TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Özel, direniş çadırını ziyaret etti

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Soma İlçesi'nde faaliyet gösteren Soma B Termik Santrali'nin özelleştirilmesine karşı çıkan Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. çalışanları ve Tes- İş Sendikası Şubesi tarafından 9 gün önce kurulan direniş çadırını ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2015 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP'li Özel, direniş çadırını ziyaret etti

Direniş çadırında 24 saat nöbet tutan işçiler ve TES- İŞ Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan ile biraraya gelen Milletvekili Özel, bir süre sohbet etti. Milletvekili Özel'in geldiğini haber alan 10 kadar Yırcalı köylü de direniş çadırına koştu. Burada konuşan Özel, son günlerde iktidar partisi tarafından Soma üzerinden oyunlar oynandığını öne sürüp, şöyle devam etti: "Bu oyunlar Somalılar'ın geleceğinin de önüne geçiyor. 13 Mayıs'ta maden faciası, Yırca olayları şimdi de SEAŞ'ın özelleştirme olayı gündeme geldi. Özelleştirme nedeniyle Soma'dan bir grup Ankara'ya yanıma gelip, yardım istedi. Birlikte iktidar partisinin Manisa milletvekillerini ziyaret ettik, kendilerinden santralin özelleştirilmesinin ertelenmesini istedik. O zaman hepsi bu teklifimizi kabul ettiler ne var ki verilen sözler yerine getirilmedi ve hemen santral ihaleye çıkarıldı. Dört büyük firma ihaleye girdi. Ben şimdi bize ve Soma halkına söz veren Manisa milletvekillerine soruyorum; Verdiğiniz sözler ne oldu? Önümüzdeki yapılacak genel seçimlerde bu halkın huzuruna nasıl çıkacaksınız? Bizler, Yırcalı vatandaşlarımıza destek olmak için gecenin geç saatlerinde zeytinleri topraktan çıkartan iş makinelerin önüne kendimizi atarak olayların önüne geçtik. İş makinelerin çalışmasını engelledik şimdi yine aynı olayı SEAŞ için de yapmaya hazırız."

“SANTRALİ BURAYA YAPAMAYACAKSINIZ”

Avdan Mahallesi'nde Kolin Şirketler Grubu tarafından düzenlenen zeytin fidanı dikimi töreninde AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in "Bu santrali buraya Kolin yapacak” diyerek, öfkeli bir şekilde yumruğunu masaya vurduğunu söyleyen Milletvekili Özel, "Ben de bu arkadaşıma aynı şekilde diyorum ki 'Sizler de bu santrali buraya yapamayacaksınız. Bu vatandaş bunu engelleyecek.' 2014 yılında Soma'da yaşanan olumsuzluklar ve işten çıkarmalar nedeniyle yüzlerce madenci kış ortasında işsiz, soğukta bir şekilde evinde oturuyor. Hani devlet nerede? Bu vatandaşların vebalini kim çekecek? Bir bakan, bir milletvekili Soma'ya geldiği zaman yollara dizdiğiniz o masum işçiler şu an çalışmıyor, bunların hesabını kim verecek?" diye konuştu. (DHA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.