TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’da demokrasi şöleni

Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyerek demokrasi örneği sergilemeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi, Karşıyaka’da aday tanıtım şölenine imza attı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka’da demokrasi şöleni

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. bölgeden aday adayı olarak ön seçime girme kararı almasıyla birlikte toplam 81 aday adayı, milletvekili olabilmek için ter dökecek. 2. bölgede gerçekleşen en kalabalık aday tanıtım toplantısına imza atan CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, şölen havasında geçen toplantıda Türkiye’ye ‘demokrasi’ mesajı verdi, CHP örgütlerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.  

3 BİN KARŞIYAKALI ÜYE İZLEDİ

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya CHP PM Üyeleri Elfin Tataroğlu ve Zekeriya Temizel, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, aday adayları, önceki dönem ilçe ve belediye başkanları ile 3 bin 500 CHP Karşıyaka üyesi katıldı.

“BEN CHP’NİN ANAOKULUNDAN GELDİM”

Gerçek CHP’lilerin kendileri ile değil AK Parti ile mücadele edenler olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye bir dönüm noktasından geçiyor. Hepimiz bir dolmuşun içindeyiz ve şoförün 77 milyonu nereye götürdüğü belli değil. Böyle bir durumda CHP’lilere birlik ve beraberlik düşer. Ülkeyi bu hale getirenlerden hesap soracak tek bir kitle vardır; oda CHP’dir. 29 Mart’ta demokrasi şöleni yaşayacağız. Birlik olacağız ve CHP’nin seçim kadrolarını birlikte hazırlayacağız. Ben CHP’nin anaokulundan geldim. Hiç kimsenin önünde diz çökmeden siyaset yaptım. Biat kültürünü değil, dayanışma kültürünü geliştirdim. Siyasette biat yoktur ikna vardır. Eğer siyaset yapıyorsak ikna kültürünü öğreneceğiz. Birbirimizle kavga etmeyeceğiz. Ben hesap veren bir belediye başkanı olmak istiyorum, ama gidip de dedikodu yapanlara değil, namuslu bir şekilde hesap soranlara hesap vereceğim. Yetim hakkını korumak için belediye başkanlığı yapıyorum" dedi.

“İZMİR BAŞBAKAN ÇIKARACAK”

AK Parti iktidarına son vereceklerini söyleyerek sözlerine başlayan Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, “7 Haziran’da yeni bir iktidar olacak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da başbakan olacak. Genel Başkanımız İzmir’den ön seçime girerek kendini İzmir’e ve bizlere emanet etti. O emaneti en iyi şekilde taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. MYK’mız ve PM’miz örgütün en büyük talebi olan ön seçime kulak verdi. Ön seçim kararında bize düşen Karşıyaka’dan pozitif destek vermekti bunu sizlerle başardık, sağolun. 12 bin üyemizle birlikte 29 Mart’ta demokrasiyi yaşatarak meclise kadrolarımızı göndereceğiz. 57. sıradaki Genel Başkanımızla Ankara’ya birlikte yürüyeceğiz” dedi.

İZMİR’DE İKTİDARIZ AMA TÜRKİYE’DE DE İKTİDAR OLMALIYIZ

57. sıradan aday adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan selam getirdiğini ifade ederek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “Genel Başkanımız tüm misafirlere saygı ve sevgilerini ileterek güzellikler diliyor. 29 Mart’ta Genel Başkanımızın hepimizin oylarıyla çıkacağına inanıyorum. 7 Haziran’da da Genel Başkanımızı İzmir’den Başbakan olarak Ankara’ya göndereceğiz. İzmir’de iktidarız ama Türkiye’de de iktidar olmalıyız. Bunu istemek bizim en doğal hakkımız. Türkiye’yi kurtarmak için tek parti CHP’dir. Kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle, yaşlımızla hep beraber olmak bizim boyun borcumuz. 90 yıllık ulu çınarımızı omuzlarımızda taşımak mecburiyetindeyiz. Bugün aday adayı olan tüm arkadaşlarım bakan olacak kalitede insanlar. CHP’nin 7 Haziran’da iktidar olması gerekiyor yoksa halimiz harap. Bugün sadece İzmir’de 290 bin işsizimiz var. Türkiye’de de gizlisiyle saklısıyla, ortada dolaşanıyla 20 milyon işsiz var. 7 Haziran seçimlerinde iktidar olmak mecburiyetindeyiz. ” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN VARLIĞI BİLE SORGULANACAK HALE GELECEK”

Konuşmasında sosyal demokrasinin gereklerine vurgu yapan CHP PM Üyesi Zekeriya Temizel ise söyle konuştu: “Bu toplantının aday tanıtımının önüne geçen bir değeri var, bu bir demokrasi şöleni. Türkiye’nin zor koşullarını devralmak için aday adayı olan pırıl pırıl arkadaşlarımız var. Göreve gelecek arkadaşlar, öyle bir sorun yumağı ile karşı karşıyasınız ki, eğer Türkiye bu sorunlarını en kısa sürede çözemez ise o zaman Türkiye Cumhuriyetinin varlığı bile sorgulanacak hale gelecek. Aday adayı arkadaşlarımız sahaya çıkacak CHP’nin ekonomi politikalarını anlatacak. Büyüme sosyal demokratların kullandığı bir kavram değildir. Sosyal demokratların kullandığı kavram kalkınmadır. Beton biriktirirsiniz, inşaat yaparsınız, ülkenin yıllardır birikmiş rantını dağıtırsınız, büyüdük dersiniz. Doğayı tahrip edersiniz, kültürü tahrip edersiniz, tarihini tahrip edersiniz bunun adı da kalkınma değildir. Eğer siz kalkınıyorsanız bu ülkenin eğitim sorununu halledeceksiniz, çocuklarınızın özgür bir biçimde düşünmesini sağlayacaksınız, cinsiyet ayrımı yapmayacak, doğayı koruyacak, gerekirse bir tek ağaç için savaşacaksınız. Sosyal demokratlar Türkiye’yi kalkındıracaksa işte böyle kalkındırabilir. Genel Başkanımızın İzmir’den sizlerden özel icazet alarak başbakanlığa yürümesini müthiş önemsemek gerekiyor.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.