TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: Fuar’da tedbir İzmirlinin

İzmir Enternasyonal Fuarı 29 Ağustos’ta kapılarını 83’üncü kez açamaya hazırlanıyor. Bu yıl 29 Ağustos-7 Eylül arasında ziyaret edilebilecek Enternasyonal Fuar’ının açılışı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2014 11:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu: Fuar’da tedbir İzmirlinin

A. FEYZİ MİRHANOĞLU - İsmet İnönü Sanat Merkezi’nin bahçesindeki basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz yıl Fuar açılışında yaşanan siyasi tartışmanın bu yıl yaşanmaması için tedbir alınıp alınmadığı yönündeki soruya “Tedbir İzmirlidir, İzmir halkıdır” diyerek yanıt verdi.

FUARIN TEMASI LOJİSTİK

Geçen yıl fuarın sağlık temasını seçtiğini belirten Kocaoğlu, İzmir’in sağlık turizminde sağlık sektöründe büyümesini hedeflediklerini söyledi. Bu yıl lojistik sektörünü seçtiklerini açıklayan Kocaoğlu, “İzmir için Türkiye için bölgemizde coğrafyamızda lojistik sektörünün önemi hepinizin malumu. Biz lojistik sektöründe dikkatleri çekmek ve lojistik sektörünü İzmir’in gündemine taşımaya hasrettik. Bu yıl 85 bin metre kare etkinlik alanımız. 303 yabancı olmak üzere bin 132 katılımcı firma bekliyoruz. Yerli firma geçen yıl 839, yabancı firma sayısı da 286’ydı. Yerli firmada 11 gerileme, 27 civarında da yabancı da ilerleme oldu. Toplam bin 100 firma katılmıştı geçen yıl. 68 ülke vatandaşını katılımcıyı ve ziyaretçiyi ağırlayacağız. Geçen yıl 63 ülke ağırlamıştık. 45 ülkeden toplam 140’ı aşkın temsilciyi ağırlayacağız. Ülkemizde 43 vilayet katılım gösteriyor. Geçen yıl 34 vilayet katılmıştı. Bu yılki Mauritius partner ülkemiz. Kişi başına 16 milyon civarında. Fuara 59 firmayla katılıyor. Bu yıl ekonomi bakanlığımızın yaptığı anlaşmalardan dolayı daha önce Mauritius belirlendiği için odak ülke olarak Hindistan’ı belirledik. Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ülkesi. 2005 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içersindeydi. Şimdi Japonya’yı da geçerek dünyanın en büyük üçüncü ülkesi oldu. Mauritius’dan sonra Polonya, Kuveyt en yüksek katılımı sağlayan ülkeler” ifadelerini kullandı.

ONUR KONUĞU İLLER: DİYARBAKIR -  MALATYA

Bu yıl düzenlenecek 83’üncü Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu illerinin Diyarbakır ve Malatya olduğunu söyleyen Kocaoğlu fuarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu İzmir’in fuarcılığının Gaziemir Fuar alanıyla birlkite öneminin daha da artacağına dikkat çekerek şunları söyledi: “Çim konserleri özgür mikrofon söyleşileri, tiyatro burada, sergiler ve çeşitli sanat kültür etkinlikleriyle dopdolu bir fuar yaşayacağız. Fuara girişlerde geçen yıl olduğu gibi kent kart kullanılacak. Bin 200 personel fuarda görev yapacak. Ben İzmir enternasyonal fuarının büyüyerek gelişerek nice 83. Yıllara ulaşmasını diliyorum. Gaziemirdeki fuar alanıyla beraber İzmir fuarcılığı ciddi anlamda bir ivme kazanacak. Şuanda izfaşla birlikte 30 civarında fuar düzenliyoruz. İlk etapta gaizemir fuar alanıyla birlikte fuar sayısını 50ye çıkartıp ulusal ve uluslar arası firmalarla işbirliği anlaşmaları yaparak İzmir’i fuarcılık ve hizmet sektöründe daha ilerilere taşımakadına alt yapı eksikliğimizi Gaziemir adına konuşuyoruz tamamlayacak yürüyeceğiz. Fuarcılıkla kongreciliği dengeli bir şekilde götürerek turizme ve sanayide yansımasının olumlu olacağı inancıyla desteklerimizi sürdüreceğiz. Dünyada bir belediyenin tek başına yaptığı büyük bir fuar yapısıdır. Dünyada eşi ve benzeri yoktur. Daha büyükleri, daha mükemmelleri vardır ama birçok federal devletin, odaların sivil toplum örgütlerinin katılımıyla olmuştur ama tek başına belediyenin yaptığı tek fuar alanıdır.”

YANLIŞ BİR İŞ BAŞLADI VE BUNU SÜRDÜRMEK…

Geçtiğimiz yıl fuar açılışında atılan siyasi sloganlar sonrasında CHP ve AK Parti’li grubun tartışmasına sahne olan açılış etkinliğinde bu yıl tedbir alınıp alınmadığı konusunda ki soruyu yanıtlayan Kocaoğlu, “Benim tavrımı düşüncemi değerlendirmemi hepiniz biliyorsunuz. Tabii ki böyle bir şey istemiyoruz ama ben umuyor ve diliyorum ki bir daha bu iş olmaz. Tedbir İzmirlinindir. Başka türlü tedbir almak doğru değildir. Tedbiri İzmirli hemşerilerimiz İzmirli izleyicilerimiz alacaktır. Hep buradan tüm hemşerilerimize hiçbir ayrım yapmadan bu fuar alanının siyasi bir arena olmadığını, kimsenin olumsuz bir olaya hatta nazar bile atmamasını, kem gözle bakmaması gerekliliğinin bir kez daha altını çiziyorum” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.