TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İzmir adaylarını tanıttı

MHP İzmir İl Teşkilatı ‘Bizimle Yürü İzmir’ adı altında düzenlediği aday tanıtım toplantısında hükümet ve ana muhalefet partisi eleştirildi. Kemal Derviş üzerinden CHP’yi eleştiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti için yolsuzluk operasyonlarına atıfta bulunarak, “Bu hesap mahşere bırakılmayacak. Bu hesap dünyada sorulacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP İzmir adaylarını tanıttı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

MHP İzmir İl Başkanlığı ‘Bizimle Yürü İzmir’ sloganı altında aday tanıtım toplantısını düzenledi. İl teşkilatı ve adayların Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunmasının ardından Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen aday tanıtımına MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İl Başkanı Necat Karataş, ilçe başkanları, adaylar ve çok sayıda partili katıldı. İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmirlilerin ve partinin desteğiyle İzmir’i temsil etme imkanı bulduğuna değinerek, “Hep beraber çok çalıştık. Emek sarf ettiniz. Bugünlere kolay gelmedik. Bizim holdinglerimiz, manşetlerimiz anketlerimiz yok ama gönüldaşlarımız ülküdaşlarımız var. İzmirliler var.  Bizler 46 yıldır bir mücadeledeyiz. Bugünlere geldiyse bu 46 yıllık mücadelenin neferlerini kimse unutmasın. Arkamızda bir siyasi hareket var. Başarılı olmak isteyenler var. Aday arkadaşlarımız milletvekili olacak ama o mücadeleyi unutmayacak. Millet ve devletçe çok kritik bir noktadayız. Bunu düşünerek 7 Haziran seçimlerinin önemini insanlara anlatmalıyız. Bir millet düşünün tarih, Türk milleti yazmış. Türk adını çıkarsan tarih yok olacak. Türk adını anayasadan çıkaran bir iktidar ve ana muhalefet partisi var. Seçim beyannamesinde AKP Türk Milleti adını kullanmıyor. Ana muhalefet de Türk Milleti adını kullanmıyor. AKP ve CHP siz hangi milletin egemenliğini temsil etmek için yetki istiyorsunuz? Mili devlet ve üniter olarak Atatürk tarafından kurulmuştur. Bu partilere bakıyorum. Neredesiniz bu tarihi yolculukta? Milli ve üniter devletten yana mısınız? Bu iki siyasi partinin de cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak iradeye sahip olmadığını görüyoruz” dedi.

“EMEKLİ ONURUYLA YAŞAYACAK”

Vural, Türkiye’nin geleceğinin 7 Haziran’da İzmir’in alacağı tavra bağlı olduğunu belirterek, “İzmir’de ekonomik sıkıntılar var. Biz İzmir’de emekliyi, engelliyi, işsizi doyuramazsak nasıl güçlü ülke olacağız? Güçlü ülke güçlü ailelerle olur. ‘Emekliye şu kadar vereceğiz, bu kadar vereceğiz’ demiyoruz. Biz emekliyi onurluca yaşatacağız. Emeklinin ekonomik derdi olduğu kadar cumhuriyet derdi de vardır. Biz topyekun bir mutluluğu hedefliyoruz” diye konuştu.

“BİZLER SOYKIRIM YAPMAYIZ”

Vural, Ermeni olaylarına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirerek, “Bizim tarihimizde insanlık suçu yoktur. Ey Davutoğlu, Putin’le beraber, Papa’yla konuşurken Ermeni Soykırımı iddialarına karşı tavır oluşturdun mu? Bu soruların cevabını vereceksin. Lekesiz tertemiz tarihimizi kirletmeye karşı olanlara karşı tarihimizi korumalıyız” şeklinde konuştu.

“MHP’NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASINA İHTİYAÇ VAR”

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, mevcut iktidarın 12 yılı aşkın süredir yaptığı uygulamalarla Türkiye’yi bir sorun yumağıyla karşı karşıya bıraktığına dikkat çekerek, “Ekonomiden dış politikaya, eğitimden hukuk sistemine kadar ülkenin durumu ortadadır.  Rüşvet, yolsuzluk ve bölünme tehlikesi bunun cabasıdır. 7 Haziran seçimlerine giderken Türkiye’nin durumu budur. Bizler İzmir’de yaşıyoruz. Peki, İzmir’de durum çok mu farklı? 80 vilayet de neyse İzmir’de de durum aynı. Türkiye’deki işsizlik oranı yüzde 11,3’tür. İzmir’imizde bu oran yüzde 18’lere dayandı. İşsizlik oranına bakıldığı zaman genç nüfusta artışını göz ardı etmemiz gerekir. Asgari ücretin 949 lira olması kabul edilebilir bir durum değildir. 4 nüfuslu bir ailenin geçim sağlaması sizce mümkün müdür? 949 lirayı bırakın cumhurbaşkanı ve başbakanın oğluna vermeyi herhangi bir AKP’linin oğluna versek 1 ayı çıkarabilir mi? Gelir dağılımı ortada. Olan da var olmayanda hiç yok. Orta direk diye bir şey kalmadı. Olanda karun gibi. Bu adaletsizlik gün gibi ortadadır. Asgari ücreti, emekliyi hadi kabul ettik. İşsizi ne yapacağız?  Bu kadar işsiz akşam evine gittiği zaman hangi ruh haliyle gidiyor. Evine bir ekmek götüremeyen bir babayı düşünün. Ülkeyi yönetenlerde vicdan olması gerekir. İşsizimiz kan ağlıyor. Bu tabloyu değiştirmek için, adaletsizliği ortadan kaldırmak için ilkeli, dürüst, kadro bakımından zengin MHP’nin tek başına iktidarına ihtiyaç var” dedi.

