TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar şenlikte buluştu

Karabağlar Kaymakamlığı ve Altınordu Spor Kulübü’nün desteğiyle yapılan Karabağlar 1. Çocuk Şenliği gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2015 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuklar şenlikte buluştu

ONURHAN ALPAGUT

Karabağlar Övgü Terzibaşoğlu Anadolu Lisesi düzenlenen şenlik öğrencilerin alana gelmesiyle hazırlıklar başladı. Okul öğretmenleri eşliğinde alana gelen çocuklar renkli görüntüler verdi. 09:30'da Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'un alana gelmesiyle şenlik başlamış oldu. Okullar tarafından şenliğe ilgi yoğundu. Şenlikte Nazire Merceci, Mustafa Urcan, Rıza Özmen, Şehit Komando Er Fatih Özcan ilkokulları başta olmak üzere pek çok okul yer aldı. Şenlik alanında veliler ve öğretmenler dışında Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar İlçe Eğitim Müdürü Halit Aslan, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Rahim Ürünveren ve Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Salih Merter'de yer aldı. Şenlik programı kapsamında öncelikle İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Program Mustafa Uğurcan İlkokulu minikleri Yavuz Kınık ve Irmak Altınparmak tarafından Spor şiirinin okunması ile devam etti. Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu’nun gerçekleştirdiği Karadeniz dansları gösterisi izleyenleri büyüledi. Açılış konuşmaları ile devam eden programda kürsüye ilk çıkan isim Karabağlar İlçe Eğitim Müdürü Halit Aslan oldu.

"ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN MİMARLARIDIR"

Karabağlar ilçe Eğitim Müdürü Halit Aslan konuşmasına katılımcılar selamlaması ile başladı. Çocukların iyi yetişmesinin öneminin büyük olduğunu belirten Aslan, "Çocuklarımızın nitelikli eğitim alması ruh dünyalarında kendi gözlerinde dünyayı çok güzel barış içerisinde yorumlamaları, iyi arkadaşlıklar kurması, geleceğe yatırım yapması Karabağlar İlçesi olarak da bizimde vazgeçilmez önceliğimizdir. Maalesef günümüzde yüzündeki gülücüklerin kalplerindeki sevgi, umudun sönmemesi için büyük gayret sarf ettiğimiz çocuklarımız taş yığınları arasında, doğadan uzak teknolojik araçların içerisine hapsedilmiş, asosyal bir hayata mahkum edilmiş bir vaziyette yaşam sürdürmektedirler. Bunun yanında bir de olumsuz ortamlarda ve alışkanlıklar içerisinde gördüğümüzde geleceğimizin mimarı çocuklarımız için bir şeyler yapmamızın ya da daha çok şeyler yapmamızın önemini daha iyi anlıyoruz. Çağımızın yeni eğitim sistemleri arasında sadece bilgi ile değil sanat, spor, kültür, müzikle çocuklarımızı şekillendirerek araştıran, sorgulayan, düşünen üreten nesiller yetiştirmenin önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Bu yüzden artık geleceğimizin teminatı olan çocuğun dünyasını anlamak ve onu anlamanın geleceğe erişmesinde eğitimin bir vasıta olduğunu anlamak onların taleplerini ciddiye almak, dünyasını doya doya yaşamasına fırsat vermek kaçınılmaz bir durumdur. Çünkü çocuğun dünyasındaki oyun onu yaratandır."

"BİZİM İÇİN BÜYÜK GURUR"

Karabağlar Kaymakamlığı ile Altınordu Spor ortaklığı ile gerçekleşen şenlikte konuşan bir diğer isimse Altınordu Spor Derneği Başkanı Salih Merter oldu. Merter, "Altınordu camiası olarak bu etkinlikte yer almak ve düzenlenmesine destek olmak bizim için bir gururdur. Buradaki çocuklarımızın şenlik yarışlarında başarılar dilerim" dedi.

"SPOR SEVGİSİNİ AŞILAMAK"

Şenliğin düzenlemesinde büyük rol sahibi olan ve destek veren Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç günün önemi hakkında, "Karabağlar ilçemiz yaklaşık olarak 80 bin öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayı ile bile İzmir'in pek çok ilçesinden nüfus olarak büyüktür. Çocuklarımız üniversite hayatına kadar sınavlara girmekten maalesef üniversiteyi bitirdikten sonra belki kendileri ile baş başa kalmakta biraz kişisel gelişimini ertelemektedirler. Çocuklarımız çünkü orta sınıfta başlayan bu maratonda o sınav bu sınav derken çok yorucu bir süreçten geçiyorlar. Bizim buradaki amacımız çocuklar tabi ki bol bol derslerine çalışacaktır ama aynı zamanda sosyal yönden iyi bir şekilde gelişmeleri, kendi gelecekleri açılarından daha iyi olacağını düşüncesi ile spora karşı ilgilerini arttırmak. Biraz da olsa bu şenlikle yarışmacı ruhlarını geliştirmektir. Esas olan burada kim birinci olacak değil çocuklarımıza biraz spor sevgisi aşılamaktır. Bundan sonra ki yıllarda da bu etkinliği daha da geliştirerek katılımın daha yoğun yapılması hedefimiz" olacaktır diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Karabağlar 1.Çocuk Şenliği konuşmaları arkasından oyunlara geçildi. 1.Sınıflar arasında yapılan bayrak yarışında çocuklar arasında dostluk hakimdi. Yarış boyunca heyecanlı dakikalar yaşayan çocuklara öğretmenleri ve velileri de eşlik etti. Oyunların bitimi ile gerçekleşen ödül töreninde öğrenciler ödüllerini Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Rahim Ürünveren, Altınordu Spor Dernek Başkanı Salih Merter ve İlçe Eğitim Müdürü Salih Aslan'dan aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.