TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dinç’ten ‘Basın açıklaması’ önerisi

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Hasan Onur Dinç, kadına şiddetin önlenmesi için 5 savcının görev yaptığı ve 'Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu' açıldığını söyledi. Başsavcı vekili Dinç, ayrıca adliye önünde basın açıklamaları yapılabileceğini de bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dinç’ten ‘Basın açıklaması’ önerisi

İzmir Adliyesi'ne basından sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanan Hasan Onur Dinç, polis ve adliye muhabirlerinin oluşturduğu İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği yönetim kurulu üyeleri ve muhabirlerle bir araya geldi. Adliye binasında gerçekleşen toplantıda Başsavcı Vekili Hasan Onur Dinç, basınla sürekli iletişim halinde olacaklarını, kamuoyunu ilgilendiren davalarda bilgi kirliliği oluşmaması için resmi ağızdan bilgi aktaracaklarını ifade etti.

“12:00 İLE 13:00 SAATLERİ ARASINDA”

İzmir'in huzur ve sakin bir kent olduğunu dile getiren Dinç, son zamanlarda adliye önünde basın açıklamaları ve yürüyüşlerin yasaklanması konusuna da açıklık getirdi. Özgürlük ve düşünce özgürlüğünün kısıtlanmasının söz konusu olmadığını beliren Dinç,” Açıklama yapmak isteyen herkesten karşılıklı anlayış bekliyoruz. Burada duruşmalara katılanlar ve adliyeye gelen vatandaşları da düşünmeliyiz. Bizler kimsenin özgürlüğünü kısıtlamıyoruz. Özellikle öğle saatleri 12.00 ile 13.00 arasında C Blok önünde basın açıklamaları yapılırsa daha iyi olur. Bu konuda herkesi bu saatler konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

KADINA ŞİDDETİ ÖNLEME BÜROSU

Türkiye'de kadına şiddetin çoğaldığını bunun için de İzmir Adliyesi'nde 'Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu' kurduklarını belirten Dinç sözlerine şöyle devam etti: 

“Büro da biri infaz savcısı olmak üzere 5 savcımız görev yapacak. Emniyetle ve ilgili birimlerle işbirliği yaparak, kadına yönelik şiddeti önleyeceğiz.”

BASIN BÜROSU AÇILACAK

İzmir Adliyesi'nde, Cumhuriyet Savcılığı tarafından gazete ve televizyon muhabirlerinin çalışması için basın bürosunun tahsis edileceği bildirildi.

İzmir Adliyesi'ne basından sorumlu Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü olarak atanan Hasan Onur Dinç, polis ve adliye muhabirlerinin oluşturduğu İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez, yönetim kurulu üyeleri ve muhabirlerle bir araya geldi. İzmir Adliye binasında gerçekleşen toplantıda gazeteciler, Başsavcı Vekili Hasan Onur Dinç'ten, aktif olarak kullanılmayan basın odasının, yeniden kullanıma açılmasını istedi. Başsavcı Vekili Dinç ise, gazetecilerin rahat bir ortamda görev yapması için çalıştıklarını, var olan oda da yeni düzenleme yaparak, İzmir'de faaliyet gösteren yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerin kullanımına açacaklarını açıkladı. Basın odasının bütün gazetecilere açık olması gerektiğini de belirten Dinç, “Gazete, televizyon ve ajans temsilcilerinin görevlendireceği gazetecilere imza karşılığında odanın anahtarı verilecek” dedi. Görüşmeler sonrası, odaya ayrıca internet bağlanması talebinde de bulunuldu.

Başsavcılık tarafından tahsis edilen basın odasında İzmir Gazeteciler Cemiyeti, muhabirlerin kullanması için odaya, üç adet bilgisayar bağışlamıştı. Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez ise, odada düzenleme yapıldıktan sonra anahtar tesliminin tarihinin bildirileceğini açıkladı. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.