TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pınar Karşıyaka seriyi eşitledi

Türkiye Basketbol Ligi’nin şampiyonunu belirleyecek olan Spor Toto Play-Off Final Serisi 2. Maçı’nda Pınar Karşıyaka, son 44 saniyesine 4 sayı geride girdiği maçta Anadolu Efes’i 86-85 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi ve saha avantajını ele geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2015 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pınar Karşıyaka seriyi eşitledi

Türkiye Basketbol Ligi’nin şampiyonunu belirleyecek olan Spor Toto Play-Off Final Serisi 2. maçında Pınar Karşıyaka, son 44 saniyesine 4 sayı geride girdiği maçta Anadolu Efes’i 86-85 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi ve saha avantajını ele geçirdi. Üçüncü çeyrekte farkı 11 sayıya kadar çıkarmasına rağmen maçın son dakikasında rakibinin önemli bir avantajı ele geçirmesine engel olamayan, ancak bitime 10 saniye kala Bobby Dixon ile bir üçlük isabeti, bir de top çalma kaydederek zafere uzanan İzmir temsilcisinde gecenin kahramanı Bobby Dixon, 28 sayı, 6 ribaund, 6 asistle maça damgasını vururken, DJ Strawberry 16, Juan Palacios 12 sayı attı. Anadolu Efes’te ise 8 sayı ve 12 asist kaydeden Heurtel, 2009-2010 sezonundan bu yana final serisine ait bir maçta 10 sayı barajını geçen ilk oyuncu olurken, Nenad Krstic 16, Stephane Lasme 15 sayıyla oynadı. Serinin üçüncü maçı, yarın Karşıyaka Arena’da oynanacak. Lig TV3’ten yayınlanacak müsabaka, saat 18:00’de başlayacak.

BAŞA BAŞ MÜCADELE

Anadolu Efes, oyuna Doğuş, Janning, Perperoglou, Lasme ve Saric beşiyle çıktı. Konuk ekip ise Dixon, Strawberry, Gabriel, Palacios ve Diebler beşiyle sahadaydı. Perperoglou’nun üçlüğüyle başlayan müsabakanın ilk beş dakikasında ev sahibi ekibin 9-8’lik üstünlüğü vardı. Periyodun kalan bölümünde Saric ve Diebler’ın karşılıklı basketleri gelirken, Cedi Osman’ı devreye sokan Efes 1.48 kala 21-17’yi buldu. Dixon’la cevap veren Karşıyaka, periyodu 23-22 geride kapattı. Üstünlüğün defalarca el değiştirdiği ikinci periyodun 5. Dakikasında Janning’in üçlüğüyle 34-31’e ulaşan Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka’nın Dixon önderliğinde bulduğu 9-0’lık seriye engel olamadı. Cedi’nin üst üste iki üçlüğüyle farkı yeniden eriten Efes, Heurtel’in son saniye turnikesiyle soyunma odasına 2 sayı farkla yenik gitti: 46-44.

DİXON MUCİZESİ!

Üçüncü periyotta Pınar Karşıyaka, Erkan Veyseloğlu’nun da hücumda bulduğu ekstra sayılarla üstünlüğünü korudu. Boyalı alanda Nenad Krstic’i iyi kullanan Efes ise 25. dakikada Janning’in serbest atış isabetiyle 53-52 öne geçti. Bu dakikadan sonra Dixon’un üçlüğüyle atağa kalkan Pınar Karşıyaka, maçtaki en büyük farkı oluşturan seriy start verdi. Boyalı alanda Palacios ile basketler bulan Yeşil-Kırmızılılar, 27. Dakikada 64-53’e ulaştı. Periyodun kalan bölümünde Lasme ve Perperoglou ile farkı eriten Efes, son saniyede Strawberry’nin basketine engel olamadı ve son periyot; Karşıyaka’nın 69-63’lük üstünlüğüyle başladı. Anadolu Efes, Lasme ile skor üretmeyi sürdürürken Perperoglou da çizginin gerisinden iki üçlük daha buldu ve son 5 dakika öncesi üstünlük 76-73’lük skorla el değiştirdi. Dixon’un 25. Sayısıyla 79-79 olan skor, Saric’in 1.47 kala attığı üçlükle 82-79’a geldi. 45 saniye kala Perperoglu ile 84-80’e ulaşan Anadolu Efes, 18 saniye kala Heurtel ile çizgiye gidip iki serbest atıştan 1 isabet çıkardı. Bu dakikada Bobby Dixon sahneye çıktı. ABD’li yıldız, 10 saniye kala attığı el üstü üçlükle skoru dengeleyip pota altından oyuna çıkarılan topu teslim alan Heurtel’den çalıp Palacios’a aktardı. Atletik oyuncu, 2 saniye kala kullandığı serbest atışlarla skoru tayin etti: 86-85. Efes, son hücumu Krstic’le kullansa da basketi bulamadı ve seride durum 1-1’e geldi.

SARICA: SERİ BİTMEDİ

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Anadolu Efes karşılaşmasının ardından katıldığı basın toplantısında çok mutlu olduğunu belirterek ; “Bir önceki maçla çok benziyordu fakat bu sefer daha az hata yaptık ” dedi

Sarıca oyunu domine edip Anadolu Efes gibi bir takıma 86 sayı atmanın kolay olmadığını söyleyerek, “Biz kaçan Anadolu Efes kovalayan taraftı. Sonunda şans bizden yana oldu. Sadece şansa bağlamamak lazım. Özellikle faul atışlarını değerlendirebilseydik daha erken bitebilirdi. 2 gün içinde sadece dinlenmemişiz, ribaund eksiklerimizi de kapatmışız.  Takımımı tebrik ediyorum. Taş gibi bir takımız.Hiç bir maçı bırakmıyoruz. Birbirimize olan inancımız hiçbir zaman sarsılmıyor Sonuna kadar mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ufuk Sarıca saha avantajını ele geçirdiğimizin altını çizerek, “Ama seri bitmedi. Sadece seriyi eşitledik. Hala kadro olarak baktığımız zaman bu uzun seride Anadolu Efes avantajlı taraf. Saha avantajı bizde. Taraftarımızla daha dinç, daha inançlı, daha farkı olacağız. Karşıyaka’da kayıp vermeden 2 maçı da kazanacağız’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.