TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Halk cevabı sandıkta verecektir”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Delican, konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir ziyaretini ele alırken, muhalefet partilerine de yüklendi. Delican, iddialı açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’e de yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Halk cevabı sandıkta verecektir”

NEŞE YAVUZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, geçtiğimiz pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitingi değerlendirdi. Delican, “Pazar günü yapmış olduğumuz miting, bu zamana kadar yapılmış olan en güzel miting oldu. Biz çok disiplinli bir partisiyiz. Gerçekten çok çalışkan, birbirine bağlı bir partimiz var. Burada tek tek bütün partililerime teşekkür ediyorum. Siyasetin sermayesi insandır. O gün biz tüm İzmir’e ne kadar dinamik olduğumuzu gösterdik. Bugün Türkiye’nin gelecekte daha özgür sivil bir anayasaya sahip olması için başbakanımızı Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilerle buluşturduk. Birçok İzmirli o gün yürüyerek miting alanına geldi” dedi.

ANINDA ÇÖZÜM

Davutoğlu’nun, açılışını yaptığı Başbakanlık Ofisi’nin İzmir’e önemli katkılar sağlayacağını belirten Delican, “Başbakanlık ofisi açıldı. Sayın Başbakanımız her ay 2 ya da 3 gün burada olacak. Artık İzmirliler; Alsancak’ta, Göztepe’de ve Kordon’da Başbakanımızı eşofmanla yürürken, bir esnafla çay içerken ya da sabah namazı esnasında görebilirler. Başbakanımız bir İzmir sevdalısı. Şu an ofisi 5’inci ve 6’ıncı katta yakında tüm binada hizmet verecek. Ankara’daki Başbakanlık sisteminin izleyişinin aynısı burada da işleyecek. İzmir’de tüm bürokratik engeller kalkacak. Başbakanımız Aziz Kocaoğlu’yla da görüştü. Tüm sorunlar ortadan kalkacak. Kente dair ne sorun varsa Büyükşehir ve Başbakanlık Ofisi ile anında çözüme kavuşacak” ifadesini kullandı.

“ELLERİNDEKİ KANI TEMİZLEMESİ LAZIM”

AK Parti İl Başkanı Delican, HDP’ye de yüklenerek, “Selahattin Demirtaş demokrasi aşığı gibi konuşuyor. Ama abisi bir PKK militanı... İzmir’de yeter ki AK Parti gelmesin imajı yaratılıyor. HDP’ye oy vermeleri isteniyor. HDP gibi marjinal partileri getirip oy verirseniz sonra nasıl indireceksiniz? HDP’nin önce ellerindeki kanı temizlemesi lazım” dedi.

“HER NE KULP BULURLARSA BULSUNLAR…”

Delican, seçime kadar yürütülecek çalışmalar ile ilgili; “Bundan sonraki görevimiz seçim sürecinde sandıklara sahip çıkmamız, seçmenin sandığa gitmesini sağlayacağız. İzmir bir olduğunda bu havzada en büyük güç olacak kent konusunda kapıda bekliyor. Biz bunu oy alsak da almasak da gerçekleştireceğiz. Akdeniz’de yeni bir yıldızın parlaması gerekiyor. Türkiye’deki kararlı yönetimle İzmir’in çok büyük bir potansiyeli oluştu. İzmir’in çok ciddi kaynakları var. İzmir tekrar eski günlerine dönmek üzere Başbakanlık Ofisi İzmir’i atağa kaldıracak. 2023 yolunda İzmir flaş şehir olacak. Bizler sandıklarımıza sahip çıktığımızda, inşallah o mitingde de gördüğümüz heyecanı sandığa taşıdığımızda İzmir’de de birinci parti olacağız. Her ne kulp bulurlarsa bulsunlar, onlar konuşur AK Parti yapar” ifadelerinde bulundu.

“ANKETLER ELLERİNDE PATLAMASIN”

Geçtiğimiz pazar günü Gündoğdu Meydanı’nda yaklaşık 200 bin kişinin bulunduğunu söyleyen Delican, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in miting kalabalığı ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Bedri Serter’in seçim anketinde AK Parti oylarının düştüğünü belirttiği ve  “Ben alana bakınca çimleri gördüm” sözlerine yanıt veren Delican, “Nereye bakmak isterseniz orayı görürsünüz. Onlar herhalde İzmir’de maç yapmak istiyorlar. Biz o sahaya da çıkarız, maç da yaparız. Alandaki kalabalığı herkes gördü. O yandaş şirketlere yaptırdıkları anketler ellerinde patlamasın. Geçen de bir yayın organı miting başlamadan saatler önce çeken fotoğrafları koyuyorlar, miting kalabalık değildi imajı vermek için. O görüntülerde çimleri görmek normal. Gazeteler kalksın habercilik yapsın. Yorum yapmasın! Yandaş habercilik yapmasın. İzmir’de bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. Sayın Bedri Bey öyle bir açıklama yapmış olabilir. Siyasetin havası ısınıyor herkes bir pay çıkartmaya çalışıyor. Biz o tür açıklamalar yapmıyoruz” dedi.

Delican, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir’de AK Parti’nin oylarını ikiye katladık” sözlerine ise, “Kendisi katlama işleriyle, origami ile uğraşıyor galiba... Halkın otoritesi üzerine kimse oynama yapamaz, halk cevabı sandıkta verecektir. İnşallah partimiz bu zamana kadar ki en yüksek oyu alacak” diye konuştu.

“ONLAR DA BÖYLE MUTLU OLUYOR”

CHP’nin “Megakent” projesi üzerine de açıklama yapan Delican, “Merkez proje için, İzmirlilerin yüzde 75’i duruma etki etmeyecek diyor. Kılıçdaroğlu’nun başlarda yaratılmaya çalışılan havası artık yok. Ama bizim başbakanımız geliyor İzmir’de başbakanlık ofisi açıyor. Ben sürekli İzmir’de olacağım diyor problemleri çözeceğim diyor. Ama diğer genel başkan yok hükmünde. Bunu İzmir’de seçmenin takdirine bırakıyoruz. Geçenlerde bizim afişimize Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarını yapıştırmışlar, sadece başbakan yazısını bırakmışlar. Onlar da böyle mutlu oluyor işte” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.