TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak, Akın Simav Mahallesi

1989 yılında mahalle olan Akın Simav Mahallesi 153 ncü durağım oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde 6 ncı kez muhtar seçilen Hatice Gazezoğlu, mahallenin Kemal Reis Mahallesi’nden bölünerek 1990’da Akın Simav Mahallesi’nin ilk gününden buyana geçirdiği süreci keyifli bir sohbetle paylaştığım Hatice Gazezoğlu, oldukça kıdemli olmasına rağmen son derece dinamik ve işini severek yapan bir idareci.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2014 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak, Akın Simav Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Konak, Akın Simav Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Hatice Gazezoğlu’ndan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı:  Akın Simav Mahallesi

Mahallenin ilçesi, ili: Konak/İzmir

Posta Kodu: 35280

Mahallenin nüfusu:  8.500

Mahallenin seçmeni:  3.485

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 17

Mahallenin muhtarı:  Hatice Gazezoğlu

HAMZA GÜL

1989 yılında mahalle olan Akın Simav Mahallesi 153 ncü durağım oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde 6 ncı kez muhtar seçilen Hatice Gazezoğlu, mahallenin Kemal Reis Mahallesi’nden bölünerek 1990’da Akın Simav Mahallesi’nin ilk gününden buyana geçirdiği süreci keyifli bir sohbetle paylaştığım Hatice Gazezoğlu, oldukça kıdemli olmasına rağmen son derece dinamik ve işini severek yapan bir idareci. Bu özelliğini konuşması ve çevresindekilere davranışı ile çok net bir şekilde ortaya koyan Hatice Gazezoğlu ile sohbette kendisini “Satı Kadın’a” benzettiğimi söyledim. Hatice Hanım ise bunu daha öncede duyduğunu ve kendisine yapılan bu benzetmeden son derece etkilendiğini belirterek, “Ben ilk ve ortaokul çağlarımda girişkenliğim nedeniyle hep öğretmen ve idarecilerimiz benim sınıf başkanı olmamı yada grup lideri olmamı önerirlerdi. Bende bu özelliğim ile 18 yaşında Mugla’nın Göcek İlçesi’nden buraya gelin geldiğim günden buyana burada yaşamaktayım. Mahallemiz Kemal Reis Mahallesi’nden ayrılarak mahalle olduğu zaman İzmir Büyükşehir belediye Başkanımız Yüksel Çakmur’du.  1989’da eşim muhtar seçildi, 1990’da yeniden mahalle bölününce eşimden muhtarlık alındı. Bende onun üzerine bu ara seçimde aday oldum. Mahallemizin adını da yine Sayın Çakmur, yakın arkadaşı olan ve eski İzmir Milletvekili olan ve genç yaşta amansız bir hastalığın pençesinden kurtulamayarak yaşamını yitiren Akın Simav’dan dolayı istemişti. Bu isteği belediye meclisinde kabul edildi, mahallemizin adı bu sevilen ve dürüst siyasetçinin adı ile yaşıyor” dedi.

MUHTARLIK BAŞKA MAHALLEDE

Akın Simav Mahallesi Muhtarlık Ofisi, 21 numaralı otobüsle Konak-Halil Rıfat Paşa otobüsünün son durağında. Burası da Murat Reis Mahallesi sınırları içinde.  Murat Reis Mahallesi’ndeki Mehmet Yüce Sonkut Parkı’nın başlangıcında bulunan otobüs durağı ile yan yana olan muhtarlık binasında 25 yıldan buyana mahallesine hizmet eden Hatice Gazezoğlu, mahallesi ile ilgili şunları aktardı; “Mahallemin çevresinde Murat Reis, Kılıç Reis, Piri Reis ve Barbaros Mahalleleri var. Çevremiz  Donanmacılarla anılsa da bizim mahallede rahmetli Akın Simav’ın adı ile anılıyor. Mahalle sınırlarım içinde okul, sağlık ocağı ve parkım yok. Ancak çevremde bulunan okullar ve sağlık ocaklarından her hangi bir sıkıntı çekmeden yararlanıyoruz. Babamda Göçek’te köy muhtarlığı yaptı. Dolayısıyla bir muhtar kızıyım. Mahallemde 13 sokak ve 4 cadde var. Caddelerimiz şunlar: Halil Rıfat Paşa, Mithat Paşa, Şehit Nedim Bey ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı.  Mahalle sakinlerimizin önceleri neredeyse tamamı İzmir’in yerlisi ve durumu iyi ailelerden oluşmaktaydı. Geçen sürede aileler çoğaldıkça buraları terk ederek yeni yerleşim yerlerine taşındılar. Dolayısıyla sonradan Ege Bölgesi’nden olmak üzere başka bölgelerden de aşırı bir göç aldı. Bu durumda ev sahibi ile kiracılarımız yarı yarıya diyebiliriz. Mahallemizin altyapısı eski ama bölgemizin eğimli olması nedeniyle fazla bir sorun çıkmıyor. Ama var olan alt yapı zaten aşırı yağışlarda ciddi problemler yaşatıyor.”

