TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinsi hastalık kemik erimesine dikkat!

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm.Dr. Hüseyin Çelen, kemik erimesi hastalığının çok sinsi bir hastalık olduğunu belirtirken, net tanı konulduğunda tedavi için geç kalınabildiği, bunun için mutlaka yılda bir kez kemik ölçümlerinin yapılması gerektiği uyarısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sinsi hastalık kemik erimesine dikkat!

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Hüseyin Çelen, kemik erimesinin fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimlerinin günlük poliklinik uğraşı içerisinde oldukça yer tutan bir hastalık olduğunu söyledi. Çelen, “Kemik erimesi sinsi bir hastalık olduğu için önemle üzerinde durulması gereken bir hastalıktır. Örneğin bir tansiyon hastalığı hastaya belli bir süre sorun çıkarır. Vücudunu da bir yer kırıldığında belli bir acı hissedersiniz. Kemik erimesi ise çok geç dönemlerde ortaya çıktığı için bu sinsiliğinden kaynaklanan bir takım problemlere yol açmaktadır. Net tanı konulduğu zaman bir takım tedavileri yapmakta geç kalmış oluyorsunuz” dedi.

MENOPOZ DÖNEMİNDEKİ KADINLARA UYARI

Sinsi bir hastalık olduğu için kemik erimesine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çelen, “Bu bakımdan bir şeyin kemik erimesi yüzünden sizi sıkıntıya sokması gerekli değil. Kemik erimesi rutin olarak 45 yaşı söylüyoruz ama menopoz döneminde olan bayanların rutin olarak ilk değerlendirme kemik ölçümlerinin yapılması gerekiyor. Kemik ölçüm sonuçlarına göre hekimler bunu değerlendiriyor. O kişide ailevi riskler ve diğer riskler sorgulandıktan sonra eğer kemik erimesi tespit etmişsek bunu tedavi ediyoruz. Kemik erimesi o dönem için tespit edilmemişse bir takip aralığı belirliyoruz. Risk faktörlerinin varlığına göre yıllık kemik ölçümleri ile hastamız takip ediliyor. Diğer koşullarda da aralarını açarak da takip ve tedaviye çağırıyoruz” diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.