TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir aday adayları ilk yarışta

AK Parti İzmir, milletvekili adaylarının belirlenmesinde teşkilatların önerilerinin alınması amacıyla yapılan temayül yoklaması için AK Partililer sandık başına geçti

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti İzmir aday adayları ilk yarışta

NİLGÜN TAZE

AK Parti İzmir Milletvekili adaylarının belirlenmesinde teşkilatların önerilerinin alınması amacıyla yapılan temayül yoklaması Halkapınar Spor Salon'unda gerçekleşti. Milletvekilleri aday adayları spor salonunun çevresini hazırladıkları afişlerle donattı. Aday adaylarını tanıtmak amacıyla kurulan stantlar dışarıda panayır havası yaratırken partililer aday adaylarını davul zurna eşliğinde karşıladı. 30 ilçedeki 4 bin civarında partili, kendi bölgelerindeki isim önerilerini yazıp listeleri sandığa attı.

İKİ BÖLGE İÇİN SANDIK KURULDU

İzmir'deki iki seçim bölgesi için ayrı sandık kuruldu. Parti kurucuları, il ve ilçe teşkilatı ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetimleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları ve delegelerden oluşan 4 bin kişi, kendi bölgelerindeki milletvekili aday önerilerini verilen kağıtlara yazarak sandıklara attı. Genel başkan yardımcıları ve il koordinatörü milletvekillerinin gözetiminde yapılan temayül yoklamasında, partililere,  sadece numaralı boş kağıtlar verildi. Partililerden aday gösterilmesini istedikleri isimleri alt alta sıralamaları istendi. Buradan çıkan listeler, aday belirme alt ve üst kurullardaki değerlendirme için kapalı zarflarla genel merkeze gönderilecek.

DEMOKRATİK BİR YARIŞ

Partinin grup başkanvekilleri Naci Bostancı ve Mahir Ünal gözetiminde yapılan temayülde AK Parti Amasya Milletvekili ve Birinci Bölge Komisyon Sorumlusu Naci Bostancı, Halkapınar Spor Salonu'nda bir açıklama yaptı. Sorulara yanıt veren Bostancı, “Temayül yoklamalarıyla amacımız teşkilatın çeşitli kademelerinde görev alan arkadaşlarımızın milletvekili adaylarına yönelik önerilerini almaktır. Kullanılan oyların aday adayı olan arkadaşlara ilişkin bir kanaat oluşacak. Hem bu temayül sonuçları, hem saha araştırmaları ve ilgili kişilerin geçmiş performansları gibi farklı veriler üzerinden farklı verileri yapmayı planlıyoruz. Temayül yoklamaları önemli bunu demokratik bir yarış olarak görüyoruz. Birinci ve iki bölgede bu yoklamaları alacağız. Genel merkezde temayül sonuçlarının değerlendirilmesi yapılacak" dedi.

TEMAYÜL BAĞLAYICI OLACAK MI?

Temayül ne kadar bağlayıcı olacağına yönelik soruyu yanıtlayan Bostancı, “Temayüle esas alarak bir sıralama söz konusu değil. Çünkü bu bir veridir. Mevcut teşkilat yöneticilerim ve delegelerimizin eğilimlerini ortaya koyan, bunun dışında başka verilere de başvurmak gerekir. Bizim için halkın eğilimleri, kimleri vekil olarak görmek istediği de önemlidir. Bu yüzden Türkiye'nin her yerinde saha araştırmaları yaptırıyoruz. Bir siyasi partilerin çeşitli nitelikte yetenekleri olan kişileri ihtiyacı olur. Bürokratların ve akademik çevrelerden bu tür yoklamalardan çıkması pek mülkün olmaz. Tüm Türkiye'ye tanıyan siyaseti yürütecek kişileri seçmemiz lazım. Onlar temayülde öne çıkamayabilirler. Aynı şekilde teşkilatların burada ağırlığı olması. Üç temelde şekillenecek. Temayüle önemli bir veri olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

