TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa Koleji’nin doğuşu

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise üçüncü eğitim kurumu olan Doğa Koleji’nin kurucusu Fethi Şimşek, “Ben de bu işe şaşkınım, şimdi kur deseler bir Doğa Koleji daha kuramam” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğa Koleji’nin doğuşu

MÜSLÜM AKTÜRK/İSTANBUL

Eğitimin duayeni Fethi Şimşek, İstanbul Temsilcimiz Müslüm Aktürk’ü, Doğa Koleji’nin ilk kurulduğu Beykoz’daki kampüsünde ağırladı. Öğretmen olarak başladığı Kültür Dershanesi’ndeki ortaklığından sonra başlayan mücadelesini anlatırken zaman zaman duygulanan Fethi Şimşek, “Beni çok zeki biri olarak görenler var. Oysa onlarca defa iflasın sınırına geldim. Yaptığım hataları yazsam kitap olur. Yani; Allah istemeseydi, yardım etmeseydi ne Doğa Koleji olurdu ne de diğer dershaneler” dedi.

Süreç içerisinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Fethi Şimşek, “Öyle zamanlar oldu ki öğretmenlerin maaşlarını ödeyebilmek için eşimin bileziklerini satmak zorunda kaldım. Ama yılmadım, azmettim, inandım ve niyet halis olunca da Yüce Rabbim yardım etti” diye konuştu.

DÜNYA MARKASI

“Doğa” isminin artık bir dünya markası olduğunu belirten Fethi Şimşek, şöyle devam etti: “Dünya markası olduğumuz için dünyanın en prestijli şirketleriyle 20011 yılında ortaklık kurduk. ABD, Almanya ve Hollanda firmalarıyla çok daha güçlendik. Bugün itibariyle Türkiye genelinde 106 okulumuz var. Hedefimiz bu sayıyı ikiye hatta daha fazlasına katlamak.”

FARKLI SEKTÖRLER

Fethi Şimşek, eğitim sektöründeki başarısından sonra farklı sektörlere de açıldı. Irak’ta 200 milyon dolarlık demir-çelik fabrikası kuran Şimşek, Yunanistan’da helal et fabrikası işletmeye, Türkiye’de ise İstanbul’da gayrimenkul, Antalya, Burdur ve Mersin’de ise mermer işine girdi. Fethi Şimşek, başarılı olmak için aile şirketinden çok kurumsallaşmak gerektiğini sözlerine ekledi.

DOĞA’DE HER ŞEY DOĞAL

Bu arada, Doğa Koleji’nin Beykoz kampüsünde her şey doğal olarak üretiliyor. Kampüste beslenen hayvanların etinden, sütünden, yumurtasından yararlanılırken ekmek bile kampus içinde kurulan fırında üretiliyor. Fethi Şimşek, buradaki öğrenci ve personelin reçelden, peynire, yoğurda hatta bala kadar doğal ortamda üretilen gıdalarla beslendiğini ayrıca yemyeşil ortamda öğrencilerin derslerine devam ettiğini söyledi. Öte yandan, birçok velinin bir saat, iki saat uzaklıktaki yerlerden bile çocuklarını Beykoz’daki Doğa Koleji’ne getirdikleri öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.