TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“GSS prim borçlarını sileceğiz”

AK Parti Hükümeti’nin işsizlerini de borçlandırdığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, iktidar olduklarında Genel Sağlık Sigortası üyesi olan yoksul yurttaşların  prim borçlarının tamamını sileceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“GSS prim borçlarını sileceğiz”

NİHAT AK - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, 2. Bölge’deki seçim çalışmalarında çıtayı yükseltti. Çalmadık kapı sıkmadık el, seçim vaatlerini anlatmadıkları bir kişi kalmayıncaya kadar ziyaretlerini sürdüreceğini ifade eden Çıray, çok farklı kesimlerle görüşmelerini gerçekleştiriyor. Ziyaretlerinin büyük bölümünü gençlere ve işsizlere ayıran Milletvekili, karamsar tablo çizenlere anlatımlarıyla umut oldu.

“EN TEMEL SAĞLIK HAKKINI ALIYORLAR”

Çıray, “Hastaneye gittiklerinde Genel Sağlık Sigortası pirimi borcu olduğu gerekçesiyle kapıdan döndürüldüklerini belirten gençler tam bir deli Dumrul hikayesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi” dedi. Geçmişte Başhekimlik de yapan Dr. Aytun Çıray, “Sağlıkta güzel olan her şeyin yanındayız sürdürmeye de devam edeceğiz. Vatandaşımızın sırtında kambur olan uygulamaların karşısında dün durduk, bugün ve yarında duracağız. AKP Genel Sağlık Sigortası'nı gündeme getirdiğinde olmaz dedik. 1 Ocak 2012 tarihinden bu tarafa ne oldu? Kaynakları doğru kullanamayan iktidar yoksulunu ve işsizini bile borçlandırdı. Bir yurttaşımız, bir gencimiz işten ayrıldığında da GSS primi ödemek zorunda kaldı. Eğer ödeyemezse sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Bu insanlar yeni bir işe girseler ve prim ödemeye başlasalar dahi işsizken ödeyemedikleri primler nedeni ile tedavi olma hakları yok. GSS primi ödeyemeyen yurttaş sayımız 7 milyonu, borç ve faizi 9 milyar lirayı aşmış durumda” dedi.

“HAZİNE'DEN KARŞILAYACAĞIZ”

Sosyal devletin vatandaşına belli bir hizmeti verebilmek için bazı kuralları dayatırken, bu kuralı yerine getirme imkânı olmayanlara da bu hizmeti sağlamak zorunda olduğunu vurgulayan Milletvekili Çıray, “Primi ödeme imkânı olmayanlara paran yoksa öl denilemez. Prim borcun var kanseri tedavi edemeyiz, diye bir insanı hastane kapısından geri çeviremez. Bu Sosyal Devlet olmanın olmazsa olmaz şartıdır. Biz prim ödemiş olmayı sağlık hizmetleri almanın ön koşulu olmaktan çıkartacağız. CHP iktidarında Aile Sigortası Programı kapsamında, yoksul yurttaşlarımızın GSS primlerini Hazine'den karşılayacağız. GSS prim borcu olan yoksul yurttaşlarımızın mağduriyetini Aile Sigortası Programı kapsamında giderecek, borçlarının tamamını sileceğiz. Meclis kayıtlarında da var geçmiş yıllarda ben GSS üyesi olan yoksul yurttaşlarımızın prim borçları ve katlanarak artan gecikme faizlerinin silinmesi için bir kanun teklifi vermiştim” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.