TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARVAK’ta Bayram buluşması

İzmirli Mardinliler Kurban Bayramı dolayısıyla MARVAK’ta bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2014 07:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MARVAK’ta Bayram buluşması

MEHMET ŞERİF TOPRAK

İzmir'de yaşayan MArdinliler, bayramlaşmak için İzmir Mardinliler Eğitim Sağlık Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nda buluştu.

 

Törene, MARVAK adına Başkan Rasim Kahraman, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Yıldız, TOKİ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mucip Uludağ, Midyatlılar Derneği Başkanı Cengiz Gündüz, Marder Dernek Başkanı İsmail Bedir, Ömerliler Derneği Başkanı Necat Aslan, Savurlular Derneği Başkanı Metin Aslan, Derikliler Derneği adına Avukat Ömer Ayebe, MARVAK Onursal Başkanı Aziz Bedir, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Aydoğdu da katılarak hemşerilerini yalnız bırakmadı.

 

“VAHŞETİN BİTMESİ İÇİN DUA EDELİM”

MARVAK adına bayram tebriklerini kabul eden ve bayramlaşma töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Rasim Kahraman, “Mezopotamya’da kanın durması için dua edelim. Kurban Bayramı dolayısıyla İslam coğrafyasında, Suriye’de, Kobani’de yaşanan vahşetin bitmesi için hep beraber dua edelim. İçimiz kan ağlıyor, kanın durması için gece gündüz dua ediyoruz” dedi.

“Tek derdimiz bayramı bayram gibi yaşamak” diyen Kahraman sözlerini şöyle tamamladı: “Suriye’de Kobani’de çoğumuzun dost tanıdık ve akrabası var onlar için ciğerimiz yanıyor o yüzden Bayram’ı gerçek Bayram tadında yaşayamıyoruz. Dileriz ki bu vahşet en kısa sürede sonlanır ve İslam coğrafyası huzura, barışa ve mutluluğa kavuşur.”

 

“YAŞANANLARDAN DOLAYI İÇİMİZ YANIYOR”

MARVAK Başkanı Kahraman’dan sonra söz alan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise, “Değerli hemşerilerimizle iç içe olduğumdan dolayı daha iyi bir bayram geçiyor ve herkese iyi bayramlar diliyorum. Hepimizi bu münasebetle bir araya getiren başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Suriye ve Kobani’de yaşananlarla ilgilide düşüncelerini dile getiren Tunç şunları söyledi: “Sınırımızın hemen dibinde yaşanan olaylar karşısında hepimizin içi yanıyor, orda tanıdıklarımız akrabalarız var. Bu savaşın bir an önce bitmesi için hep birlikte dua edelim. 2.5 milyon insan Türkiye’ye sığınıyor elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz, eminim sizlerde çevrenizde elinizden geldiğince yardımcı oluyorsunuz. Tek temennimiz bu kanın vahşetin durması İnşallah en kısa sürede tüm coğrafya Bayramı gerçek Bayram tadında yaşayacaktır. Tekrardan herkese iyi bayramlar dilerim.”

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.