TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bedri Serter: İlle de ‘Roman’ olsun dedik oldu

Türkiye’de ilk kez bir Roman seçilecek yerden milletvekili adayı gösterildi. Cumhuriyet Halk Partisi, Özcan Purçu’yu İzmir’den 5. sıradan kontenjan adayı gösterdi. Özcan Purçu da CHP İl Başkanı Bedri Serter’i makamında ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2015 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bedri Serter: İlle de ‘Roman’ olsun dedik oldu

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

CHP İzmir’den milletvekili adayı gösterilen roman aday Özcan Purçu CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’i beraberindekiler ve davul zurna ile makamında ziyaret etti. Eğlenceli geçen ziyarette konuşan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “Dün gece çok özel bir geceydi. Sizler içinde özel bir geceydi. Böyle bir günün de benim il başkanlığıma nasip olması hakikaten beni de çok onurlandırdı ve gururlandırdı. Özcan kardeşimle ilk buraya geldiğinde ve onunla tanıştıktan sonra eve gittiğimde eşime ondan bahsettim. Gerçekten bugün çok kıymetli bir dost tanıdım dedim. Çadırdan çıkıp, üniversiteyi bitirmiş, Avrupa Birliği’nde Romanları temsil eden çok kıymetli bir dost ile tanıştım. Bugünde kendisine, ailesine, dostlarına ve akrabalarına hepsine başarılar diliyorum. Hepinizin önünde Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na böyle özgür iradesi ile tekrardan böyle bir arkadaşımızı sizlerin arasından çıkan bir dostunuzu, kardeşinizi milletvekili yapmak için sıra verdiyse genel başkanımızın da bu ciddi öngörüsü ve hoşgörüsüdür” dedi.

“ÖZCAN KARDEŞİMİZ 6 MİLYON OYUMUZ HAZIR DEDİ”

Purçu’yu tanımaktan onunla çalışmaktan ayrı bir zevk ve keyif aldığını belirten Serter, “Daha önce bu kadar samimiyetim yoktu ama kendisi çok öngörülü vizyonu açık çok akıllı bir siyasetçi bizde ondan mutlaka nemalanacağız. Hele hele şimdi Özcan Purçu kardeşimi de 8 Haziran’dan sonra meclise gönderince onlar daha yakın bir temas kuracaklar. Artık bundan sonraki dönemlerde siz roman kardeşlerimin arasından meclis üyelerimiz var daha da çoğalmasını bekleyeceğiz. Belediye başkanı milletvekili sadece İzmir’den değil, Mersin’den Eskişehir’den Adapazarı’ndan Tekirdağ’dan çıkmasını bekleyeceğiz. Öncelikle Özcan kardeşime başarılar diliyorum. Sizlerin de yolu açık olsun. Gün birlik günü gün ayrılık günü değil. Bu birlikteliği de sağladığımız için Roman kardeşlerime ayrıca teşekkür ediyorum. Bu özelliği de Türk toplumuna öğretmiş oldunuz. Bunu da her yerde dile getireceğim. İnşallah başka partiden de roman arkadaşımız çıkmazsa güç birliği ile bana sabahleyin Özcan kardeşimiz 6 milyon oyumuz hazır dedi. inşallah bütün Türkiye’de oyların CHP’de toplanacağını sizlerin de bizim iktidar yolumuzda ciddi bir nefer olduğunuzu hissedeceğimizi biliyorum” diye konuştu.

“ROMAN TOPLUMU BİR GÜÇTÜR”

Özcan Purçu da İl Başkanı Bedri Serter’e yüreğinden akan güzel sözleri için teşekkür ettiğini belirterek, “Bu yolda bizleri iyi analiz ettiniz. En azından evinize bile gidip benden bahsetmişsiniz. Demek ki o günkü toplantıyı yüreğinizde hissettiniz. Çok sağ olun teşekkür ediyoruz. Bizim yolumuz 2000’li yıllarda başladı. 2000’li yıllardan beri yaklaşık 15 yıllık bir zaman gece gündüz çalıştık. Bu zamanda kendi aramızda tartışmalar oldu, ayrışmalar oldu ama tek hedefimiz vardı o da Roman toplumunu örgütlemek. Roman toplumu çünkü bir güçtür bu gücü bir yere kanalize etmek lazım. Ben üniversiteyi bitirir bitirmez hemen CHP’ye üye oldum. Romanlar bir kere CHP’lidir. Bizim bu yolda hareket etmemiz lazım” dedi.

CHP VE İZMİR TARİH YAZDI

Mücadelelerinin şu noktada çok önemli olduğuna değinen Purçu, “Romanlara şu ana kadar dokunan  olmadı. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çok büyük bir şey yaptı ve romanlara dokundu. Romanların yolunu açtı. Romanlara bir milat bağışladı bugün. Dün gece herkes ağladı. Edirne’den dernek başkanımız ağladı, Hatay’dan Mustafa abimiz ağladı, Antep’ten İsmet abim ağladı. Neden ağladı. Hiç vekilimiz olmadığı için ağladı. 92 yıldır cumhuriyet tarihinde bir tane temsilcimiz olmamış. Bu insanların hiç mi sorunu yok? Bu insanların hiç mi sıkıntısı yok? Bir kere temsilde adalet denen bir şey var. 6 milyon insansın. Hiç milletvekilin yok. Bunu CHP’den başka kimsede göremezdik. Bu CHP’ye yakışırdı ve en önemlisi İzmir’e yakışırdı. Türkiye’de en uygar ve en çağdaş kent İzmir. CHP ve İzmir tarih yazmıştır. Romanlar bu tarihi unutmayacaktır. Çünkü ilk defa bir vekilimiz olacak. Genel Başkanımız bizim sorunlarımıza çok duyarlı. İstanbul’da iki ay önce bir çalıştay yaptık Genel Başkanımızla ve bu çalıştayda ben kendisine hem Avrupa Konseyi’nden hem de Türkiye’den bir takım istatistikler sundum. Genel başkanımızın gözleri doldu. Şu an roman vatandaşların %24’ü hiç okul yüzü görmüyor. %96.5’i işsiz ve kayıt dışı işlerde çalışıyor. Aylık gelirleri 300-400 TL arasındadır ve dolayısıyla Romanlar işsizdir. Romanlar evsiz, Romanlar eğitimsiz ne yapacak bu insanlar? Bir yerden tutmamız gerekiyor. Bu insanların sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Biz yoksulluğun mirasçıları olmak istemiyoruz. Çocuklarımıza gelecek bağışlamak istiyoruz. Çocuklarımız hurdacı babasını örnek alsın istemiyoruz. Çocuklarımız, birçok Özcanlar örnek alsın. Bizde bu ülkenin vatandaşıyız. Hiç gördünüz mü romanların devletine bayrağına kurumlarına saygısızlık yaptığını ben hurdacı mahallesinde yıkık dökük bir eve gittim. Kapı ve penceresi olmayan evde Türk bayrağı ve Atatürk resmi vardı. Yani bunun bir karşılığı olmalıydı. Genel Başkanımız bunun karşılığını verdi. Romanlar bunun altında kalmaz genel başkanımıza şunu söyledim romanlar sizi Türkiye’de mahçup etmeyecek dedim. En az yüzde 5 oranında biz bu seçimi etkileyeceğiz. Her yerden Romanlar ağlayarak bizi arıyor ve oyumuzu CHP’ye vereceğiz diyor. Biz 7 Haziran’da Genel Başkanımızı Başbakan yapmak için yola çıkıyoruz. Bu günden itibaren çalışmaya başlıyoruz. Biz kesinlikle ve kesinlikle iktidar olacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.