TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemikten sanat eseri yarattı

Oğlunun yaptığı resimlerden ilham alarak kemikleri boyayan Gönül Yalçın, sanat eserleriyle fark yaratıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 09:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemikten sanat eseri yarattı

ONURHAN ALPAGUT- İzmir Örnekköy'de yaşayan ev hanımı Gönül Yalçın, kemiklerden sanat eseri yaratıyor. Bir çocuk annesi olan ve eşiyle birlikte küçük bir bakkalı işleten Gürcan Yalçın, kemikleri evinde boyayarak bir sanat şaheserine dönüştürüyor. Bu fikrin aklına çorba yaparken geldiğini anlatan Yalçın, "Oğlum evde resim yaptığı için ona çok imreniyordum. Ben de zaman zaman evde elime kağıdı alıp bir şeyler çiziyordum. Sonra oğlum Baran'a kemik suyundan çorba yaparken bir anda bu kemiklerin güzel ve şekilli olduğunu fark ettim. Sonra bunları boyamaya başladım. Sonuçta da böyle bir şey meydana geldi" şeklinde konuştu.

YAPIMI ÇOK UĞRAŞ İSTİYOR

Kemikleri bu hale getirmenin çok zahmetli bir uğraş olduğunu belirten Yalçın, "Önce kemikleri kaynatıyorsunuz. Üzerindeki etleri sıyırıyorsunuz. Bunları bulaşık makinesinde iyice yıkıyorum. Eğer temiz olmadıysa tekrar tekrar atarak defalarca yıkayarak bakıyorum. Sonra kemikleri iyice deterjanlı su ile tekrar kaynatarak dezenfekte ediyorum. Dışarıda kemikleri kurutuyorum. Kurumasının ardından önce bir astar boya çekiyorum. Arkasından ana boya ile üzerinden geçiyorum. Daha sonrası ise vernikliyorum ve üzerini çiziyorum. Kemiklerin üzerinde sadece akrilik boya kullanıyorum. Onun arkasında boncuklar ile süslüyorum. En son olarak da asetat kalem ile kemiklerin üzerine motifler çiziyorum" diye konuştu.

SERGİ AÇMAK İSTİYOR

Kemikleri boyayarak sanat eseri haline getiren Yalçın, bu eserleri satmayı hiç düşünmediğini dile getirerek, "Şu ana kadar bunları kimse bilmiyordu. İlk defa siz gördünüz. Bundan dolayı kimse de benden alım talebinde bulunmadı. Bunları 2 ay bir süredir yapıyorum. Zaten bunlar dediğim gibi yapması çok zor. Bir ürünün ortaya çıkması 7-8 saati alabiliyor. Eğer gerekli istek olursa satmayı düşünürüm. Sergi açmak isterim" dedi.

“ÇOCUĞUM GİBİ SEVİYORUM”

İleriye dönük olarak daha büyük kemiklerden daha iyi eserler ortaya çıkarmak istediğini ifade eden Yalçın, "Elimde daha büyük kemikler olsa daha iyi eserler çıkartabilirim ortaya. Ne yazık ki şu an elimde pek büyük kemikler yok. Bu da beni sınırlıyor. Şu an sadece kasaptan aldığım kemiklere bağlıyım, istediğim şekilde kemikleri kesip şekillendiremiyorum. Kendi testerem olsa isteğime göre keserim biçimlendiririm. Bu kemikler benim çocuğum gibi. Onları çok seviyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.