“İZMİR VERDİĞİNİ ALMIYOR”

Karataş, halktan kendilerine güç vermelerini istediklerini belirterek, “Ellerinizi verin. Bizimle yürüyün. İzmir’imiz ülke gelirine katkı olarak yıllık 39,8 milyar devlet bütçesine katkıda bulunmuş. Karşılığında 9,7 milyar lira yatırım almış. Yani İzmir 4 vermiş 1 almış. Tahakkuk eden vergiye bakıldığında Türkiye’de 3’üncü sıradadır. Ödediği vergiye bakıldığında 2’inci sırada. İzmir hizmet alamıyor. Sıkıntı var, yerel yönetimlerin durumu belli. Ellerinden geleni yapıyorlar suçlamamak lazım. Merkezi hükümetin İzmir’i üvey evlat olarak görüldüğü ortada. Sıkıntılıyız. Beklentimiz yerine gelmemektedir. Emeklimiz, memur, üretici, işsiz sıkıntılı. Üretici üretemiyor, üretse de satamıyor. Ürünler ithal ediliyor. Esnaf, iş adamı sıkıntılı durumdadır. Sanayicimiz İzmir’i terk etmektedir. Bu liman kenti İzmir’e yakışmamaktadır” diye konuştu.

CHP VE AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ

AK Parti’yi ve CHP’yi eleştiren Karataş, “Kaçak saraydan sonra İstanbul’da Sultan Vahdettin Köşkü’nü restore ettiriyorlar. Cumhurun başı bu şekilde davranır da işsizini, emeklisini, esnafını görmezse durumumuz ne olacak? Bunun hesabının iyi yapılması lazım. 7 Haziran’da ona göre oy kullanmak lazım. AKP ve CHP’ye oy veren seçmene sesleniyorum. Hesabı iyi yapmalıyız. Bu sıkıntıları aşacak kadrolar MHP kadrolarında var. CHP’nin bu sıkıntılarını aşmasını beklemek yanlıştır. Aşacak olsalardı Kemal Derviş’e teklif götürülmezdi. Aldığı cevap; ‘Sen hele bir seçime gir, iktidar olacağına inanmıyorum şayet olursan dışardan bakan olurum’. Güvendiği adamı aday yapamayan partinin iktidar olma şansı yok. İktidar dahi olsan bir Kemal Derviş’le bu iş bitmiyor. Ülkenin sorunlarını ve nasıl aşılacağını bilen kadrolara ihtiyaç var. O kadrolar bizde var.  İktidar olduktan sonra yapacağımız işlerden biri bu yolsuzluğun hesabını sormaktır. Yolsuzluğu yapanın yanına kar kaldığı zaman devletin sıhhatli bir şekilde ayakta kalmasına imkan yok. Halkta güven olmaz. Halk sürekli sorgular. Halk bunun niye sorulmadığının hesabını sorar. Biz iktidar olursak bize sorar. Bu hesap mahşere bırakılmayacak. Bu hesap dünyada sorulacak.  Bugünkü iktidarın tek alternatifi MHP’dir” dedi.

“ESAS KATLİAMI YAPAN ERMENİLERDİR”

Karataş, Ermeni olaylarına ilişkin olarak da şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özür dilediği mesaj Ermeni kilisesinden okundu. Bu bir özürdür. Bırakın 1915 yıllarını. 1980’lere gelelim. Ermeni ASALA Örgütü’nün neler yaptığını, hangi değerlerimizi katlettiğini biliyoruz. Yurtdışında birçok Türk evladı katledildi. Bunlar hatırına özür dilemeyin. Üzgün olmayın. Katliamı yapan Ermenilerdir, Türkler değil. Başkanlık sistemi ve yeni Türkiye sloganıyla yola çıkan mevcut hükümetin ve Cumhurun başı Recep Tayyip Erdoğan’ın arzu ettikleri bize göre bölünmüş bir ülkedir. Bu hayallerine son verilmelidir. 7 Haziran’da buna son vermeliyiz.”

MHP’İN İZMİR ADAYLARI

1’inci Bölge Adayları:

Oktay Vural

Aslan Savaşan

Senem Kılıç

Recep Kök

Selahattin Şahin

Figen Tosunor

Ali Onar

Halit Dalgıç

Hasan Zerek

Naci Düz

Doğan Varol

Hüsnü G. Seçkiner

Lütfi Kılıç

2’nci Bölge Adayları: 

A. Kenan Tanrıkulu

Murat Koç

Neslihan Çelik

Murat Taşer

Yalçın Koçyiğit

Hatice Bölük

Serdar Mersin

Salih Kadıoğlu

Taşkın Işık

Recep Akan

Suavi Tuncay

Nuri Çifti

Tahsin Kaya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.