HALİL RIFAT PAŞA CADDESİ GEÇİT VERMİYOR

Konak Akın Simav Mahalle muhtarı Hatice Gazezoğlu, en büyük sorunlarının mahalleye ulaşımda trafik sorunu olduğunun üzerine basa basa duruyor. Bu konuda yıllardır mücadele verdiğine dikkat çeken Gazezoğlu, “Ben bu sıkıntıyı hemen her toplantıda dile getiriyorum. Bu konu da bizzat Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na da söyledim. Ancak başkan ‘ya sizin bu yolun kaldırımı bile yok’ dedi. Buna rağmen bizim mahalle ve çevremizdeki mahallelerin hemen hepsine yakını bu caddeyi kat ederek buraya ulaşıyor. Bu caddemizin en büyük problemi, bu bölgenin zaman içinde tek katlı evlerden apartman olmaya başlamasıyla oluştu. Cadde zaten çok dar ayrıca merdiven bulunmayan sokaklarımızda da kaldırım işgali hat safhada. Öylesine ki kaldırımı çevirip evine balkon olarak bile katanlar var” diye konuştu.

CADDE TEK TARAFLI AÇIK OLSUN

Konak’ın Yeşiltepe, Mecidiye, Kemal Reis ve Murat Reis Mahallerinde oturanların bu yoldan evlerine gidip gelmelerinde çok ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken muhtar Gazezoğlu, “Bizim Mahallemizi de son dere sıkıntıya koyan Halil Rıfat Paşa Caddesi esnafları da konuda çok sıkıntılı. Bu yolu kullanan minibüs, dolmuş ve ESHOT şoförleri de bu uygulamadan rahatsız. Bizler bu konuda isteğimizi belediyelerimiz ve diğer yetkililere defalarca aktardık.” şeklinde konuştu.

7’DEN 70’E HERKES KARŞI

Akın Simav Mahallesi’nin sokaklarını gezerken gördüğüm vatandaşlarla da sohbetler yaptım. Farklı mahallelerde otursalar bile Halil Rıfat Paşa Caddesi ile ilgili sıkıntıları hep aynı. Mahallede dolaştığım yerde cadde ile ilgili görüşlerine başvurduğum vatandaşlarda görüşlerini şöyle aktardı; “Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde bugün yaşanan olumsuzluklar 35 yıldır sürüyor. 1960 ve 1970’li yıllarda araç sayısı az olduğu için bu kadar sorun yaşanmıyordu. En önemlisi de çift yönlü trafiğe açık olması. Problem de bu yüzden yaşanıyor. Tek yönlü olsa belki bu kadar sorun yaşanmaz. Kaldırım da yok ve yayalar için çok tehlikeli bir yol. Sabahları ve akşamları otobüs veya aracınızla Konak yönüne veya Konak’tan Halil Rıfat Paşa son durağa en az bir saatte ulaşabiliyoruz. Halbuki yürüyerek 15 -20 dakikada Konak’a iner ve Halil Rıfat Paşa son durağa ulaşabiliriz. Çözüm önerimiz; zaten dar olan bu yola kesinlikle araç park ettirilmemeli. Ayrıca yola çıkıntılı eski binalar acilen istimlak edilerek yol genişletilmeli. Bu yolun sağlıklı çalışması ve bugünün trafiğine hizmet etmesi için ya tek yön yapılmalı, ya da hiçbir şekilde araç parkına izin verilmemeli”       diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.