TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kocaoğlu deniz ulaşımında sınıfta kaldı”

null

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2015 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ünal Özsır, İzmir’in deniz ulaşımındaki kargaşa ve başarısızlığının devam ettiğine dikkat çekerek yeni teslim alınan ve büyük şair Atilla İlhan’ın isminin verildiği geminin İzmirlilere hizmet etmek için daha ne kadar bekleyeceğini sordular

İzmirlilerin ulaşımda yaşadıkları kargaşa ve çile devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Özsır, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun İzmirlileri denizle buluşturamadığını vurguladı. Deniz kenti olan İzmir’de deniz ulaşımını sağlayacak gemilerin İzmir Körfezi’nde kullanılmaya uygun olmadığının altını tekrar çizen Doğan ve Özsır açılamalarına şöyle devam etti: “Aziz Kocaoğlu yine kaş yapayım derken göz çıkartmıştır. İzmir’in deniz ulaşımını geliştirmek için alınan Körfeze ve iskelelere uygun olmayan gemilerle vatandaşlarımızın gözünde yine başarısız not alarak bütünlemeye kalmıştır. Ancak yıllardır bütünleme sınavlarından da kalan Kocaoğlu’na İzmirli hemşerilerimiz gereken cevabı verecektir.”

“DAHA NE KADAR BEKLEYECEK?”

Katamaran tipinde olan gemilerin 1 buçuk yıldır İzmir’e geldiğini ancak yenilerek uygun hale getirilecek iskelelerle ilgili bir gelişme olmadığına dikkat çeken Doğan ve Özsır son olarak şunları kaydetti:  “Konak, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinde alelacele yapılmış olan düzenlemeler dışında herhangi bir çalışma yok. Gemiler hala düzenleme yapılmamış iskelelere yanaşmak durumunda kalıyor. Buda vatandaşlarımızın can güvenliği için tehlikeye yol açıyor. Aynı geçtiğimiz günlerde yaşanan kazada yaralanan hemşerimize olduğu gibi. Bu üç iskele dışında kalan yerlere ise hala sefer yapılamıyor. Gelen gemi sayısının artması durumunda gemiler, iskele yokluğundan bağlı bekliyorlar. Gemiler alınırken verilen dış körfeze de ulaşım sözünün ise esemesi okunmuyor. En son gelen şairimiz Atilla İlhan ismini taşıyan gemi aylardır Üçkuyular İskelesinde sefere başlayacağı günü bekliyor. Yüksek maliyetlerle satın alınan bu gemiler çalışamazken, kiralık TURYOL gemileri hala vızır vızır sefer yapmaktadırlar. Öte yandan çalışmakta olan mevcut gemiler arka arkaya hurdaya çıkarılmakta, ya da değerinin altında bedelle alelacele satılmaktadırlar.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.