TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de ‘TURİST’ olduk

İzmir’de geçtiğimiz ay sonu başlayan yeni ulaşım sistemine karşı sosyal medyada örgütlenen yaklaşık 50 kişilik grup, İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi Özgür Senger, “40 yıllık İzmirliler bile turist gibi ellerinde rehberle geziyor” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2014 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de ‘TURİST’ olduk

A.FEYZİ MİRHANOĞLU

 

    Geçtiğimiz hafta başlayan yeni ulaşım sistemine tepkiler sürüyor. Sosyal medya üzerinden bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde toplanarak yeni ulaşım sistemini protesto etti. “Aktarmaya karşı omuz omuza”, “Aktarmalar bizi yıldıramaz” , “Aziz bizimle otobüse binsene”, “Kocaoğlu şaşırma sabrımızı taşırma” , “Aziz istifa”, “Aziz pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım” sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan TGB’li Özgür Senger, imza kampanyası yaptıklarını ve gelecek hafta Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceklerini söyledi. Senger şunları kaydetti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Haziran 2014 tarihinde başlayan yeni uygulaması vatandaşı canından bezdirdi. Yeni sistemle birlikte bize hiçbir yerde örneği olmayan otobüs+otobüs+otobüs formülünü dayattılar. Yıllardır alıştığımız düzen bozulduğu gibi, büyük devrim başlığı altında bize sunulan bu yeni sistemle birlikte insanlar evlerinden çıkmıyor. Toplu taşımada düğümüzü çözüyoruz dediler ama bu daha düğümün ilk noktası. Her sabaha otobüs duraklarında aktarma merkezlerinde kavgalar, olaylar çıkıyor.”

 

TURİST OLDUK

    İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yeni ulaşım sistemi ile ilgili sorular yönelterek ve geçtiğimiz günlerde TMMOB tarafından yapılan açıklamayı hatırlatarak sözlerini sürdüren Senger, “40 yıllık İzmirliler bile turist gibi ellerlinde rehberle geziyor. Aziz Kocaoğlu ulaşımda devrim yaptığını iddia ediyor. Bu bir karşı devrimdir. Sizler makam araçlarınızı bırakın, toplu taşımayı kullanın. Bu devrim bir tek Kocaoğlu’na yaradı. Yollar sadece özel araçlar için rahatladı. Kendisi yıllardır İzmir’i kaybetmek için elinden geleni yapıyor. Biz bu uygulamaya karşı İzmirliler olarak binlerce imza topladık. Ama bu uygulamada hala ısrar ediyorlar. İlla odanıza mı gelelim?” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.