TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik ressamlar örnek oldu

‘Çocuk Elinden Çocuk Eline’ adlı resim sergisinden elde edilecek gelir Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na bağışlanacak

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Minik ressamlar örnek oldu

ANIL YIKGEÇ

Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan ‘Çocuk Elinden Çocuk Eline’ adlı resim sergisinden elde edilecek gelir Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'na (TÜRGÖK) bağışlanacak. Ressam Azime Akbaş Yazıcı’nın öğrencilerinin düş dünyalarını yansıttığı “Çocuk Elinden Çocuk Eline” adlı resim sergisi Konak Belediyesi’nin destekleriyle açıldı. Yaşları 4 ile 10 arasında değişen dokuz minik ressamın 65’e yakın eserinin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü. Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa sanatseverlerin yanı sıra minik ressamların aileleri katıldı. Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan da davetliler arasında yer alarak minik ressamları yalnız bırakmadı.

HER ÇOCUK BİR YETENEK

Öğrencilerini asla yeteneklerine göre seçmediğini söyleyen Azime Akbaş Yazıcı, “Öğrencilerimi asla yeteneklerine göre almıyorum. Çünkü her çocuk bir yetenek. Birlikte onlarla benim aramda bir gönül köprüsü kurulması yeterli. Bir yıl boyunca çalışıyoruz. Yıl sonunda da daha önceden belirlediğimiz bir dernek yararına yarısı çocuklara harçlık kalıyor, diğer yarısı da derneklere bağış olarak gidiyor” dedi.

Yazıcı, çocuklarda sosyal sorumluluk bilincinin yaptıkları resimler ve çalışmalarının sonunda açılan sergilerle geliştirdiklerini ifade ederek, “Güzel olan her şey bir amaca hizmet etmeli, paylaşmalı ve çoğaltmalı bunu. Ben çocuklarımla çoğalıyorum. İlk önceleri benim resmim satılmasın diye ağlıyorlardı. Ben onlara bu sene hangi kardeşimize yardım ediyoruz diye soruyorum. Artık ihtiyaç sahibi kardeşlerine yardım edeceklerini bilerek resim yapıyorlar. Sosyal sorumluluk bilincini yerleştirmek için uğraşıyoruz. Bu yıl üçüncüsü ve bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORLAR

Daha önceki iki sergiden elde edilen geliri Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’na (KİT-VAK) bağışlayan minik ressamların bu sergisinden elde edilecek gelir de Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'na (TÜRGÖK) bağışlanacak. Sergiye katılan minik ressamlar Azra Kansu, Begüm Yüksel, Beray Güngüler, Eda Tong, Ela Tong, Nehir Sevinç, Meriç Dirik, Berfin Nazlı ve Eftelya Aykın'ın tablolarından oluşan ‘Çocuk Elinden Çocuk Eline Sergisi’ 3 Nisan Cuma gününe kadar Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacak. Sergilenen tablolardan satın alanlar aynı zamanda Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'na (TÜRGÖK) bağışta bulunmuş olacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.