TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’da ‘Demokrasi’ bayramı

Avrupa Konseyi’nin en önemli projelerinden biri olan 12 Yıldız Şehri’ne aday olarak çalışmalarını Avrupa’ya taşıyan Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nı da çeşitli etkinliklerle kutlayacak

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2014 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka’da ‘Demokrasi’ bayramı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerinin ilki Kent Konseyi’nde gerçekleştirildi. Kentin tüm sivil toplum örgütlerini barındıran kurula, Avrupa Yerel Demokrasi Birliği İletişim Temsilcisi İrene Zanetti  de katıldı. Etkinlikte, Avrupa’daki ülkelerde süregelen yerel demokrasi çalışmaları anlatıldı. Yerel yönetim kararlarına halkın katılımının öneminin vurgulandığı toplantıda gençlerin ve çocukların yönetim süreçlerinde daha aktif görev almalarının gerekliliğe de belirtildi.

BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLER

Etkinlikler kapsamında, 15 Ekim Çarşamba günü, Tay Park’ta “Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Panayırı” düzenlenecek. 17 Ekim akşamı, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde ise engelli vatandaşlar gösterilerini sergileyecek. 18 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda “Katılımcı Demokrasi ve Barış Zinciri” oluşturulacak. 19 Ekim Pazar saat 14.00’te de “Sessizlikte Dans Gösterisi” gerçekleşecek.

BU KENTİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, halkın da yönetim sürecine dahil olabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Halk buluşmaları, mahalle meclisleri düzenliyoruz. Gençlerimize, kadınlarımıza ve özellikle çocuklarımıza söz hakkı tanıyoruz. ‘Hayal Edin, Biz Yapalım’ projemiz sayesinde, yurttaşlarımızın, Karşıyakamız ile ilgili proje önerilerini alıyoruz ve uygulamaya geçiriyoruz. Yerel demokrasilerde katılımcı olmak önemlidir ve bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.