bütün kurumlarımız çalışıyor. Biz hep şantiyedeyiz onlar hep konuşuyorlar” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.