TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Residence mağdurları bir araya geldi

İzmir'in Bornova İlçesi'nde GNY inşaat firması tarafından inşa edilen ve firmanın iflas etmesi üzerine bir yıldır yarım kalan inşaata çivi çakılmadığını ve dairelerin birden çok kişiye satıldığını iddia eden Harika Residence mağdurları inşaat alanında basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Residence mağdurları bir araya geldi

NİLGÜN TAZE- GNY İnşaat Mimarlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve arsa sahibiyle kat karşılığı anlaşılarak Bornova İlçesi Mevlana Mahallesi'nde yapımına başlanan toplam 110 dairelik Harika Residence adlı proje firmanın iflas etmesi üzerine yarım kaldı. Dairelerini geçen yıl teslim almanın hayalini kuran birçok kişi inşaatın tamamlanmaması üzerine firma yetkilileriyle görüşmek istedi ancak başarılı olamadı. Bir araya gelen yaklaşık 90 mağdur, ellerindeki belgeleri karşılaştırdıklarında, bazı dairelerin birçok kişiye satışının yapıldığını fark edince hukuki mücadele başlattı. Dolandırıldıklarını dairelerin teslim tarihinin uzamasından anladıklarını ve inşaatın neden bitmediğini sorduklarında kaçamak cevap aldıklarını anlatan gurup sözcüsü Zafer Göynügür, “Firma iflas ettiğini söylüyor ancak mallarına firma sahibinin dayısı tarafından ipotek konulmuş. Biz bunun ticari faaliyet sırasında yaşanan olumsuzluklardan ziyade planlı bir dolandırıcılık olduğunu düşünüyoruz. İnşaat firmasının sahibi Ö.U. ile annesi G.U., bu kişiler İzmir'de tanınan insanlar. Biz de buna güvenip inşaat daha proje aşamasındayken buradan ev aldık. İnsanlar ellerindeki son paralarını da buraya yatırdı. İnşaat firması, arsa sahibinden 50 daire karşılığında bu arsaya inşaat yapmaya başladı. Toplamda 110 daire olması planlanan projenin geçen yıl tamamlanması gerekiyordu ancak teslim edilmeyince öğrendik ki firma iflas etmiş. İlginç olan ise firmanın mallarına, Ö.U.'nun dayısı tarafından ipotek konulması. Ayrıca arsa sahibi ile inşaat firması arasındaki sözleşme de bizlerin haberi olmadan fesih edilmiş. Ne arsa sahibi ne de inşaat firmasının yetkililerinden muhatap bulamıyoruz. Tesadüfen bu dairelerden alan kişilerle tanıştık ve bazı dairelerin birden çok kişiye satıldığını fark ettik. Yaklaşık 90 mağdur var ve zararımız ise 11 milyon TL'ye yakın. Arsa sahiplerine düşen dairelerinde yine inşaat firması tarafından satıldığını öğrendik. Bu süre içinde firmanın yüzde 50 ortağı olan G.U., hisselerini oğlu Ö.U.'nun üzerine devrederek sorumluluktan kaçmak istemektedir. Bizim savcılığa yaptığımız şikayetin ardından açılan dava kapsamında, firma sahibi Ö.U. tutuklandı. Ancak bizim mağduriyetimiz giderilmedi. Bugün villalarında oturan firma sahipleri olağan günlük hayatlarına devam ediyorlar. Bizler, ya ödediğimiz paralarımızın iade edilmesini ya da dairelerimizin teslim edilmesini istiyoruz” dedi.

 

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

 Dolandırıldıklarını anlamalarının ardından bir araya gelen 30’a yakın mağdur tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na nitelikli dolandırıcılık suçundan suç duyurusunda bulunduklarını ve dosyalarının soruşturma aşamasında olduğunu belirten Göynügür, “Sayın Savcı Mehmet Togav tarafından yürütülen 2014/111353 numaralı soruşturma dosyasında aylardır inceleme yapılmaktadır. Övünç Uyar soruşturma kapsamında ifade vermekten kaçmış ve neticesinde hakkında yakalama emri çıkartılmıştır. Polisler tarafından yakalanan Övünç Uyar hakkında İzmir 1. Sulh ceza hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiş olup 29.05.2015 tarihinden itibaren tutuklu bulunmaktadır. Övünç Uyar ticaret siciline kayıtlı bir limitet şirketin müdürü ve ortağı sıfatını kullanarak ve bizlerin iyi niyetliliğinden faydalanarak hileli davranışlarla aldatmış ve kendisine yarar sağlamıştır. Gülay Uyar projeyi çizen mimar olup, yüzde 50 hisse sahibidir. Dolandırıldığımızın farkına varan bizler kendisine şifahen ulaşmamızın ardından Gülay Uyar şirkette tüm hissesini Övünç Uyar’a devrederek kendisini sorumluluktan kurtarmaya çalıştı. Büyük bir çoğunluğumuz GNY İnşaat ile imzaladığımız gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerini noter tarafından onaylatmak istemiş ancak Övünç Uyar bu tür hukuki işlemler konusunda pek bilgimizin olmamasından faydalanarak bizleri işlemlerin çok masraflı olduğuna ve gerek olmadığına inandırmıştır. Ancak bazı arkadaşlarımız noter onayı ile GNY İnşaat ile satış vaadi sözleşmesi imzalamayı başarmış fakat ona rağmen kendisine noter tasdiki ile vaat edilen daireler başka mağdurlara satılmıştır. Sonradan yaptığımız araştırmalarda bizlere satılan dairelerin bir kısmının mal sahibi olan Harika Yiğit’e ait olduğu ortaya çıktı. Mal sahibi bizimle yaptığı görüşmede GNY İnşaat ile sözleşmesini feshettiğini söyledi” açıklamalarında bulundu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.