TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZBAN'DA RİSK İDDİASI

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İzmir Şubesi’ne, İZBAN’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen kaza ile ilgili yaptığı açıklama dolayısıyla dava açıldı. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız sendika başkanı Bülent Çuhadar, patlamanın nedeni hakkında sendikanın elinde teknik ekibin hazırladığı raporun olduğunu belirterek, “O raporu da sunacağız mahkemeye. BTS mahkeme süresince daha önce basına açıklamadığı belgeleri ve bilgileri mahkemede sunacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZBAN'DA RİSK İDDİASI

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BTS) İzmir Şubesi Başkanı Bülent Çuhadar’a, İZBAN’da yaşanan kazadan dolayı yapmış olduğu basın açıklaması nedeniyle dava açıldı. Çuhadar, Alsancak Garı’nda yapılan açıklamada İZBAN yetkililerini eleştirerek, elindeki bilgi ve belgeleri açıklamıştı. Ellerinde basın açıklamasında olmayan yeni bilgi ve belgelerin olduğunu açıklayan Çuhadar, bu yeni bilgi ve belgelerin hepsini mahkemede açıklayacaklarını belirtti.

“TREN SETLERİ NEDEN DEPODA”

Çuhadar, patlamanın nedenine ilişkin sendika üyelerinden, bu işi yapan insanların, mühendislerin, verdiği rapor doğrultusunda bu açıklamayı yaptıklarını belirterek, “Patlamanın teknik sonucunun elimizde raporu var. Madem ben yalan söylüyorum, o zaman tren setlerini neden depoya çektiniz. Başka sıkıntılar da var. Bu setleri kullanmak üzere buraya TCDD makinistleri geliyordu. Çünkü İZBAN makinaları 22 bin’liktir. Kaza yapan setler ise ROTEM dizileridir. İZBAN makinistleri, TCDD makinistleri olmadan bu setleri kullanamaz. Şimdi bu setleri çekince bizim TCDD makinistlerinin işi bitti mi? Bitti. Onlar Ankara’ya gitti. Sefer sayısı azaltılmadı. Personel sayısı eksiltildi. Set eksildi. İnsanlar kuyrukta bekliyor. Ben yaptığım açıklamada karşılıksız hiçbir şey söylemedim. Benim hakkımda da dava açıldı. Ben ne yapmışım? İzmir halkını gerçek dışı bilgilerle galeyana getirmişim. Ben İzmir halkını korumak için bu açıklamayı yaptım” dedi.

“KAZADAN SONRA SETLER NİYE SEFERE ÇIKMADI”

Çuhadar, kendisinin yalan söylediğini, söyleyenlerin kazadan sonra bir gün bile bu setleri niye çalıştırmadıklarını merak ettiğini belirterek, “Kazadan sonra bir gün bile o setler sefere çıkmadı. Neden çıkmadı? Setleri sefere koyun, ‘bak bakımını yaptım sefere de koyuyorum’ deyin. Mahkemede hesaplaşacağız. Mahkeme açılacağını öğrendikten sonra resmi yoldan bilgi edinme forumu düzenleyerek, İZBAN işletmeciliğe başladığından beri kaç defa kırmızı sinyal ihlali olmuştur. Kaç defa İZBAN setlerinden dolayı TCDD trenleri tehir etmiştir. Kaç defa yaralanma olmuştur diye yazılı olarak sordum. Bana ne cevap verildi biliyor musunuz? Bunlar İZBAN’ın ticari sırrıdır veremeyiz. Ben İZBAN kaç para kar ediyor diye sormadım ki. Şimdi bu bilgileri mahkeme kanalı ile isteyeceğim. O zaman İzmir halkı görecek İZBAN Genel Müdürü mü yalan söylüyor, BTS’nin başkanı mı yalan söylüyor?  İzmir halkının İZBAN’la yaptığı her seferde risk vardır. Benim çocuğum da İZBAN’ı kullanıyor, ben de kullanıyorum. Ama her seferde risk vardır. Yine söylüyorum daha önce yaşanan patlamanın tek bir nedeni var o da bakımsızlıktır” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.