TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

''Bitpazarı esnafın hayat üniversitesi''

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı, İl eski Başkanı, Ömer Cihat Akay, terzi babasının yanında 6 yaşında esnaflığa başladığı ve ekmek yediği Çankaya Bitpazarı esnafıyla kahvaltıda buluştu

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
''Bitpazarı esnafın hayat üniversitesi''

Yaklaşık 3,5 yıl il başkanlığı yapan, 28 Aralık 2010’dan 3 Haziran 2014 tarihine kadar AK Parti teşkilatlarına, AK Parti kadrolarına ağabeylik yapan Ömer Cihat Akay, AK Parti’de 5. dönem İl Başkanlığı yaptı. Akay, 7 Haziran’da yapılacak 25. dönem milletvekilliği için aday adayı.

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ömer Cihat Akay, 6 yaşında terzi babasının yanında esnaflığı tanıdığı 'Bitpazarı' esnafıyla sabah kahvaltısı yaptı. Akay, "Bitpazarının benim hayatımda özel bir yeri var. Bitpazarında esnaflığı öğrendim. Burada esnaflık ve tezgahtarlık yapmak zordur. Hayatım boyunca Bitpazarı esnafı olmaktan büyük mutluluk duydum.

''BABAMIN YANINDA ÇALIŞIRDIM”

Akay, “Bitpazarında esnaflığı öğrendim. Burası, Türkiye için hayat üniversitesi. Burada esnaflık ve tezgahtarlık yapmak zordur. Ancak esnaf, acısıyla tatlısıyla her şeyi paylaşır. Hayatım boyunca Bitpazarı esnafı olmaktan büyük mutluluk duydum. Bitpazarı hayatımın başlangıç noktası. Eskiden elbiselerin tersi çevrilir, sert durması için sabunlanırdı. Terzi babam bu işi yapardı” dedi.

Bitpazarı esnafı tarafından yoğun sevgi seliyle karşılanan Ömer Cihat Akay 6 yaşında babasının yanında başladığı esnaflık hayatında tanıştığı arkadaşlarıyla eski anılarını tazeledi.

“ANKARA’DA GÖRMEK İSTİYORUZ”

'Cihat Başkanımızı Milletvekili olunca burada kurban keserek karşılayacağız' diyen esnaf, “Çocukluğumuzdan beri Ömer Bey'le tanışıyoruz. Beraber burada çalıştık. Bizleri hiç bir zaman unutmadı. Her zaman yanımızda oldu. Milletvekili Bakanlığa layık. Allah’ın izniyle Cihat ağabeyimize milletvekilliği nasip olacağına inanıyoruz. Kapısını ne zaman çalsak bizi dinledi. İzmir'e emek veren hizmet eden bir insan oldu. İl Başkanlığı döneminde 'efsane Başkanı, bizlere ağabeylik yaptığı gibi teşkilatın da ‘ağabeyi’ oldu'. Bizler de her zaman yanındayız. Desteğimizle yanında olacağız” diye konuştu.

“ESNAF ÇOCUĞUYUM”

İzmir Bit Pazarı'nda esnaf bir babanın çocuğu olduğunu, özellikle İzmir iş dünyasını ve İzmir eşrafını yakinen tanıdığını söyleyen Ömer Cihat Akay, “Esnaf çocuğuyum ve halktan hiç kopmadım” diye konuştu. Esnaf çocuğu ve esnaf olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Akay, “Ben hiçbir zaman halktan, esnaftan kopmadım. İl Başkanı olduğum dönemde de bilenler bilir, kapım her zaman herkese açıktı. Şimdi bile kapımızı çalana, telefonla ulaşana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.