TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek suç sendikalı olmak mı?

Bayraklı Belediyesi'nde çalışan Belediye İş üyesi işçiler, işten çıkarılan temizlik işçisi arkadaşlarının işe geri alınması için basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2015 06:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tek suç sendikalı olmak mı?

NEŞE YAVUZ

CHP'li Bayraklı Belediyesi'nin temizlik işlerini yapan taşeron şirket Postaş'ta çalışırken, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları iddia edilen işçiler için Belediye İş İzmir 4 Nolu Şube, basın açıklaması gerçekleştirdi. Temizlik işleri müdürlüğünün içinde bulunduğu belediyenin ek hizmet binası önünde gerçekleşen açıklamaya işçiler de destek verdi. Açıklamaya işten çıkarılan işçiler ve ailelerinin yanı sıra belediyenin birçok biriminde çalışan Belediye İş üyesi işçiler de katıldı. Ayrıca açıklamaya Türk İş'e bağlı sendikaların yöneticileri, Genel İş üyesi işçiler ve Karşıyaka Belediyesi'nde taşerona üye oldukları için işten çıkarılan temizlik işçileri de destek verdi. İşçiler basın açıklamasında; ‘İşçiler Burada Başkan Nerede', ‘Vur Vur İnlesin Hasan Başkan Dinlesin' ‘İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok' sloganları atarken ‘Taşeron Bataklığını Kurutacağız', ‘İşçi Eğilme Bayraklı Seninle' ve işçilerinin isimlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıdı.

İŞÇİLER ÇARESİZ BIRAKILIYOR

Belediye İş İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şahin Kaya, basın açıklamasını okuyarak işçilerin yalnız olmadığını bir kez daha yeniledi.  Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a seslenen Kaya, “Taşeronu yaygınlaştıran hükümetin bile taşeron işçilerin örgütlenme iradesi karşısında çaresizce yasal düzenlemeler yapmak zorunda kaldığı bu süreçte arkadaşlarımızın tek suçu sendikalı olmak mı? İşten çıkardığınız emekçiler, harçlık veremediği çocuğunun yüzüne bakamezken, sizler nasıl kendi çocuğunuzun yüzüne bakacaksınız?” dedi.

“GEREKLİ TEPKİYİ GÖSTERECEĞİZ”

Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da belediyenin işçilere karşı tutumunu eleştirerek, “Hani sosyal demokrasi anlayışı, hani taşeron işçiliğine son verme. Taşeron işçiliğe karşı mücadeleyi taşeron işçileri işten çıkararak mı yapacaklar? Belediye başkanı ‘Bu şirketle benim alakam yok, işten çıkarılmayla alakam yok' diyerek kamuoyunu kandırmaya çalışmasın.  Hepimiz çok iyi biliyoruz ki başkanın haberi olmadan bu şirket bir tek işçi alamaz, tek bir işçinin de iş aktini fesh edilemez. Günlerdir sendika randevu talep ediyor bu işi konuşmak için ama bugüne kadar başkan malasef randevu bile vermedi. Belediye, Türk İş olarak gerekli tepkiyi göstereceğimizi bilsin. İşten atılanlar geri alınmazsa biz bu eylemi İzmir'e yayacağız" diye konuştu.

BAŞKAN KARABAĞ CEVAP VERMEDİ

İşçiler belediyenin ek hizmet binası önünde oturma eylemi gerçekleştirerek, Başkan Hasan Karabağ’a seslendi. Oturma eylemi sırasında binaya gelen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye işçilerinin kendisine seslenmesine rağmen cevap vermedi. İşçiler başkanın kendilerine cevap vermemesine tepki gösterdi. Bu arada belediye binasının girişi çevik kuvvetle çevrildi ve işçilerin çalıştığı belediyenin binasının bahçesine bile girmelerine izin verilmedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.