TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Heyecan veren galibiyet: 11-0

İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenen Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman müsabakalarının açılışı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu’nda yapıldı. Türkiye –Bosna Hersek maçının oynandığı gecede ay yıldızlı takım Bosna Hersek'i 11-0 yenerken, tribünlerdeki heyecan da doruktaydı

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2015 06:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Heyecan veren galibiyet: 11-0

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında kente kazandırdığı, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu, yüksek standartlarıyla uluslararası organizasyonların da tercihi oluyor. Ulusal ve uluslararası birçok turnuvaya ev sahipliği yapan Buz Sporları Salonu’nda, Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman müsabakaları başladı. Şampiyonanın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile birlikte yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ışık gösterileri ile renklenen açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası’nın İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan buz pistinde yapılmasından onur duyduklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu, yarışan tüm takımlara başarılar diledi. İzmir Valisi Mustafa Toprak ise yaptığı konuşmada yabancı ülke takımlarını İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, İzmir’de uluslararası standartlarda bir buz pisti salonunu hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Bülent Akay, tüm takımlara başarılar dileyerek, sporseverlik adına çok güzel günler geçirmelerini temenni etti. Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Başkanı Henrik Bach Nielsen, İzmir’de bulunmaktan çok mutlu olduklarını, büyük bir konukseverlikle karşılaştıklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonuna’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Türkiye, Bosna Hersek ile maç yaptı. Ay yıldızlı takımın 11-0'lık galibiyeti tribünleri coşturdu.    

Dünya şampiyonası finallerine katılma yolunda ilk sınavın verileceği grup maçlarında Türkiye ile birlikte 7 ülkeden 250 sporcu mücadele edecek. Milli takımımız grup liderliği hedefiyle çıkacağı şampiyonada Kuzey Kore, Lüksemburg, Hong-Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Gürcistan ile karşılaşacak. Ay yıldızlı takımda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 sporcusu yer alıyor. Millilerimiz son maçlarını ise 12 Nisan Pazar günü saat 18.00’de Kuzey Kore ile oynayacak. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.