“ADAYLARIN ORTAYA KOYDUĞU PERFORMANS ÖNEMLİ"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise İzmir'e dönük özel bir adaylık kıstası olup olmayacağına yönelik açıklamasında, “İzmir'e dönük değil Türkiye'ye dönük kıstaslarımız var. Başlangıcı teşkilat temayül yoklaması. İkincisi bizim ilk derece, orta derece komisyonlarımız ve üst kurulumuz var. Biz orta derece komisyonlarımız çalışırken sahada bir kamuoyu araştırması yapacağız. Bu araştırmayla mevcut milletvekillerimizin beğenilirliği, bilinirliğini ölçeceğiz. İki ‘ilinizde kimi milletvekili görmek istersiniz’ şekildeki ucu açık soruyla illerdeki kamuoyunu temayülünü aynı zamanda değerlendireceğiz. Komisyonlar için hem teşkilat temayül yoklaması hem kamuoyu araştırmaları bir kriter niteliğinde. Komisyonlarda adayların ortayla koyduğu performanslar da çok önemli. Nihayette bu komisyonların amacı aday adaylarının bakış açılarını, vizyonlarını, pratiklerini, siyasi perspektifi almak için bu komisyonlar çalışacaklar. Nihayetinde Başbakanın da içerisinde bulunduğu üst kurulda da nihai liste hazırlanıp 7 Nisan günü akşam 17.00’ye kadar YSK'ye teslim edilecek. Türkiye'yi temsil edecek olan milletvekillerimizi seçerken kimi zaman bürokrasiden ihtiyaç durduğumuz kadar TBMM bünyesinde plan, bütçe gibi ihtisas komisyonlarında çalışacak teknik, bürokrasiden gelen milletvekillerine de ihtiyaç duyuyoruz. Ama yerel siyaseti güç mü tutacak, teşkilatlarımızda görev yapmış milletvekillerine de ihtiyaç duyuyoruz. Diğer taraftan kendisini iş dünyasının içerisinde kalkıktan sonra artık topluma katkı sunmak isteyen, pratiği olan milletvekillerine de ihtiyaç duyuyoruz. Biz milletvekillerimizi belirlerken genel bir temsil havuzu oluşturarak bunu yapıyoruz. Yerel siyasette de ulusal siyasette de TBMM'de de çeşitli noktalarda partimizin ihtiyaçlarını karşılayacak milletvekillerini severken komisyon buna dikkat ediyor. İl dengeleri de çok önemli. Her ilin kendi içerisinde dengeleri var. Ankara'da genel merkez nezdinde onların temsil edilmesi ve her ile dönük verilmesi gereken bazı görevlendirmeler de var. Bunların hepsi dikkate alınır komisyonlarda değerlendirilerek sonuca bağlanacak" açıklamasını yaptı.

 “ÇOK TEMİZ VE NEZİH BİR TEMAYÜL OLACAK"

Temayülle ilgili görüşlerini ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, partiye teveccühün çok güzel olduğunu belirterek, “Partinin yetkili organları arasından seçilen parti yöneticileri temayül yoklamasında oy kullanacaklar. Bu kullanacakları oyla İzmir'in geleceğine sahip çıkacaklar. 1'inci bölgeden 1643 temsilcimiz, 2'inci bölgeden de 2 bin 188 üyemiz oy verecek. İkinci bölgede 16 ilçe olduğu için sayı biraz daha yüksek. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Asla ve asla dışarıda arkadaşlarımızın ikinci bir liste veya 13 kişi hazırlayıp ellerine vermeyi istemiyoruz. Çünkü bütün aday adaylarının adaletli bir şekilde temsil edilmesi bize bağlı. Tüm sandık görevlilerine bu konuda çalışma yaptık. Eğitimler verildi. Çok temiz, nezih bir temayülle Ankara'ya istedikleri temayül sonucunu vereceğiz. Sandıklar kapatılacak, kapatıldıktan sonra Ankara'da değerlendirilecek. İzmir İl Başkanlığı olarak bu temayülün adaletli bir şekilde gerçekleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

KADINA ŞİDDETE MÜCADELE

AK Parti Genel Merkezi ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nın tüm illerde kadına şiddetle mücadele için başlattığı “Kararlıyız ve Biz de Varız” adlı imza kampanyası İzmir'de de başlatıldı. Kampanya kapsamında AK Parti İzmir Kadın Kolları üyeleri kentin bir çok noktasında stant açarak kadına şiddetle mücadele için duyarlılık oluşturacak. Kampanyada ilk imzayı temayül yoklamasına katılan milletvekilleri ve parti yöneticileri attı. AK Parti İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Özen Kızılırmak, “Bütün Türkiye’de eş zamanlı olarak kadına şiddetle ilgili hükümetimizin yaptığı çalışmalar, caydırıcı cezalar ve yapılan hizmetler devam edecektir. Biz de varız. Kadına yönelik her türlü şiddetin, acı ve ıstırap veren, yaşam hakkını tehdit eden temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip, çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin gelenek ve görenek gibi hiçbir gerekçeyle asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz. Hayat arkadaşlığımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadelede toplumun bütün bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, biz de varız” dedi.

Kampanyada partililer tarafından İzmir il genelinde açılacak stantlarda halktan şiddetle mücadelede duyarlılık ve destek için imza toplanacak.

İLK İMZA VEKİLLERDEN

Kampanya, milletvekili aday adaylarının isimlerinin teşkilatın oyuna sunulduğu temayül yoklamasında başlatılarak İzmir kamuoyuna duyuruldu. AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Naci Bostancı, temayül gözlemci milletvekilleri ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, hazırlanan afişlere ve ortak mücadele metnine imza atarak kampanyaya destek verdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.