TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gönül kazanmak için yola çıktık”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, milli iradeyi hakim kılmak için yola çıktıklarını belirterek, "Biz, o vesayet odaklarını yok etmek, artık millet üzerinde hiçbir vesayetin olmayacağını ilan etmek için yola çıktık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2014 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Gönül kazanmak için yola çıktık”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kazım Karabekir Spor Salonu’nda AK Parti Karaman 5. Olağan İl Kongresine katıldı. Bakan Elvan, “Bu yolda çok büyük engelle karşı karşıya kaldık. Yollarımıza mayın döşendi. Ama biz, o mayınları tek tek temizledik ve yolumuza devam ettik. Hiçbir zaman ne siz ne de biz bu kutlu yolculuktan vazgeçmedik. Yunus Emre’den Fatih Sultan Mehmet Han’a, Hz. Mevlana’dan Neşet Ertaş’a kadar geçmişteki büyüklerimiz, ülkemizin sevgilisi olmuş o insanlara baktığımızda, onlar ‘Gönül kazanmak lazım gönül’ demişlerdir. Biz de gönül kazanmak için yola çıktık. Hızlı tren yolları inşa ettik. Biz, o yolları inşa etmişsek yolları bölüp gönülleri birleştirmişsek yine bölünmüş yollarla canları kurtarmışsak, denizciliğimizi şaha kaldırmışsak, havacılıkta uçağa binmeyi sıradan bir vasıtaya binme haline getirmişsek, kısacası ulaşım ve bilişimde tıkanan tüm yolları açmışsak milletimizin gönlünü kazanmak için yaptık. Bizlerin dahi hayal edemeyeceği dev projelere imza attık. Dünyanın en büyük havalimanı inşasını yapıyorsunuz, dünyanın en büyük şantiyesini kuracaksınız ve o şantiyede 30 bin işçi çalışacak. Bu havaalanını yapacak olan şirket, devletin kasasından 1 kuruş para çıkmayacak ve her yıl devletin kasasına 1 milyar Euro para koyacak. Bu projeye bile karşı çıkıyorlar. Devletin kasasına 22 milyar para koyacaklar” dedi.

“YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASINA DEVAM EDECEĞİZ”

Milletin hayrına ne yapılırsa yapılsın o zihniyeti değiştirmenin mümkün olmadığını ifade eden Bakan Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onların kafası hep ihtilallerden yanadır. Hayatlarında hiçbir zaman milletle bütünleşememiştirler. Bundan sonra da bütünleşemeyecekler. Biz milli iradeyi hakim kılmak için yola çıktık. Biz o vesayet odaklarını yok etmek artık millet üzerinde hiçbir vesayetin olmayacağını ilan etmek için yola çıktık. Demokrasi için yola çıktık. Güçlü ve büyük Türkiye için yola çıktık. Bu güne kadar bu yolda başarılı olduk. Üstte gök kubbe göçmedikçe altta yer yarılmadıkça biz bu kutlu davaya ve yeni Türkiye’nin inşasına devam edeceğiz ve kimse bizi engelleyemeyecek.”

“ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye'nin, AK Parti ile ilerlediğini anlatan Elvan, şunları söyledi: "AK Parti sayesinde dünyanın sayılı ülkelerinden bir tanesi, özellikle 12 yılda AK Partinin yaptıklarıyla birlikte her geçen gün dünyada parlayan bir yıldız, hedefleri olan bir ülke. Geleceğe yönelik güzel hesapları olan bir ülke. Ama dün AK Parti Türk siyasi hayatında yer aldığı günlerde toplum umutlarını yitirmiş siyasetten umudunu kesmiş ve siyasetçinin itibari yoktu yerlerde sürünüyordu. Biz o dönemlerde milletvekili olarak halkın karşısına çıkamıyorduk, çıktığımız zaman evet bir takım tepkilerle karşılaşıyor ya da görmezlikten geliyorduk. AK Parti ile birlikte Türkiye’nin nereye geldiğinin en büyük göstergelerinden bir tanesi bakın 12 yılı geride bırakan bir siyasi kadro olarak gururla halkın arasındayız. Halkımız bizi bağrına basıyor."

AK Parti ile birlikte siyasete bir soluk geldiğini anlatan Elvan, şöyle konuştu: "Türkiye siyaseti, siyasetçisi gerçekten itibar kazandı, itibarlı bir konuma Allah’a şükürler olsun geldi. Bakın 2002 yılı 3 Kasım öncesi Türkiye’de toplum umudunu kesmişti, gelecek umudu yoktu. Memurunun maaşını verecek durumda değil, topladığı vergi bırakın memur maaşını vermek bir tarafa borcunun faizini verecek noktada değildi. İktidardan siyasi partiler kaçıyordu. Nitekim kaçmadılar mı? 2003 seçimlerine geldiğimizde bir koalisyon iktidarı vardı. Bu millet onlara 5 yıl bu ülkeyi yönet demişti ama 5 yıl yönetemediler bırakarak kaçtılar. Öyle bir kaçış ki halkta bu kaçışı gördü 2002 yılı 3 Kasım’da yapılan seçiminde o günkü iktidarı değil yalnızca mecliste bulunan partilerin tamamını meclisin dışına itti. O partilerin kimisi şu an yoktur. Niye, çünkü halkı canından bezdirmişlerdi.”

Anayasa’nın değiştirmek istediklerini de kaydeden Erdem, “Yeni bir anayasa istiyoruz. 2015 seçimlerine giderken hedefimiz tek başına iktidar olmak değil yalnızca, anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ihtiyacımız var. 2015 seçimini önemli yapan budur” dedi. (İHA/KARAMAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.