TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metal işçileri grev hazırlığında

Metal işçileri 29 Ocak’ta başlatma kararı aldıkları grev öncesinde Türkiye’nin dört bir yanında bulunan işçilerle beraber grev çalışmalarına başladı. 29 Ocak’ta başlayacak olan grev sürecinde tüm işçiler ‘MESS Dayatmalarına Hayır!’ diyecek

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 08:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Metal işçileri grev hazırlığında

NEŞE YAVUZ

Birleşik Metal İş Sendikası öncülüğünde gerçekleşecek olan grev için çalışmalar İzmir’de de düzenlenmeye başladı. Ülke genelinde 42 fabrikada gerçekleşecek olan grevin amacı, Metalde patronların örgütü olan MESS’in dayatmalarına karşı durmak. Bu grev kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar da, grev öncesi işçilere grev eğitimi vermek ve fabrikalara grev kararına ilişkin afişler asmak oldu.

BİRLİK, MÜCADELE, DAYANIŞMA

İzmir’de Delphi, Mahle, Şenkaya ve Schneider fabrikalarında greve çıkacak olan işçiler, şubelerinde grev komitesi eğitimleri almaya devam ederken bir yandan da grev kararlarını coşkulu sloganlar eşliğinde fabrikalarına astı. ‘Birlik, Mücadele, Dayanışma’ sloganlarının yazılı olduğu afişlerle kararlarını duyuran işçiler, mücadelelerinde çok kararlı olduklarını belirtti.

“GREVİN ERTELENECEĞİNE DAİR ENDİŞELERİMİZ VAR”

Yapılacak grev hakkında görüşlerini bildiren Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şube Sekreteri Coşkun Yılmaz, İzmir’de 4 fabrikada greve çıkacaklarını söyledi ve, “İşveren Sendikası MESS, biz zaten gerekli zamları verdik işçilerimize, hakları da sağladık diyor. Ama bu bahsettikleri toplu sözleşmeyi iki tane hükümet yanlısı olan Türk Metal Sendikası ve HAK İş ile imzaladılar. Biz haklarımızı sağlamadığı için bu sözleşmeyi imzalamadık.  İşte bu yüzden, ekonomik ve demokratik haklarımızı elde edebilmek için greve çıkıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Grevin ertelenebileceğine dair endişelerinin olduğunu belirten Yılmaz, “Grevi Bakanlar Kurulu kararı ile 6 ay erteleme ihtimalleri var. Bu iktidar, emek düşmanı ve işverenlerin bir dediğini iki etmeyen bir iktidar. Kıdem tazminatlarına gözünü diken, her türlü demokratik haklarımızı ihlal eden yasalar çıkaran bir iktidar. Bu yüzden grevin erteleneceğine dair endişelerimiz mevcut.  Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik etkenleri ve dış etkenleri bahane edebilirler. Nasıl Turgut Özal döneminde dış etkenler bahane edilerek grevler ertelendiyse, şimdi de Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar gerekçe gösterilebilir” dedi.

Son olarak hakları için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Yılmaz, “Biz bu greve haklarımızı alabilmek için hazırlanıyoruz.  Daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi demokratik haklar için greve çıkacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.