TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Farkındalığın adresi CHP Konak İlçe..!

Farkındalık yaratabilecek, farklı siyaset anlayışını ortaya koyabilecek, gerçek Mustafa Kemal’in anlayışını, düşüncesini hayat bulduracak Mustafa Kemaller yaratmak istediklerini kaydeden CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP Konak İlçenin farkındalığın adresi olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Farkındalığın adresi CHP Konak İlçe..!

DİLEK BAKIRKAYNAK

Mardin eşrafından Edip Sayitoğlu CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı ziyaret etti. Meşhur  Çarşaflı Edo lakabı ile tanınan Mardinli Edip Sayitoğlu, Başkan Başak’a gerçekleştirdiği ziyarette, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın kapısının herkese açık olduğunu dile getirdi.

“BAŞKANLARA ÖRNEK OLSUN”

Bugüne kadar bir çok başkanla tanıştığının altını çizen Edip Sayitoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın bütün başkanlara örnek olması gereken bir kişi olduğunu belirterek, “Şakir Başak başkan demek ki  kapısının açık olmasıyla herkese kucak açıyor. Başak başkan bizim Mardinlilerin onuru olduğu kadar İzmir’in de onurudur. Sebebi ise genç yaşında tuttuğunu koparan, bileğinin gücü ile yavaş yavaş başarı merdivenlerini tırmanmasıdır. Bugüne kadar çok başkanlar gördüm ama bunun kadar cana yakın ve herkese kapısı açık olanı görmedim. İnanıyorum Şakir Başkan kimseyi aratmayacak. Bizler bu başarılı insanı Milletvekili olarak da görmek istiyoruz” diyerek Başkan Başak’a kravat armağan etti.

“CHP İKTİDARI KENDİ KENDİNE GELECEK”

Ülkede yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Farkındalık yaratabilecek, farklı siyaset anlayışını ortaya koyabilecek ve en önemlisi  şerefimizle, hasiyetimizle,  onurumuzla farkındalık yaratabilecek, gerçek Mustafa Kemal’in anlayışını, düşüncesini hayat bulduracak, bu anlayışı sokağa indirecek Mustafa Kemal’ler yaratmak istiyoruz. Maskeli Mustafa Kemaller’den kurtulup, artık aktif sokakta var olan, insana dokunan, insanla kucaklaşan bir anlayışı yeniden getirmek istiyoruz. Konak’ta bunu başardık ve epey de yol aldık. Hemen hemen İzmir’in bütün merkez ilçelerinden üye oluyorlar. Bu farkındalığı insanlar görüyor artık. Birinci derecede amacımız da bu zaten. Artık ülkenin de bulunmuş olduğu bu olumsuz ortamdan kaynaklı, insanlar bireyselleşmeyi bir kenara bırakıp, egolarından ve ön yargılarından sıyrılıp kucaklaşma zamanı olduğuna inanıyorum. Bu anlayışı ortaya koyduğumuz takdirde insanlar zaten sokakta umut bekliyor. Umudu hissettirdiğimiz anda CHP iktidarı kendi kendine gelecek.  Ülkede yeni bir dönem başlayacak.  Öncülük yapmak istiyoruz ve öncülük yapmaya çalışıyoruz” diyerek Edip Sayitoğlu’na ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.

“EĞİLİP, BÜKÜLEN BİR SİYASETÇİ OLMADIM”

Ziyaret esnasında bugünlere nasıl geldiğine de değinen CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, kendisine çok büyük siyasi oyunların oynandığını vurgulayarak, “Ben eğilip bükülen bir siyasetçi hiç olmadım. Ben örgütün dışında siyaset yapmadım. Bana çok büyük engeller çıktı. Genel Meclis üyesi iken beni gazetelerde manşetlere çıkardılar. Cezaevine girdim. Şu dönemde Alaattin Çakıcı’ya bile bunu yapmadılar. 7 yıl süren bir dava sonucu, 5 yıl mahkum ettiler beni. Biz alışılmış siyasetçinin dışında bir siyaset yürütüyoruz burada. Bugün belki de  kamuoyu bunun farkında değil. Ama bizler bu farkındalığı yaratacağız. Ben halkın ve örgütün dışında hiç kimseye boyun eğmeyen bir anlayışa sahibim. Beraber yürüdüğüm insanlarda bu şekilde. Onun için halkın, örgütü, sokağın sesi olma yolunda bir mücadelemiz var. Bunların hepsi ortadayken bu örgüt, benim ne kürtlüğüme ne de Mardinli oluşuma baktı. Hiçbir şeye bakmadan yaptıklarımla, duruşumla bu koltuğa oturttu.  Bu Konak için bir devrimdir. Kardeşlik Konak’ta gerçekleşebiliyorsa, Türkiye’de de gerçekleşebilir. Konak çok büyük bir şey başardı. Zaman içerisinde bununla ilgili anlatılacak çok şeyler olacak. Ben 5 yıl yükümlüydüm. Yargıtay bozdu ve dava geldi. Savcının mütalaasında hiçbir suç unsuru olmadığına savcı kanaat edildi. Bütün heyetin kabulü ile beraata karar verildi. Böyle bir davada savcı beraat veriyor” şeklinde konuşarak İzmir için, Konak için, Türkiye için yapılacak çok şeyin olduğunu söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.