TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlknur Denizli’den Kınık Atağı

null

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlknur Denizli’den Kınık Atağı

Soma’daki maden kazasında 51 şehit veren İzmir’in Kınık ilçesinde AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli özel bir çalışma yürütüyor. Maden kazasının olduğu ilk günden beri bölgede olan hem madendeki çalışmaların koordinasyonunda çalışan hem de ailelerle sürekli iletişim halinde olan Denizli, bölgenin maden olsa da olmasa da istihdam yaratabilen bir ticari hayatı olması, üretim kapasitesinin arttırılması için çalışmalara başladı.

“MADENDE ÇALIŞMAK KADER OLMAMALI”

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Denizli, “Çok acı bir olay yaşadık. Bu talihsiz olayın maden sektöründe bir daha tekrarlanmaması için göremediğimiz, eksik kalan ne varsa ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler bu hafta TBMM’ye gelecek. Ama giden kardeşlerimizi hiçbir şey geri getirmez. Kınık’ta 51 kardeşimizi kaybettik. Şu anda madenlerde çalışan bin 500’e yakın Kınıklı var. Kınık’ta zaman içinde madende çalışmak merkezde oturan için de köyde oturan için de hayatlarının değiştirilemez bir gerçeği haline dönüşmüş. Bunun böyle olmadığını, değiştirilebileceğini göstermemiz gerekiyor. Sanayiden tarıma, hayvancılığa kadar adımlar atmak üzere çalışmalara başladık” dedi.

KINIK OSB’DE YENİ YATIRIMLAR İÇİN START VERİLİYOR

Denizli, şöyle devam etti: “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Sayın Davut Kavranoğlu, EBSO Meclis Başkanı Yardımcısı Sayın Işın Yılmaz, Kınık OSB yetkilileri ve Bakanlık bürokratları ile yaptığımız toplantıda Kınık OSB’nin tam kapasite çalıştırılması için adımların hızla atılması yönünde karar aldık. Doğalgaz meselelerini hızla çözüme kavuşturacağız. Elektrik problemini bu hafta TEİAŞ ile görüşüp yatırım programına alacağız. 729 dönümlük Kınık OSB’nin 500 dönüm daha genişleme alanı var. Burası ile ilgili adımlar atıp, başka şirketlerinde buraya gelmesini sağlayacağız. Ama önemli olan hızla fabrika inşaatlarını bitirmek ve Kınık OSB’nin tam kapasite çalışmasını sağlayarak istihdam yaratmak”

“KADIN, ÇOCUK VE GENÇLER DE HEDEFİMİZDE”

Kadınlar, çocuklar ve gençlerin de hedeflerinde olduğunu söyleyen İlknur Denizli, “Sadece erkekler değil Kınık’ta kadınımızı ve gençlerimizi de meslek sahibi yapmak için çalışma hayatına katmak hedefindeyiz. Hızla Gençlik Merkezimizi, Aile Yaşam Merkezimizi ve kreşlerimizin inşaatlarına başlayıp bir an önce tamamlayacağız. Özel sektörden, sivil toplum örgütlerinden destek olmak isteyen çok sayıda başvuru alıyoruz. Bölgenin gelişmesi için onlarla ortak protokoller yaparak iş gücü piyasasını geliştirip yeni iş imkânları da yaratacağız. Belediyemizin katkılarıyla Kınık’ta hayatı tekrar yaşanabilir kılmak, acıları hafifletmek, geleceğe Kınıklıların daha güvenle bakmasını sağlamak hedefindeyiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.