TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kadınlar” için bir aradalar

Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerinin bünyesindeki Kadın Danışma Merkezi yetkililerini ağırladı

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kadınlar” için bir aradalar

Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerinin bünyesindeki Kadın Danışma Merkezi yetkililerini ağırladı. Toplantıda, kadınların toplum ve aile içinde yaşadıkları problemler, şiddete uğrayan ya da uğrama riski olan kadınlarla yapılan ve yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı.

Bayraklı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde görevli Sosyolog Sibel Özel ve Psikolog Gülhan Ayaz'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk, Urla, Ödemiş, Karabağlar, Bergama, Foça, Narlıdere, Kemalpaşa ve Çiğli ilçe belediyelerin Kadın Danışma Merkezleri’nde görevli uzman personeli katıldı. Toplantıda Kadın Danışma Merkezlerinde yürütülen çalışmaların içeriği, bu hizmetlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda neler yapılabileceği masaya yatırıldı. Kadınların toplum içinde ve ailede yaşadıkları problemler, şiddete uğrayan ya da uğrama riski olan kadınlarla yapılan ve yapılacak olan çalışmalar da diğer gündem maddelerini oluşturdu.

BAYRAKLI’DA BİN 600 AİLEYE ULAŞILDI

Bayraklı'da 2011 yılından itibaren Yamanlar Semt Merkezi binasında hizmet veren Bayraklı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi 2011 yılından itibaren bin 600 aileye ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verdi. 45'er dakikalık seanslar halinde gerçekleşen tek ya da çift terapilerde kişilerin kendileri, aileleri veya çocuklarıyla yaşadıkları problemler ve sorunlara çözümler aranırken, aileler psikolojik destek sonucu mutlu bir yaşama kavuştu. Merkezde hukuksal konularda da vatandaşlara yardım ediliyor.

KADINLAR MUTLU AYRILIYOR

Kadın Danışma Merkezi’nin Bayraklı’da bir ihtiyaç olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Maalesef bu böyle. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan bir yapıda. Ekonomik sıkıntılar da beraberinde ilişkileri olumsuz etkiliyor. Kadın Danışma Merkezimiz bu anlamda önemli. Çiftlere, özellikle kadınlarımıza katkı sağlıyor. 2011’de Yamanlar'da açtığımız Kadın Danışma Merkezi'ne gelen yüzlerce vatandaşımızın sorunlarından arınmış olarak, yeniden mutlu bir şekilde hayatlarına devam ediyor olmalarını öğrenmek mutluluk verici” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.