TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplantıya ‘Gezi’ damgası

Konak Belediyesi haziran ayı meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleştirildi. Meclise AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında çıkan Gezi Olayları tartışması damga vurdu

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2015 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Toplantıya ‘Gezi’ damgası

NEŞE YAVUZ

 

Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen haziran ayı meclis toplantısına AK Parti grubunun isim değişikliği önerisi ve Gezi Parkı tartışmaları damga vurdu. Mecliste ilk olarak söz alan CHP Meclis Üyesi Ahmet Karadağ, “Gezi’de üzücü olaylar yaşanmıştı. Hatta bu olaylar ekmek almaya giden 14 yaşındaki bir çocuğun öldürülmesine kadar varmıştır. Umarım bir daha böyle acılar yaşamayız. Bundan sonra demokratik haklara saldırı olmadığı her şeyin özgürce konuşulduğu bir Türkiye istiyoruz” dedi.

 

“DEMOKRASİYE VURULAN BİR DARBEYDİ”

 

Daha sonra söz alan  AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ise, Karadağ’ın bu sözlerine cevap olarak, “Burada Gezi Park’ı dendi. Çıkış noktasında iki üç ağaç diye çıkılan sonradan dış mihrakların Türk halkı üzerinde yaptığı bir plandı. Cumhurbaşkanımıza ve halkımıza dik durdukları için teşekkür ediyorum. Ölenlere de rahmet diliyorum. Bu demokrasiye vurulan bir darbeydi. Yalova’da da ağaç kesildi. Konu doğaysa orada da böyle eylemler olması gerekiyordu” ifadelerinde bulundu.

 

“DIŞ MİHRAKLAR DEMEK ACİZLİKTİR”

Tartışmanın ardından konuşan Başkan Pekdaş ise, “Bu tür olaylara dış mihrakların ürünü demek acizliktir. Korkunun yerini, kendine güvenin aldığı, hukukun üstünlüğünün yer aldığı bir demokrasi mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım. Çok önemli günlerden geçiyoruz. Hukukun üstünlüğünün gerektiği, demokrasinin gerektiği günlerden geçiyoruz” dedi.

 

ŞANLI’DAN İSİM ÖNERİSİ

 

AK Parti’li meclis üyelerinin ilçede belirlenecek alanlara, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan isimlerini önermesi mecliste iki parti grubu arasında tartışmalara yol açtı. Gündeme taşıdıkları önerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmesi üzerine AK Partili bazı meclis üyeleri tepki gösterdi. AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç, “CHP’li arkadaşlar neyi önersek gündeme bile alınmasına izin vermiyorlar. Biz her şeyi kabul ediyoruz, dinliyoruz. Siz gündeme bile alınmasına izin vermiyorsunuz. Böyle siyaset olmaz” ifadelerinde bulundu. Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ise geçtiğimiz ay Malatya Hekimhan’da kadın sığınma evine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın adının verildiğini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu örnek almanızı isterdim. Kocaoğlu Güzelbahçe’de bir kültür merkezine kendi adını verdirmedi, ama siz buna itiraz etmediniz” dedi.

 

“SİYASİ ŞOVA BAŞLADINIZ”
Şanlı’nın sözlerine sert tepki gösteren Başkan Sema Pekdaş ise, “Siyasi şova başladınız. Benim bir yıllık icraatım belli. Ben boy boy resimleri astırtarak belediye başkanlığı yapmadım. Onurumla, gayretimle çalışıyorum. Daha resmi bir isim verilme yok. Yalan haber yapıyorlar. 30 senedir kadın sığınma evi yapılmayan Konak’ta biz bunu yaptık. Ama bunlar gizlidir. Reklamı yapılmaz. Çabalarınız boşadır” şeklinde karşılık verdi. Gerginliğin ardından yeniden söz alan Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, Adnan Menderes isminin kardeş belediye Malatya Hekimhan’da bir alana verilemesini istedi. Bunun üzerine yeniden söz alan Başkan Pekdaş ise, “20 bin nüfuslu ilçe. O zaman ben de gider orada belediye başkanı olurdum” şeklinde yanıtladı.

 

CUMA İÇTEN KINANDI
Tartışmalı geçen meclis toplantısında ayrıca geçtiğimiz haftalarda kenti ziyaret eden ve “İzmir notları” adı altında sosyal medyada paylaşımları ile İzmirlileri eleştiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in ifadeleri de konuşuldu. Belediye çalışmalarını ve projelerini anlatan tanıtım videosu ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Ahmet Karadağ’ın, “Geçtiğimiz günlerde biri İzmir’e hakaret etti. Bir video da kendisine gönderelim, İzmir’i ve İzmirlileri tanıtalım” sözlerine AK Parti’den de destek geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, “Cuma İçten’in yaptığı hareketi biz de parti olarak kınadık. İzmir’ i tanımadan, İzmir’i bilmeden yaptığı hareket, söylediği sözler yanlıştı” diye konuştu.  Başkan Pekdaş da temayla ilgili, “Kentlilik bilincini oluşturmak gibi bir görevimiz var. Katılımcı demokrasinin her alanda gelişmesi için katkı koymak isteriz” diye konuştu.

 

YENİ MECLİS ÜYESİ: TÜRE
Konak Meclisi’nde bir de veda yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Metin Özçeri bir kamu kuruluşunda görev alacağı gerekçesiyle meclis üyeliğinden istifa etti. Özçeri’nin yerine Mustafa Türe yeni meclis üyesi olarak AK Parti saflarına katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.