TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saldırılar kınandı

İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği, Suriye, Irak ve Gazze’de yaşanan katliamlara tepki göstermek amacıyla Konak’ta protesto gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2014 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Saldırılar kınandı

DİLEK BAKIRKAYNAK

Suriye, Irak ve Gazze’de yaşanan katliamlara tepki gösteren Cumhuriyet İçin Güçbirliği, dün Konak Kemeraltı girişinde eylemdeydi. ‘Diren Filistin İzmir Seninle’, ‘Katil ABD, Ortadoğu’dan Defol’ sloganları atan yurttaşlar insanlık dışı olayları kınadıklarını dile getirdi.

İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Dönem Sözcüsü Prof.Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, Gazze’de  hayatta kalma mücadelesi verilmekte olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Gazze halkının yaklaşık yüzde 75’i, 25 yaşın altındadır. Halkın büyük kısmı ya mülteci olarak başka bölgelere göç etmiş ya da İsrail saldırılarında ölmüştür. Bugün Gazze’ne kapılarını kapan Mısır’ın bu tutumunu kabul etmek mümkün değildir. Filistin’de tüm yaşam alanlarını tüketmekle kalmayan İsrail hastaneleri ve ambulansları bombalayarak gıda ve ilaç yardımları dahi engelleyerek yaralılarını, yaşam hakkına da göz dikmiştir”

‘İKİ YÜZLÜ POLİTİK BİR SÖYLEM’

AKP iktidarının Gazze’de yaşananlar ve İsrail saldırıları sonucunda 5 yüzden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine 3 günlük milli yas ilan ettiğini belirten Değirmenci, “Aynı AKP ne Suriye’de yaşanan olaylarda ne de Irak’ta Türkmen soydaşlarımız yerlerde sürülürken hassasiyet göstermedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı samimiyetsiz buluyoruz. Gittiği her yerde ifade ettiği, ‘Yaratılanı severiz yaratılandan ötürü’ şeklindeki söylemini de iki yüzlü politik bir söylem olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bir kez daha haykırıyoruz diyerek konuşmasını sonlandıran Değirmenci, yaşanan katliamlara dur dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.