TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Disiplin mekanizması siyasal tasfiye aracı haline geldi”

CHP İzmir Milletvekili Güler, Grup Disiplin Kurulu'na savunma yapmadığına dair çıkan haberleri yalanladı. Güler, "Disiplin mekanizması siyasal tasfiye aracı olarak kullanılıyor" dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Disiplin mekanizması siyasal tasfiye aracı haline geldi”

NEŞE YAVUZ

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Grup Disiplin Kurulu'na savunma yapmadığına dair çıkan haberlerin yanlış olduğunu, savunmasını kurula gönderdiğini ifade etti. Ege'de Bugün'e açıklamada bulunan Güler, çıkacak kararın ne yönde olacağını bilemeyeceğini söyledi ve, "Hukuki bir süreç yürümüyor ve süreç siyasal bir süreç haline geldi. Disiplin mekanizması siyasal tasfiye aracı olarak kullanılıyor. Bu yüzden kararın ne olabileceği konusunda bir fikrim yok" dedi.

Grup yönetiminin iddianame yollamadığını ifade eden Güler, iddianame olmazsa savunmanın da olmayacağını ama durumun kayda geçirilmesi nedeni ile savunmasını Grup Disiplin Kurulu'na gönderdiğini söyledi.

BÜTÜN KARAR VE İŞLEMLERİ REDDETTİ

Güler'in savunmasından dikkat çekici kısım ise şu şekilde;

"Grup Yönetim Kurulu partili milletvekilliği haklarımı ortadan kaldıran ağır bir cezalandırma isteminde bulunmuştur. Talebini “önlemli” kılarak, karar bildirim tarihi olan 8 Ocak 2015 gününden itibaren partili milletvekilliği haklarımı kullanmamı yasaklamıştır.

İlgili kararda, ceza talebinin dayanakları ile atılı suç fiili arasında anlamlı ve açıklanabilir bağlar kurulmamıştır. Ceza talep eden kurum, savunma hakkının kullanılmasında olmazsa olmaz koşulu yerine getirmemiş, iddianame hazırlığını ve bunun tarafıma iletilmesini ihmal etmiştir. Yazılı iddianame istemime yanıt verme gereği dahi duyulmamış olması, temel hukuk ilkelerine ve parti-içi hukuka uygunluk kaygısı taşınmadığına kanıttır.

Bu nedenlerle, parti-grup yönetimi yetkilileri, hukuka dayalı disiplin mekanizmasını, yönetim tarzlarına ve yürüttükleri politikalara yönelik eleştirileri baskıyla ortadan kaldırmak üzere keyfi tasfiye aracına dönüştürmüşlerdir. Parti-içi demokrasi ilkeleri ve parti hukuku bakımından suç oluşturan bütün karar ve işlemleri reddettiğimi saygılarımla bilginize sunarım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.