TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Türkiye rejim bunalımına sürükleniyor”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Semih Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sisteminde ısrarcı olması nedeniyle Türkiye'nin bir rejim bunalımına doğru sürüklendiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Türkiye rejim bunalımına sürükleniyor”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayata geçirmeye çalıştığı sistemin yeryüzünde bir benzeri ve örneğinin olmadığını söyledi. Semih Yalçın Erdoğan'ın ilkel bir saltanat özlemi içinde olduğunu iddia etti. Yalçın, “Sık sık gönderme yaptığı Osmanlı döneminde de parlamento açıldıktan sonra Erdoğan’ın özlemini duyduğu tek adam zihniyetini çağrıştıran tek misal görülmemiştir. Hatta 1909’dan sonra padişahın yetkileri sınırlandırılmıştır. Son iki Osmanlı padişahının konumu da cumhurbaşkanı düzeyindedir. Meclisin kendi başkanını seçme yetkisini uhdesine aldığı bir oturumda Sinop Mebusu Yusuf Kemal Bey (Tengirşenk) ‘Millî hakimiyetimizi veremeyiz’ diye bağırdığında 1909 yılının Ağustos ayıdır. Osmanlı parlamentosu, AKP tasallutu altında bulunan bugünkü TBMM'den daha demokrat bir atmosferde işlev görmüştür. Üstelik halk da aydınlar da parlamentolu hayatı çabucak benimsemiş, millî hâkimiyetin yansımalarından memnuniyet duymuşlardır. Osmanlı dönemini millete olduğundan farklı anlatan AKP zihniyetinin istediği, 1909 öncesidir. Yirmi birinci yüzyılda Türkiye’de egemen olan bu kafa yapısı, gericilikten daha beter ve ilkel bir saltanat özleminin ürünüdür” dedi.

Dikta rejiminin milletin mayasına uymadığını ifade eden Semih Yalçın Atatürk’ün parlamenter demokrasiyi ve kuvvetler ayrılığını tercih etmesinin sebebinin millî hasletlerde aranması gerektiğini  ifade etti.

Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha uyardıklarını açıklayan Yalçın, “Erdoğan cumhurbaşkanlığı görev ve yetkilerini aşarak yani Anayasa’yı çiğneyerek, açık açık AKP'ye oy istemesi, rejim bunalımına kapı aralamaktadır. Sistem bu zorlamayı kaldırmayacak ve kilitlenerek devlet çarkının işlemez hale gelmesine yol açacaktır. Tayyip Erdoğan’ın sistemi tıkaması yüzünden ortaya ciddi bir rejim buhranı çıkacaktır” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.