TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sıra demokraside”

Avukat Şehmus Kayapınar, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Sıra demokraside”

ANIL YIKGEÇ

Avukat Şehmus Kayapınar, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını yaptığı basın toplantısında açıkladı. Ülke ve İzmir hakkında düşüncelerini paylaşan Kayapınar, neden aday adayı olmak istediğini açıkladı. Kendini tanıtarak konuşmasına başlayan Kayapınar, hukukçu kimliği ve mensubu olmaktan onur duyduğu İzmir Barosu’nun bir üyesi olarak ülkedeki hukuksuzluğun diz boyu olduğunu vurguladı.

“YASALARA AYKIRI BİRÇOK ÖRNEK”

Devletin yasa devleti bile olmadığını belirten Kayapınar, “Bırakın hukuk devletinin, yasa devleti olduğumuz bile söylenemez. Çünkü Anayasa’ya ve mevcut yasalara aykırı birçok örnek hepimizin hafızalarda. En açık ve güncel örneği tarafsızlık yemini etmiş Cumhurbaşkanı’nın iktidar partisine açıkça oy ve 400 milletvekili istemesidir. İçişleri Bakanı’nın açıkça Anayasa’ya uymayacağını kamuoyuna fütursuzca açıklamasıdır. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile denetim gücü yok edilerek ayaklar altında paspas gibi çiğnenmekte. Savunma hakkının kullandırılmadığı bir düzen hakim uzun süredir ülkemizde. Silivri, Balyoz vb. davalarda savunma haklarının kullandırıldığını kim söyleyebilir?” dedi.

YANLIŞ POLİTİKALAR UYGULANIYOR

Yanlış politikalar uygulandığını ve toplumun bütün kesimlerinin ötekileştirildiğinin altını çizen Kayapınar, “Uygulanan yanlış politikalar ve toplumun bütün kesimlerinin ötekileştirilmesi sonucunda ülkenin bölünmez bütünlüğü hiç olmadığı kadar tehlikede. Basın özgürlüğünden söz edebilmek için ülkemizde değil, uzayda yaşıyor olmamız gerekir. Halkın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkı elinden alınmış, yanlış politikalarla ekonomik bir çıkmaz içerisinde adeta bir cendereye sokulmuştur basın” diye ifade etti.

Ekonomi hakkında da düşüncelerini belirten Kayapınar, “Halkın yüzde 20’si açlık sınırında, yüzde 40’ı ise yoksulluk sınırlarında yaşam mücadelesi vermekte. İnsan onuruna aykırı yardım politikalarıyla insanlarımız aşağılanmakta. En büyük sanayicisinden en küçük esnafına kadar büyük sıkıntılar içerisindeki geniş kitlelerin feryatlarını duyurmak konusunda kokutulup sindirilmiş vaziyette, içten içe ağlamakta… Sıcak para ekonomisiyle yürüyen, üretimden uzak, sürekli cari açığı artan, iç ve dış borç stokları sürekli şişen, hane halkı gelirleri ve tasarruf oranları sürekli düşen kırılgan bir ekonomi… Ötekileştirme ve yanlış politikalar sonucunda artan kadın cinayetleri ve şiddet… İşsizlik oranı yüzde 20 oranın üzerinde. Dış politikada sıfır sorundan, sorun yaşamadığımız komşumuz kalmadı ne yazık ki” dedi.

ÖNSEÇİME GİRMEK ZORUNDA

Kontenjan konusuna da değinen Kayapınar, “Bana göre tüm milletvekilleri önseçime girmek zorunda. Önseçime girilse çok daha sağlıklı olurdu. 30 Mart'ta önseçim sonuçlarını aldığımızda listeler belli olduğu tarihten, 7 Nisan'da YSK'ya verilecek olan aday listelerine kadar ki olan süre zarfında parti içinde önemli bir role sahip birisi kazaya uğradığında, eğer partimizin ona ihtiyacı varsa herhangi bir büyükşehirden kontenjan olarak atanabilirdi bu 7 günlük sürede. Eğer biz bunu yapabilseydik bu seçimde gümbür gümbür bir seçim dönemi yaşatırdık” dedi.

“KUTSAL GÖREVE TALİBİM”

Bugüne kadar yaşanan devrimleri CHP’nin gerçekleştirdiğini ifade eden Kayapınar, “Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Atatürk önderliğinde bütün olumsuz koşullara rağmen, yıkıntılar üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizim eserimiz. 1949 yılında, Kurtuluş Savaşı kahramanımız İsmet İnönü seçimi kaybetmesi kesine yakın bir olasılıkken gözünü kırpmadan demokrasimizde çok partili hayatı getirmiştir. Başta iktidar partisi milletvekilleri olmak üzere politika yapan herkes Cumhuriyetin ve çok partili demokrasimizin nimetleri sayesinde bulundukları konuma gelebilmiştir. Sosyal demokrat politikaları yerleştiren de CHP’dir. Önümüzdeki seçimlerde 55 seçim çevresinde ön seçim kararı alan partimiz plan, program, seçim beyannamesi, adayları ve örgütünün gücüyle gümbür gümbür iktidara yürümektedir. Artık demokrasi, insan hakları ve özgürlükler devrimini yapma sırası gelmiştir. Değişime, özgürlüğe, başka bir dünya ve Türkiye’ye ulaşmak için mücadeleye ve bu kutsal göreve talibim” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.