TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Dolaptan çıkartıp yemeye başlamışlar”

Birkaç aydır Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin birleşme kararı için verilen mücadele sonucu, karar dondurulmuştu fakat hastanesinin kapatılması yeniden gündeme geldi

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2014 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Dolaptan çıkartıp yemeye başlamışlar”

DİLEK BAKIRKAYNAK

104 yıllık Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi mücadelesi sonunda TKHK Başkanı Zafer Çukurova tarafından birleşmenin dondurulacağı açıklanmıştı.

Konu üzerine günlerce mücadele veren Göğsünü Siper Et Platformu bir basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklama yapan Vildan Akçakaya İnan, “Kararın buzdolabına kaldırılacağı açıklanmıştı. Oysa gizli gizli buzdolabından çıkartıp yemeye başlamışlar” dedi.

“DEFNEDİLMEK ÜZERE MORGA KALDIRILMALI”

Bakanlığın iki hastaneyi birleştirmek istemesindeki nihai hedefin ne olduğunu bilmediklerini belirten İnan yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı’nın obezite ile mücadele programı var, buzdolabından  gizli gizli yemek yenmesini değil, buzdolabından çıkartıp defnedilmek üzere morga kaldırılmasını istiyoruz. Bayraklı’daki  şehir hastanesi bitince göğüs hastanesini de oraya taşıyıp bu güzelim yeşilllikleri Katip Çelebi Üniversitesi’nin emrine mi vereceksiniz? Yoksa AVM’mi yapacaksınız? 24 farklı ağaç çeşidi ile 1074 ağaçlı yurdumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Verem hastaları ile bulaşıcı hastalığı olanlar, normal hastalar ile aynı hastane içinde kapalı alanlarda yan yana olamazlar. Bu hafta İzmir’e gelecek ve hastanemizi de gelip görecek olan TKHK Başkanı Zafer Çukurova’dan basın aracılığı ile görüşme talep ediyoruz. Hayat nefesle başlar, nefesimizi kesmeyin. Boğmayın bu son nefesi” şeklinde konuştu.

 “BURASI BİR RANT YERİ”

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, 104 yıllık Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin birleşmesine tepki göstererek yaptığı konuşmada, “Bu şekilde  burada olmak istemezdim. Fakat en başından beri hükümetin yapmak istediği bir şey var. Bütün hastaneleri birleştirip sonra da özelleştirmek. İşte bu karar bütün bunların ilk adımı oluyor. Önce bu hastane klinik haline çevrilecek, sonra taşınacak ve daha sonra nereye gidecek Bayraklı’ya taşınacak. Taşındıktan sonra da buraların ne olacağı meçhul. Gökdelen mi, AVM’mi olacak? Burası birer rant yeri olacak. 104 yıllık bir hastane sorunların çözüldüğü yer olan bu hastane yok edilmek isteniyor. Bu hastane bir başlangıç, yarın diğer hastanelere de sıra gelecek. Donduruldu denilen karar aslında bir soğutma. Bir süre sonra tekrar adım atılacağı belliydi. Çünkü bu hastaneyi ve bütün hastaneleri Bayraklı’ya taşıma hedefleri var” dedi.

HASTALARDA TEPKİLİ       

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğünü dile getiren Gülsüm Söker, “Hayvanlara değer veriliyor fakat insanlara değer verilmiyor. Türk vatandaşı olarak büyüklerimizden bunu rica ediyorum. Bu hastane yerinde kalmalı. Böylesi yeşili bol bir hastane hastalara huzur verirken nasıl yok edilebilir” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.