TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torbalılı Sultan Uç, Anneler Günü'nü bile kutlayamadı...

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde bir konteynırda ikamet eden Sultan-Cemal Uç çiftinin üç çocuğu, evleri olmadığı gerekçesi ile devlet tarafından evlerinden alınarak yuvaya yerleştirildi. Uç, ailesi belediyeye başvurarak yardım isterken. Bu feryadı duyan bir dernek başkanı ve bir işadamı evin yapılması ve ailenin çocuklarına kavuşması için tuğla ve kereste yardımı yaptı. Ancak, şimdi de çimento ve evi yapacak usta aranıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Torbalılı Sultan Uç, Anneler Günü'nü bile kutlayamadı...

Sultan Uç, çocukları yanında olmadığı için de Anneler Günü'ne buruk girdi.''Çocuklarım yanımda değil. Ben anneler gününü nasıl kutlayayım. Fakirliğin gözü kör olsun'' diyerek, içinde bulunduğu çaresizliği dile getiren gözü yaşlı anne, bir an önce, konteynır hayatından kurtulup, önce üç odalı evine, ardından da çocuklarına kavuşmayı bekliyor.

Torbalı’da fakirlikten kaynaklanan bir aile dramı yaşanıyor. Çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan Çaybaşı Mahallesi’nde oturan Sultan ve Cemal Uç çifti, geçim sıkıntısı yaşarken üstelik bir de çocuklarından oldu. Mahallede bir konteynırda yaşayan çiftin Funda (8), Duygu (9) ve Başak (12) adlı çocukları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, sıhhatli yaşam şartlarında yaşamadıkları gerekçesi ile bundan beş ay önce ellerinden alınarak çocuk yetiştirme yurduna yerleştirildi. Devlet aileye, ‘Üç odalı ev yap çocuklarını al’ dedi. Aileye, çocuklarını haftada bir kez de görebilmeleri için hak tanındı.

“GECELERİ UYUYAMIYORUM”

Anne Sultan Uç, 5 aydır çocuklarından ayrı yaşadıklarını ve onlara kavuşmak için evlerinin yapılmasını beklediklerini ifade ederek, “Ben geceleri hep ağlıyorum, uyuyamıyorum. Çocuklarım aklımdan çıkmıyor. Evet üç çocuğum devletimizin şefkatli kucağında ama yaşarken onlardan ayrı kalmak çok zor. Hep onların resimlerine sarılarak uyuyorum. Onları görmeye gittiğim zaman ise, çocuklarım bana sarılarak anne bizi götür diye ağlıyorlar. Çocuklarıma verecek cevap bulamıyorum. Allah rızası için çocuklarımı geri versinler. Ya da bize bir ev versinler ki çocuklarımızı geri alabilelim” dedi.

“BELEDİYE İLGİ GÖSTERDİ”

Baba Cemal Uç ise çocuklarını geri alabilmek için her yolu demediğini ifade ederek, “Torbalı Belediyesi’ne gittim, beni çok iyi karşıladılar. Yardım edeceklerini söylediler. Bu arada bazı işadamları ve dernek başkanlarımız devreye girdi, tuğlamızı, kerestemizi aldılar sağolsunlar. Şimdi bir çimentomuz eksik. Onu da bir hayırseverimiz alacağını söyledi.  Evimizin yapılmasını ve çocuklarımıza kavuşacağımız günleri iple çekiyoruz” şeklinde konuştu.

“BURUK ANNELER GÜNܔ

Sultan Uç, Anneler Günü'nü çocuklarından ayrı geçirdi. “Çocuklarım yanımda değil. Ben anneler gününü nasıl kutlayayım. Fakirliğin gözü kör olsun” diyerek, içinde bulunduğu çaresizliği dile getiren gözü yaşlı anne, bir an önce, konteynır hayatından kurtulup, önce üç odalı evine, ardından da çocuklarına kavuşmayı bekliyor. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.