TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çimentepe Mahallesi yardım bekliyor

Yaklaşık 2 yıldan bu yana kaymakamlığın görevlendirmesi ile Çimentepe Mahallesi’nde muhtarlık yapan Ali Öztürk mahallenin sorunları ve eksiklikleri ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çimentepe Mahallesi yardım bekliyor

EMİNE ŞEKER

Çimentepe Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk ile birlikte mahallenin temel sorunlarını ve vatandaşların beklentilerini konuştuk. Öztürk, mahallenin birden fazla problemi olduğunu belirterek, “Çocukluğum  Çimentepe’de geçti. Ama aldığımız göçlerle ister istemez mahallemizin yapısı değişti. Bölgemiz fakirleşmeye başladı. Özellikle belediyelerimizden mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımıza yardım eli uzatmalarını istiyoruz. En kısa zamanda var olan sorunların bir an önce çözülmesini umuyoruz. Çünkü mahalle olarak mağdur durumdayız” dedi.

MAHALLE OLARAK MAĞDUR DURUMDAYIZ

Çimentepe Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk, muhtar olmadan önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde kaptanlık yaptığını belirterek, emekli olunca doğup büyüdüğü evlenip çocuklarını büyüttüğü baba ocağında bu dönemde muhtar olarak oturduğunu ifade etti. Konak 21 No’lu Aile Sağlığı Merkezi karşısındaki muhtarlık ofisi olarak bir evin giriş katını kullandığını dile getiren Öztürk, Çimentepe Mahallesi’nin; Kadifekale, Yeşildere ve Ballıkuyu Mahalle’lerinden göç aldığını söyledi. Öztürk, “Benim çocukluğum Çimentepe’de geçti. Benim çocuk olduğum zamanlarda bu mahallede güzel komşuluk ilişkileri vardı. Herkes birbirini tanı ve birbirlerine güven içinde yaşarlardı. Kimsenin kapısı kapalı değildi. Herkesin kapısı birbirine açık kalırdı. Kapıların önünde oturulur çiğdemler yenirdi. Beraber bir araya gelerek yazlık sinemalara gidilirdi. Ama aldığımız göçlerle ister istemez mahallemizin yapısı değişti. Göç eden vatandaşlarımızın büyükleri çok iyi ve saygılı insanlar. Fakat gençlerimizde aynı saygının mevcut olduğunu maalesef göremiyorum. Biz yine de bıkmadan usanmadan mahallemizde bulunan gençlerimize yol göstermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bölgemiz aldığı göçlerle de ciddi anlamda fakirleşmeye başladı. Mahallemiz genel olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Konak Belediyesi’ne ve Kaymakamlığa muhtaç insanlardan oluşuyor. Özellikle belediyelerimizden mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımıza yardım eli uzatmalarını istiyoruz. Çünkü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve gelmesi ile birlikte mahallemize gelen yardımlarda bir azalma oldu. Vatandaşlarımız sürekli muhtarlığa gelerek ‘ne zaman yardım alacağız’ ve ‘yardım paketleri elimize ne zaman ulaşacak’ gibi sorular soruyor. Bizde soruların cevabını bilmediğimiz için vatandaşlarımıza cevap veremiyoruz. Belediye bünyesinde yaptığımız toplantılarda durumu anlatarak bildiriyoruz. En kısa zamanda var olan bu sorunun bir an önce çözülmesini umuyoruz. Çünkü mahalle olarak mağdur durumdayız” dedi.

ARTIK ÇÖP KUTULARINA DEĞİL…

Mahalle sakinlerinin ağırlıklı olarak yaşlı nüfustan oluştuğunu açıklayan Öztürk, mahallede yaşayan bazı vatandaşların midyecilik işi ile uğraştığını vurguladı. Midyenin rahatsız edici bir koku salmasından vatandaşların rahatsız olduğunu ifade eden Öztürk, “Belediyemiz bu sorunu kısmen çözmüş durumda. Midye ile uğraşan vatandaşlarımız midye kabuklarını çöp kutularına atıyorlardı. Belediyemiz Kadifekale tarafına bir düzen kurdu. Artık çöp kutularına değil Kadifekale tarafında bulunan tırlara atma zorunluluğu getirildi. Hala mahallemizde koku sorunu eskisi kadar rahatsız edici olmuyor. Ama tamamen çözülmüş durumda değil tabi. Diğer sorunlarımız için belediye bünyesinde muhtarlar masasında ilişkilerimiz çok iyi durumda. Sorunlarımızı bildirdiğimiz zaman çözüm getirmeye çalışıyorlar ” diye konuştu.

GENÇLERİMİZİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Öztürk, 2. Kadriye Mahallesi’nde uyuşturucu konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu belirterek, 2. Kadriye Muhtarı ve emniyet ile birlikte iş birliği içine girerek sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi. Öztürk, “Bizim öncelikli amacımız mahallemizde bulunan gençlerimizi bağımlılık yapan maddelerden uzak tutmak. Bunun için okul önlerinde satılan maddelerin satışını engellemeye çalışıyoruz. Bu konular hakkında bize kaymakamlık bünyesinde bilinçlenmemiz için çeşitli seminerler veriliyor. Son zamanlarda sürekli gündemde olan ‘adını söylemek istemiyorum’ uyuşturucu maddesi devamlı kullanıldığı takdirde kişinin beynini yok ettiğini ve kişiyi ölüme götürdüğü anlatıldı. Bu yüzden bizde mahalle sakinlerimizi ve gençlerimizi elimizden geldiğince bilinçlendirmeye ve onları aydınlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda da Konak İlçe Emniyet Müdürü’müz oldukça duyarlı davranıyor. İlgili davrandıkları için büyük bir mesafe olmasa bile yol kat edebiliyoruz. Ben inanıyorum ki zaman içerisinde daha hızlı bir şekilde yol kat edebileceğiz” şeklinde konuştu.

İMAR SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

Mahallenin ağırlıklı olarak gecekondu yapılaşmadan oluştuğunu dile getiren Öztürk, mahallenin tüm vatandaşlarının çözülmesini beklediği sorunun imar sorunu olduğunu açıkladı. Öztürk, “Tüm vatandaşlarımızın isteği irtifaların artırılıp arsalarına karşılık haklarına düşeni almak istiyorlar. Vatandaşlarımız bölgenin kentsel dönüşüme girmesini bekliyor. Çünkü bulunduğumuz bölge yüksek katlı binaların yapılmasına müsait. İzmir’in geçirmiş olduğu depremlerde hiçbir hasar görmeyen mahallerinden bir tanesi diyebilirim Çimentepe için. Mahallemizde doğalgazımız ve fiber internetimiz olmadığı gibi kanalizasyon sorunumuz da var. Bu aşamada buraya her imkan sunulamıyor” ifadelerini kullandı.

SEMA PEKDAŞ’DAN RİCA EDİYORUZ

Öztürk, gençleri spora yönlendirdiklerini ifade ederek, Atillaspor Kulübü’nün yönetiminde bulunduğunu açıkladı. Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için sporu önemsediklerini söyleyen Öztürk, “Atillaspor Kulübü’nün başkanı hem çocuklara hem de ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuyor. Çocuklarımıza iyi örnek olmak için çabalıyoruz. Yanlış yolları tercih etmesinler diye sürekli iletişim içinde oluyoruz. Mahallemiz geçmişten bugüne spor ile iç içe. Atillaspor’un kendine ait yaklaşık 60 yıldır kullandığı bir futbol sahası var. Ama Konak Belediyesi tarafından Atillaspor sahadan haksız bir şekilde çıkartıldı. Konak Belediye Başkanı sahamızı geri vermek üzere bize söz vermişti. Buradan Sema Pekdaş Hanımefendiden rica ediyoruz sahamızı geri vermeleri için” dedi.

ÇOĞU KÖPEK ISIRMAKTAN BETER EDİYOR

Mahallede başıboş gezen sokak köpeklerinden vatandaşların ciddi anlamda şikayetçi olduğunu da vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle bitirdi: “Başıboş gezen köpekler vatandaşlarımızın yolda rahat yürümesini engelliyor. Motor ile geçenlerin, çocukların, bisiklet sürenlerin ya da arabaların peşinden havlayarak koşuyorlar. Mahallede markete gitmek isteyen vatandaşlarımızın çoğu köpeklerin olduğu yerden değil de yolu değiştirerek başka yollardan gitmek zorunda kalıyorlar. Belediyenin ilgili birimlerine bu durumu anlattım. Ancak köpeklerin insanları ısırdığı zaman ısırılan insanın gidip şikayet etmesi üzerine alabileceklerini belirttiler. Ama çoğu köpek ısırmaktan beter ediyor. Isırmıyor ama insanların peşine düşerek kovalıyor. Bu durumda mahallemizin huzurunu kaçırıyor. En kısa süre içerisinde çözülmesini bekliyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.