TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tülay Aktaş Parkı yenilendi

Eski İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlarından Kutlu Aktaş'ın yardımseverliği ile bilinen merhum eşi Tülay Aktaş’ın adının verildiği Zeytinlik Mahallesi’ndeki park yenilendi ve bölgenin adına uygun olarak zeytin ağaçlarıyla yeşillendirildi

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tülay Aktaş Parkı yenilendi

Her alanda yaşanabilir bir kent yaratmak hedefiyle hizmet üreten Konak Belediyesi, yeşillendirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İzmir’in merkezi konumundaki ilçede mevcut yeşil alanları elden geçiren belediye ekipleri, parklarda yürüttüğü ağaç dikim seferberliğine bir yenisini daha ekledi. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin koordineli ve titiz çalışmalarıyla yenilenen parklardan biri de Zeytinlik Mahallesi'ndeki Tülay Aktaş Parkı oldu. 19 yıl önce amansız bir hastalık nedeniyle yaşamını yitiren yardımseverliği ile bilinen şehir gönüllüsü Tülay Aktaş'ın adının verildiği, 3 bin 400 metrekarelik alana sahip parkta yürütülen kapsamlı çalışma sonunda hem İzmirlilerin nefes alabileceği hem de barışa ve huzura ev sahipliği yapacak bir yeşil alan yaratıldı.

DAHA ÇOK YEŞİL ALAN

Zeytinlik Mahallesi’ndeki Tülay Aktaş Parkı'nda yürütülen çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce öncelikle parkın yürüyüş yolları yeniden düzenlendi. Parka girişin kolaylaşmasını sağlamak amacıyla yeni girişler açılırken, zemin kaplamaları da elden geçirildi. Vatandaşların parkın içinden boydan boya yürüyerek geçebilmesine olanak sağlayan yeni yol güzergahları oluşturulurken, yeşil alan için ayrılan bölgeler de genişletildi. Böylelikle vatandaşın yeşille daha çok buluşmasına olanak sağlandı. 3 bin 400 metrekare alana sahip parkta çocuklar ve ileri yaştaki vatandaşlar da unutulmadı. Minikler için kurulan oyun ve spor alanları yeniden elden geçirilirken, parka dinlenmeye gelenler için de ek bank ve oturma alanları yaratıldı.

ZEYTİN AĞACI DİKİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen düzenleme çalışmaları kapsamında ise, görüntü kirliliğine sebep olan kurumuş çalı ve bitkiler temizlendi. Parkın daha bakımlı bir görünüme kavuşması sağlayan çalışma sırasında parkın çeşitli alanlarına da mevsim çiçekleri ve ağaçlar dikildi. Yeşil dokuyu artırmak adına mevcut ağaçlara ek olarak 15 adet kırmızı yapraklı süs eriği ağacı ile bölgeyle uyumlu olması için 7 zeytin ağacının dikimi gerçekleştirildi. Yaşları 40 ile 50 arasında değişen ve tüm dünyada barışı simgeleyen zeytin ağaçları belediye ekiplerinin özenli çalışmaları sonunda parktaki yeni yerlerini aldı.

MAHALLELİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Bir dizi çalışmayla daha görkemli ve bakımlı bir görünüme kavuşan Tülay Aktaş Parkı, yürütülen çalışmalar sonunda İzmirlilerin barış ve huzur içinde nefes alabilecekleri bir yer haline geldi. Yürütülen bakım ve yenileme çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeytinlik Mahalle Muhtarı Kamil Soydam da, başta Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş olmak üzere tüm Konak Belediyesi çalışanlarına bölge halkı adına teşekkür ederek, “Konak Belediyesi mahallemizin taleplerini dikkate aldı, hemen çalışmalara başladı. Daha kullanışlı, daha yeşil ve daha güvenli bir parka kavuşmamızı sağladı" dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.